Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2019 12:50 - Народът трябва да се пробужда. Русия задължително ще се събуди. Валентин Катасонов.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1542 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.01.2019 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
- Какви са перспективите за икономическото ни развитие, и социална държава ли е Руската Федерация?
- 1992 година бе образувана Руската федерация и се прие Конституцията на РФ, където е записано, че държавата ни е социална. Но в действителност, тя е антисоциална. Преди да говорим за перспективите за икономическото развитие, трябва първо да обсъдим, какви са перспективите за нашето политическо и духовно-нравствено развитие. Защото икономиката е производна, и от политиката, и от духовно-нравствения фундамент на обществото. И в дадения случай, тенденцията не е утешителна, понеже населението, не само беднее, но и деградира, в нравствено-духовен и интелектуален план. Още от съветско време говореха, че всеки народ има такова правителство, каквото заслужава. Помните ли, как ни учеха в курсовете по марксизъм, че има база и настройка, но при Маркс, базата беше икономиката, а за нас православните хора, базата е  религиозно-духовната основа на обществото.
Аз считам че, промислително, Русия задължително ще се пробуди и ще се опомни. Господ дава на Русия доста горчиви лекарства, и слава Богу, че за сега се разминаваме само с лекарства, без оперативна хирургична намеса. Макар че в историята имаше случаи и с хирургична намеса, т.е. - големи кървопролития.
Затова искам да говоря именно за духовно-нравствените и политически перспективи, защото даже и постановката на въпросите, от нашите патриотични средства за информация, е такава: - какво ще стане след една година? Но това е западният подход, - те обичат да дават и получават прогнози за следващата, поредна, финансова или календарна година. Това е нивото, насочено към основната маса от наслението, но срещу нас воюва не основната маса от населението на западните страни, а елитът. А елитът, общо взето, има много мощна предистория, от неколко хилядолетия, и безусловно, този елит мисли, не с календарни и финансови години, а с дългосрочни цели. Сега няма да се задъллбаваме в историята на възникването и развитието на световните (сатанински) елити, но аз наричам този елит - "господарите на парите". И конкретно, - главните акционери на Федералната Резервна Система (базирана в САЩ). И за да икономисваме време, аз се изразявам много опростено, че - основната цел на господарите на парите, е да станат (абсолютни) господари на света. Затова те градят стратегията си за много години напред, и даже за десетилетия. А за година или месец, това е тактика.
Безусловно, те ползват и тактики, и някакви тактически маневри, но сега самите господари на парите най-добре могат да обяснят, какви са стратегическите им цели, а какво ще е след години, мисля че не знаят и самите господари на парите. По простата причина, че в малката група на господарите на парите, има спорове, кавги и дележи, и някой от тях със сигурност иска да стане абсолютният господар на парите. Ето затова възниква и известен хаос и неуредици... И даже, отделни представители на господарите на парите, не могата да кажат, с какви крайни сметки ще приключи играта в сегашната 2018 година, и каква ще е тя 2019 година. Но като цяло мога да кажа, че тази игра, за нас е изгодно, защото ако господарите на парите се консолидират за миг, от нас не би останал и помен.
Промислително, Господ така устройва световната история, че винаги ни дава шанс, но и ние трябва да се ползваме от този шанс, във всякакъв смисъл. Ние трябва да предприемаме нямакви действия и на по-високи нива, на ниво - политика и на ниво -иконимика, но това е тема за следващите въпроси...


Превод от клип (до 6,29 мин.), Григор Симов



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28388196
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930