Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 19:34 - Мотото на масоннте е "Война на Бога, ненавнст към Бога!" - Волен Сидеров
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3210 Коментари: 0 Гласове:
0



В корените на масонството е и гностицизмът - учение на тайно общество от I-II век сл. Хр., съчинено от юдеи. Според гностиците пътят към безсмъртието не е приемането на Христос и следването на завета Му, а т. нар. Гносис (знание). Не чрез вяра, а чрез разум и познание ставаш божествен, твърдели те. Моралът няма значение, защото не се отразява на "божествената ти същност", която добиваш чрез магическото просветлението на познанието. Затова няма нужда да спазваш правила, - ти си Бог. Ти пи­шеш правилата.

Това е примамливо. Колко по-интересно звучи от неат­рактивните завети на Христос, който те кара да бъдеш мо­рален, да не правиш на другите това, което не искаш да ти правят те. В християнството ,,няма шоу", както би се из­разил един днешен продукт на евроатлантическата циви­лизация. Къде по-приятно е да се чувстваш Бог и правиш каквото ти харесва, пък нека това да наранява други хора, или направо да ги убива. Дори така май е още по-приятно. Имаш власт над тях, управляваш ги, манипулираш ги, ка­раш ги да правят каквото искаш с едно мръдване на пръста или с чукване по компютърната клавиатура. Ето отговорът на въпроса защо толкова много хора стават членове на тай­ни общества от масонски тип. Около 2 милиона души в света са масони, още до Първата световна война, като 1,5 от тях живеят в САЩ. Днес те са повече от 8 милиона по све­та, а в САЩ масоните са над 5 милиона.

Гностицизмът е оставил трайни следи в масонската символика и същност и до днес. Според Неста Уебстър, английска историчка от 20-те години на хх век, гности­цизмът е създал система, представяща извратеността като нещо нормално, система, обвързваща хората в секти, рабо­тещи под маската на просвещението и имащи за цел да за­тъмнят всички идеи за морал и религия". Гностиците са истинските автори на максимата "Целта оправдава средст­вата". Неста Уебстър добавя: "Концепцията на тайните об­щества, разгпеждаща човека като Бог, който не се нуждае от откровение и никакво друго напътствие свише, освен за­кона на собственага му природа. И тъй като тази природа е божествена, всичко, което произлиза от нея, е похвално, а онези действия, които според християнството са грехове, не бива да бъдат осъждани.  След степента Кадош масони­те имат ,,гностическа" степен, което показва тяхната прие­мственост от това учение.  Впрочем самият Албърт Пайк го потвърждава ясно: – “Гностицнзмът е душата и същността на масонството."

Като обобщение може да се каже, че масонството е тай­но общество, което крие същинските си цели и лице от света, то поддържа едни и същи ритуали и символика през различните векове и в различните държави, има йерархич­на структура и отчетлива разлика между низши и висши масони. То не е безобиден клуб на скучаещи милионери, а мощна верига от атеисти, деисти и поклонници на Луци­фер, на богоборци, които чрез наднационалните си поли­тически връзки и силата на наднационалната банкова сис­тема предизвикват определени събития във всяка точка на планетата чрез политически интриги, революции, превра­ти и влияние върху интелектуалния елит. Целта на това вмешателство е да се рушат преди всичко устоите на хрис­тиянската църква, което в наши дни означава - на Правос­лавието. Да се овладяват материалните ценности на плане­тата и да се концентрират във все по-тесен кръг от хора. Да се заличават границите между традиционните национални характеристики и все повече хора в света да стават зависи­ми финансово и административно от една централизирана, но със скрит център, свръхтоталитарна система, която да ги превръща, от индивиди със собствена воля и стремеж към Бога, в човекоединици, мачкани от валяка на една су­перолигархия. В маса, тласкана към загуба на собствените души. Впрочем за този сюжет старателно и последовател­но ни подготвят холивудските филми - антиутопии, визи­ращи бъдещето, които напоследък се увеличават. Те вина­ги представят Земята в близкото бъдеще като разрушена територия, след големи войни и катаклизми, владяна от някакъв свръхелит, който има контрол върху храната и бла­гата.

В САЩ масонството намира най-добра почва, от всякъде другаде. Там е центърът на световното масонство и на пър­вия му "папа" - Албърт Пайк, с масонско име Лимуд Ен­зоф, със седалище Чарлстън. В този американски град и до днес се събират световни конгреси на масонството.  През септември 2001 г. на поредното честване беше и представи­тел на българското правителство - вицепремиерът и ми­нистър на държавната администрация Димитър Калчев, масон от 33 степен, както той самият се похвали в интер­вюта в българската преса.

Можем да заключим при това положение, че САЩ са основани от всичко друго, но не и от християни. Защото масоните през цялото време на своето съществуване водят битка срещу християнската църква и не крият това. На кон­грес в Леже през 1863 г. масонският (и социалистически) лидер Лафарг категорично обявява целите на ложите:

"Война на Бога, ненавист към Бога! Целият прогрес се със­тои в това! Трябва да се пробие небето като хартиен свод! Да се постигне тържество на човека над Бога!"

Тези програмни думи на масонството очертават целите му и при създаването на американската държава. Америка е страна, основана от колонисти, бягащи от църквата. Сек­танти, които търсят обетована земя за своите социалнопси­хологически експерименти. Те са идеалното тесто, от което "посветените" висши масони могат да замесят продукта, който им трябва. Смисълът на битката на масоните е изра­зен лаконично от масонския автор дьо Кантельо през 1863 г.: "Като цяло битката е била и винаги ще бъде - борба срещу църквата и християнската религия ... Всички тайни общества - от египтяните до илюминатите (тайно общество, създадено от Адам Вайсхаупт на 1 май 1776 г. в Бавария с главни цели: унищожаване на религията, на соб­ствеността и семейството и налагане на единно световