Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01 10:27 - Нови пророчества на о. Елпидий за седемте ваксини, печата, идващите бедствия и възцаряването на антихриста
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.01 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тялото на човека е най-великото, единствено по рода си чудо, сред всичките създания Божии. Бог искал, човешкото тяло, в което Той вдъхнал Своя Свети Дух, да стане Негов храм... Светото Писание така и казва, че ние сме храмове на Живия Бог.

(Господ Бог е дал свободна воля на човека, да избира, Истината или лъжата, Светлината или мрака, доброто или злото, чистотата телесна и духовна или смрада греховен. Г.С.)

Сатана не може веднага да завладее душата на всеки от хората. Затова по хиляди начини се опитва да омърси телата ни, та човек да не може да е чист храм Божий. И чак тогава дяволът (сатана) получава пълна власт над нас. До неотдавна дяволът разчитал на немощите човешки и на греховете ни.

Уваличайки човека в грехове, той му "помагаше" да върши все повече грехове, - смъртни и "малки", предлагайки им разни видове (греховни) наслаждения, та всякак да отклони вече съгрешилите, от покаяние. Безразличието на хората към чистотата на душите им, довеждаше хората до пиянство, наркотици, убийства, магии и много други.
Но всеки път, когато човек стига до покаяние, идва Божествената милост, и Бог прощава на каещия се човек, и го освобождава от веригите с които дяволът го е вързал. Така Бог разрушава плановете и усилията на сатаната и освобождава Своето Творение. Сатаната много векове търсел начини, да получи пълен контрол над чувствата и мислите на човека, за да има пълен контрол над него, до последната секунда на земния му живот. Той търсел начин да насочва мислите, желанията и чувствата на човека в определена насока. И накрая, за съжаление намерил начин. С помощта на Изкуствения Интелект, появил се след изобретяването на компютъра, а после с негово подсказване била изобретена и нужната за целта, ваксина. Изследванията дали нужните му резултати, - серия ваксини вече започнали да отговарят на замислените параметри.

Ваксините се намесват в генетичните кодове на човека, в ДНК, и ги променят. Модификацията на ДНК ще изиграе решаваща роля върху реакциите на човека в духовата сфера. И създаденият от Бога Разум ще започне да работи така, че да подчини човека, на волата на дявола
И след определени процедури, Изкуственият интеллект на Антихриста ще започне да ръководи всички, които му се подчинят. Модифицирана част на ДНК ще стане ключ в общата електронна база данни. На основата на определено число от кода на ДНК, ще създадат единствен и неповторим номер в единния регистър на личните данни, и в новия електронен документ за самоличност, за всеки един човек. И този номер ще е НЕЗАЛИЧИМ, НЕПОВРЕДИМ И НЕИЗМЕНЕН. И от него вече никой, по никакъв начин, няма да може да се освободи. Този номер ще се използва на всякъде, а в началото на номера ще са трите шестици - 666. И с този номер, всеки човек ще бъде записан в Свърх-компютъра на Антихриста, познат ни от пророчествата на светите Отци, с името "Звярът" (The Beast)... ...Такъв ще е и официалният паспорт, със съответния за всеки човек, номер...


А сега да видим, какво прави сатаната. Според замисъла му, той трябва да създаде модифициран ДНК код,  за всеки отделен човек. Затова той, постепенно, от дълго време, разпръсква във въздуха, в храната, водата и напитките, - микроскопични и наночастици, които вече са в телета ни, и ще влязат в действие сега. Така всичко е било заразено с невидими наночастици, "плодове" на високотехнологичите изследвания и експерименти. По нататък е запланувана цала редица от 7 етапа на ваксинации, със специална "ваксина" за промяна (или създаване) на ново (индивидуално) ДНК на хората. Изменения в нашето ДНК и до сега са ставали, от попадането в организма ни, на различни, изкуствено разпространявани микрочастици (но те са били крайно ограничени и несъществени). А ваксинациите, които сега започнаха са само предварителни проби, как ще действат ваксините, и какви странични вреди ще нанасят.

Целта на седемте ваксини е, да премахната постепенно, всичко, което се отнася до изпълнението на седемте добродетели, - седемте дара на Светия Дух, с които тялото на човека става храм Божий. Най-важният етап в този процес на ваксинации, ще е седмата заключителна ваксина, която ще е върхът на нанотехнологичната пирамида. Именно при 7-ата ваксина в тялото на човека ще вкарат новото изобретение на дявола, след което вече никога нама да може да се възстанови предишното състояние на организма и душата, на човека. Във вече промененото от предишните ваксини с нано-прахта, ДНК, ще влезе частица с вграден код-белег, с индивидуален за всеки, не повтарящ се, номер - знак. И всички, които получат този вкаран в ДНК номер (белег), няма да могат да се избавят от него, по никакъв начин. И те до края си ще останат с този дяволски номер-знак. И съгласието за получаване (т.е. за ваксиниране) с този знак, ще е най-голямата грешка в живота им.

Този номер, нито ще може да се види с човешко око, нито ще може да се премахне, да се изгори или да се изреже. Този номер ще стане част от ДНК-то на всеки човек, който се съгласи с поредицата такива експерименти, и ще е неразделна част от човека. Номерът ще бъде въведен в единната база за контрол на Централния компютър - "Звярът", и с него Антихрист ще управлява всички. Той ще си има и слуги, които ще му помагат в това сатанинско дело, за да ръководи целия свят. И тези технологии ще получат такова развитие, че ще учудят всички, и впоследствие некои хора ще обожестят антихриста... Те ще се научат да убеждават масите, ще ги насочват и ще контролират мислите, желанията и чувствата им. И всеки, който се съблазни от тези постижения на науката и техниката, го очаква тотален контрол във всичко. В този нов свят няма да приемат ничие друго мнение. Чиито и да е възмущения или недоволства, веднага ще стават известни на Антихриста и екипа му, и веднага ще се пресичат, с убийства или с изключване от системата, което също е равносилно на смърт. 

Падналият ангел - дяволът, през последните години поставил на всички ключови длъжности, свои политици, учени и духовни ръководители. В целия свят дойдоха на власт хора, поклоняващи се и подчиняващи се на сатаната (и на неговия син (еврейския лъжемесия) - Антихрист, който съсвем скоро ще бъде коронясан за световен едноличен господар).

Ето как дяволът ще може да властва и да ръководи света: 1. С политиката, чрез банковия сектор, който има пълен контрол над парите в света. И с него те и сега насочват политическите решения в нужната им посока. 2. С науката. Сатанистите в науката създават оръжия за масово поразяване, вкл. вируси и бактерии. Те действително изобретават дяволски технологии за унищожаване на хората. И не само на хората, но и на създадената от Бога Земя и природа. 3. С религиата, чрез поклонилите му се глави на религиозните организации и обществени дейци. Дяволът постепенно ги поставял на ключови места, и ги прокарвал нагоре по кариерната стълба. И в Църковните йерархии, под негово влияние те постепенно му помагали да приемат измислени от него закони, противоположни на Божиите. И тези негови служители са готови да поведат на поклонение на антихриста, всичките свои (съзнателни и несъзнателни) последователи.

Важна крачка за дявола сега е, да обедини в една своя религия всичките религиозни течения и всички вярващи, по цялата планета, в една единствена религия - Световна Църква на антихриста.  ...И антихрист, като лидер и глава на тази църква, и като лъжепророк, ще се опита да убеди мнозинството християни, да приемат неговия знак. И в определен момент ще започнат да представят лъжепророка антихрист, за истински "спасител" на хората. И неговият печат (знак), ще се приема като знак на верност към този "спасител".


Сега сме на изпитателния етап на ваксинациите. Преди да се появят 7-те ваксини, на хората ще изпробват редици пробни ваксини... за да проверят, каква ще е реакцията на обществеността и на човешкия организъм, понеже вече има множество странични ефекти. Те очакват, че при въздействието на ваксините върху кода на ДНК, ще последва естествена реакция на организма, срещу външното въздействие. И те сега искат да узнаят, как организмът ще се съпротивява. Предполага се, че по време на съпротивата на организма, у ваксинираните ще се появят неизлечимни болести. И ще се опитват да ги лекуват, но безрезултатно, поне на първо време. Милиони хора ще измрат в този период.

Преди окончателния знак на Антихриста, ще има конкретен опит да дадат личен номер за следене жизнената дейност, на всеки жител на земята. За сега те приучват населението, че номерирането на хората вече е даденост, и е неизбежно. Постепенно, във всички страни и всички власти, независимо от партийния им цвят ще връчат на всички личен номер. И след получавне на електронна лична карта с ЕГН, тази система ще се наложи и в данъчното, и в магазините, и аптекеките, и в пощите. И всички платежи ще се извършват с банкови карти. Предлог за въвеждане на такъв тотален контрол ще е, уж, запазването мира на земята, борбата с престъпността и тероризма (който самите те и организират).  А истинската причина ще е пълния контрол над масите. 


Дните, в които ни се налага да живеем са наистина много, много лукави. Опитите да променят ДНК на човека вече започнаха. ИИ влиза в живота ни бързо и повсеместно. Има хора, на които това им харесва. Но мнозинството и не забелязват тези процеси. Или се преструват, че не виждат някакви реални промени.. Сатаната убеди хората, че властите се грижат за тяхното здраве. И цялата сила на измамата си, той насочва в тази посока, понеже така народът по бързо ще се съгласи с неговите опити. 


Изборът сега е в нашите ръце, да направим ли тялото си храм на Бога, или на дявола. От нашия избор зависи, ще останем ли с Бога Отца, като едно семейство, като деца около баща си, или ще отидем в редовете на врага на човешкия род, - дявола. Все още имаме свободен избор, и не трябва да направим фатална грешка. Всички, които изберем Христа и Неговата власт, и които останем верни на Светата Единна Съборна Църква, трябва да сме готови да вземем кръста на  Изповедничеството, а некои, даже и кръста на Мъченичеството, и да вървим след Иисуса Христа. Нашата епоха и нашето време, ще изяви най-великите Светци на нашата Църква.

Що се отнася до наночастиците и бесовските отрови, с които нас, без наше знание, целенасочено ни тъпчат, чрез храните, чрез водата и въздуха, - за тях има Противоотрова. И тя е в нашата Свята Църква.


Към тази противоотрова ни водят два пътя, - Вярата и Доверието към Бога. Но сега е много трудно да се намерят тези добродетели сред нас, православните Християни. Първата и главна Противоотрова е Причастието в Светата Църква, когато вземем втре в нас, Самия Христос, и Той ще започне да ни лекува.


Опасните технологии и отрови, които ние поемаме ежедневно, биват изгаряни и унищожавани от Светите, Тяло и Кръв на Самия наш Бог.
А по нататък нашата противоотрова, не само ще ни лекува, но и ще ни учи, как да не попаднем в бесовските капани на Изкуствения Интелект. Даже и в случаите на ваксиниране, по незнание. Причастието няма да даде на наношпионите да се доближат до веригата на нашата ДНК. Господ няма да позволи да се измени даруваната от Бога Мъдрост, на всеки християнин. Светият Дух ще учи и пази вярващите от такива случаи, но на някои ще се паднат и такива изпитания. Светият Дух ще води вярващите по пътя на Божествената Света воля.

Второто силно лекарство е Богоявленската и Светената вода, срещу която бесовете и технологиите им са само сенки и прах. Пред Светата вода, бесовете и изобретенията им, нямат никаква сила. Кръстният знак също е страшен за всички бесове. Историята на Църквата е пълна с такива примери...

Там където Светците са се прекръствали с кръстния знак, враговете били поругавани, отровите губели сила, огънят ставал хладен, а снегът и студът ставали топли.
Всички наши Светци имали дълбока и непоколебима вяра в Христа и Бога наш.  И ние трябва да се научим да вярваме така. Вървейки след Христа, те оставяли всичко, и роднини, и богатства, и покой. Те били готови да се отрекат от всичко, каквото са имали, заради Благодатта Божия. И през живота си най-много се плашели, да не предадат Христа, да не се отрекат от Него, и да не оправдаят Неговата любов и доверие. Всекидневната ни молитва, сантиметър по сантиметър ни доближава към истинското покаяние. Всекидневният ни разговор с Бога Отца, с Иисуса Христа и с Духа Свети, ни дарува смирение и търпение. ...Всекидневната молитва ни обгръща, ден след ден, все по-силно и по-силно с Божествена любов. И тази любов става за нас много силно лекарство, лекуващо ни от бесовски въздействия. Сърдечната молитва ни привлича към Божествената Благодат, и ни покрива, като с непробиваем покров. Стрелите на врага не могат да я пробият, нито да се доберат до нашите сърца и души. Божествената благодат, призована с нашите молитви, не дава на бесовските уловки да се задействат, и да ни доведат до пълно падение и отпадане от Бога.
И още един резултат от честата молитва е просветляване на смирения ум. Светата молитва открива на всеки вярващ истината, а благодатта на Светия Дух дава правилност на решенията. И ни помога да видим, кое можем да избегнем и какво е по-добре да направим. Истината се открива на молещото се сърце.


Молитвата ще помага на християните в последното време, да избегнат изпитанията, които не са по силите им, и примките на бесовете и помощниците на Антихриста.
Тогава, верният Богу вярващ, просвещаван в молитва от Духа Светий, ще може да вижда, кой е пред него, - приятел или враг. Вярващите, в последните времена, ясно ще различават, кой вярва в Бога, и кой служи на сатаната. Молитвата ще помага на благочестивите християни да отличават, кой от йерарсите на Църквата върви след истината, след Истинския Цар и Бог, а кой - след Антихриста. В Църквата ще стане отделяне на Зърното от Плявата, ще се различават недостойните и падналите йерарси. Ще се откриват на вярващите Светите отци и Учителите на народа. Ще им се открива и кому да имат доверие, и след кого да вървят. Ще научават и след кого да не ходят. Сухата трева, която ще бъде хвърлена в пещта, ще е йерархията на Световната църква, която безвъзвратно ще е Антихристова. После и неговите йерарси ще бъдат подгонени от лъжепророка, за което пише в Откровението. А Зърното са светите вярващи пастири, които ще пасат Катакомбната Църква  в последните времена. Молещите се вярващи ще знаят, по внушение на Светия Дух, кой е суха трева, а кой е "Зърното" - т.е. пастир от Господа, и къде да го намерят...


Вече всичко това започна, събитията ще са ускорени, и много неща ще се случат скоро. Дяволът бърза, понеже няма търпение да получи цялата власт над света, чрез неговия син - Антихриста, - "Световния Ръководител". Затова така лукаво, с лъжи във всичко, скрива истиннските си цели, и подготвя пътя му.  Но Бог за сега не му позволява да получи, властта, която така жадува.

Хората не разбират всичките подробности на протичащите процеси. Те не знаят истината за бъдещето, което са им подготвили, и в което скоро ще ги хвърлят с главата надолу. Те няма да имат право на свободен избор. Те няма да могат да избират съзнателно и обмислено, кому да повярват и след кого да тръгнат.
Огромната милост на Бога към хората е в това, че Той не желае да изгуби ни една душа в мрака на този век, в мрака на Ада.

Господ ще допусне да се случат три събития, които ще помогнат на незнаещите, да разберат какво е истинското положение. Той ще даде възможност на хората да се замислят, добър ли ще е за верните, техният избор на бъдещето. Бъдещето, което ще изиграе много съществена роля в по-нататъшната история на човешкия род. Бог ще даде възможност на хората да видят ситуацията, такава каквато е, и истината ще им се открие.


Първото от тези събития има пряко отношение към всичко, което предстои да преживеем всички ние. Събитията ще се развиват около "здравеопазването", което ще изпита върху себе си всевъзможните изпитания на "новите открития и лекарства". Новите лекарства ще се рекламират, като лекуващи, а в процеса на испитанията ще нанасят голяма вреда на тези, които се съгласят доброволно, да ги изпробват. Не само странични вреди, но и смърт на опитните "зайчета".

Второто събитие ще има отношение към борбата за власт и опитите да се удържи властта или да се укрепи. Някои мечтаят да управляват света, и тези амбиции ще доведат до военно, кръвопролитно сблъскване на противостоящите страни, в световен мащаб. И този сблъсък на интереси ще доведе до небивали световни катастрофи. А третото събитие ще е от природата. Природата ще въстане против сатаната и неговите назначенци. Природата ще въстане в християнските страни, където властта е завзел дяволът. Но и не само там природата ще показва своя бунт пред Бога, опитвайки се да пробуди помрачения от сатаната ум, да пробуди всички ония, които бесовете са приспали. Природата все едно ще започне да подтиква човека, да се замисли, какъв е смисълът на живота му. И пробудят ли се, хората ще могат да спрат приближаващите се бедствия.

Поредицата катастрофи ще промени външния вид на земята. Глад, жажда, болести, вълнения, неяснота за по нататъшния живот, ще покрият като сянка цялата земя. Ако човек се замисли за грешките си, още след първите беди, той ще може да стигне до покаяние, и ще потърси Бога, Този, който толкова време пазеше нашия свят в непоколебимост. Ако човек се обърне към Твореца, Господ ще спре наказанията, и ще отмени безпощадността на стихиите. А ако продължат да пребивават в егоизма си, в тленност на духа и телата, Господ ще позволи на сатаната, да ги бичува с бич. И ще започнат още по-свирепи природни катастрофи. Дяволът ще получи власт над не покаялите се, и ще ги заведе при Антихриста и неговия знак, а впоследствие, към смърт вечна. Всичко това е описано в Откровението на Йоана Богослов.

А антихрист ще е син на сатаната. Той ще е роден от блудница, без мъж, под влияние на самия дявол. Той ще бъде заченат по време на (юдомасонски) сатаниски ритуал. Него ще го знаят и ще му помагат да расте, тези, които се покланят на самия дявол и са организирали всичко, за неговото раждане. Те и ще го представят в политиката, а после ще започнат да го издигат все по-нагоре, в главните ешалони на властта. Той във всичко ще е талантлив. Речта ще му е правилна и искрена, много ще е образован, и ще изглежда като роден за лидер. Обаянието му (с помощта на древен вид магии) ще е толкова голямо, както и плановете му, и пътят му в политиката. Той ще е много красив. И с обаянието си ще може да завоюва целия свят. Като пръв пример за справедливостта си, той ще спре всички войни на земята, които (за тази цел) самият той е и подпалил. И ще бъде обявен за Принц на мира. После държавните управници (бидейки до един, негови тайни служители - юдомасони) ще предадат властта над техните народи, в неговите ръце. И от този момент той ще получи цялата власт над света, в ръцете си, и ще бъде включен на пълна мощност проектът за ИИ. И с негова помощ,

Антихрист ще знае всичко, за всички.
Да подготвя своите заповеди и разпореждания, ще му помагат, и Демоните и бесовете, а не само ИИ и ограниченият кръг на неговите сътрудници. С помощта на технологите той ще върши и чудеса. И чудесата му целенасочено ще се предават по целия свят. С тях, той ще убеди всички, в своята изключителност. Той ще убеди мнозинството хора, че е спасител. Мнозина ще убеди, че е дошел да спаси именно тях.

Световната му църква, която тогава ще ръководи негов верен съратник - обзет от дявола, и лъжепророк (вероятно - папата), ще направи всичко, да убеди масите, че се е появил посланник на Самия Бог, и пръв ще го признае за спасител на света. В това време цялата система ще работи, да изтрие паметта за Иисуса Христа; ще убеждават мнозинството, че историята е сгрешила, като е приела, че Той е Месията. И титлата - "месия" ще дадат на Антихриста. Същевременно ще започнат и небивали гонения срещу останалите вярващи в Христа Спасителя. И ще започне зверско гонение срещу Христа и Църквата му.

Всички религиозни организации тогава, в унисон ще повтарят пропагандата на властите, че "обикновен човек не може да върши такива чудеса, а само Бог може. И така, след лъжепророка, и всички те ще признаят Антихриста за спасител, и ще започнат всички да агитират да приемат знака му. Със знака му те ще потвърдят верността си към новия цар и бог, и ще признаят властта му. И ще му се Закълнат във вярност, до смърт. Но истинските вярващи Християни в последните времена, ще останат верни до края на Иисуса Христа, и с помощта Божия ще издържат всички трудности и беди. И ще са изповедници на вярата в Единствения Истински Бог наш, Иисус Христос, и в Светата Троица. Те няма да се подчинят на властта, и няма да приемат знака на антихриста. И смело ще отиват на мъченичество, за да докажат любовта си към нашия Спасител. Господ ще ги подкрепя във всичките им изпитания и мъчения. Като в първите времена, и по чудо ще им облекчава страданита, и по чудни начини ще им помага да оцеляват. Сила да стоят във вярата, вярващите в тези времена, ще черпят в Евангелието, и Светият Дух тайно ще ги води в места, където се служи литургия, за Причастие.

Молитвите на Старците - пастири по това време, ще са като пламенен огън.
Молитвите на вярващите много ще пречат на Антихриста и кликата му, да осъществяват плановете и измамите си. Затова със всички средства, които са им на разположение, те неуморно ще издирват криещите се християни.  Първоначално те ще променят Светите Писания по свой вкус.

Причина за гонения срещу християните ще е и най-малкото непослушание или съпротива. Едновременно с измененията в Светото Писание, ще започнат да променят и текстовете на службите, и уставите. Те ще направят всичко възможно, да унищожат съборността, и възможността да се служи и привежда народът към Светото Причастие. После изобщо ще забранят да се служат литургии. И не само литургии, но и останалите Таинства на Църквата, - кръщаване, венчавки, лекуване и отпяване.
Силата на Светото Причастие, падналият Луцифер знает много добре, демоните и бесовете му, също. Той знае, че докато се служи литургия, докато има причастяване на вярващите със Светото Тяло и Кръв Христова, надеждите му ще остават несбъднати и помрачени. Докато се служи литургия, по Устава, според Преданието, той няма да може да постави на власт своя избранник, и да му даде в ръцете властта над целия свят. За нас това ще е Знак, - отмяната на Светата литургия, ще е знак, че много скоро ще коронясат Антихриста. Ето затова сега ще наблюдаваме борба срещу нашето Свето Причастие. Гоненията срещу Причастието ще са небивали, настойчиви и хитроумни. Луцифер с неудържима злоба ще преследва Таинствата на нашата Света Църква. Всички изведнаж ще се опълчат срещу Църквата и срещу Тялото и Кръвта Христови, - политици, учени, медици, медиите, и даже църковните власти!!!

В началото, Чистейшият и лекуващ Лекар Христос, ще бъде обвинен, че заразява и разпространява болести, със Светото Причастие. И учените ще го потвърдят. А и храмовете ще бъдат представени, за място, разпространяващо вируси и болести, и ще започнат гонения срещу Събранията на вярващите.

Когато, возможността за заразяване от Светото Причастие и в храмовете, започнат да се потвърждават и от клира и йерарсите (некои, специално за това са били и избрани, знайте, че това е началото на Гоненията на Христа и Неговата Църква, от официалните Власти.

Втората крачка ще е, промяна начина на Причастяване. После Светото Причастие ще заповядат да се дава на вярващите, в стерилни опаковки. И това ще е третата крачка в опитите за забрана на Таинството причастие. Последна крачка към отмяна на Светото Причастие, - пълната му отмяна, ще стане при явяването на Антихриста пред света. А също така ще започне пропаганда, че това не са Светите Тяло и Кръв Христови, а са прищявка и измислица на мракобесните попове. Ние вече навлязохме в странен период, който смело бих нарекъл, начало на последните години.

Това е периодът за когото са говорели Светите отци и Светото Писание, когато и ИЗБРАНИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕЛЪСТЯТ.
Нека Духът Свети просвети, научи и предпази всички вас, от всичките лукави методи на сатана, за да останете верни на единствения Истински Месия и Спасител, Господа наш Иисус Христос, до край.
 
 ================


Вчера Елпидий викаше на проповедта: "Христа предадоха всички, маски сложиха, и от Бога никой не се бои". И повтаряше, да не забравят да се обадят в полицията, че тук дошел някакъв поп ненормален, който забранява да се носят маски. Да не забравите... - подканяше ги той. По добре беше в Африка да служа, в колиба от клони, там благодат имаше повече, отколкото при вас. Там хората ходеха по 3-4 часа, пеша, само за да се причастят с Христа. А вие имате палати, и в такъв Празник (Кръщение) даже не сте се постарали да се подготвите за причастие. После каза, че е дошло време да се появят нови Изповедници на Вярата Православна.


Със съкращения, от:  

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_23434/  

Превод, Григор Симов  Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 14377260
Постинги: 3788
Коментари: 6774
Гласове: 7695
Архив
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728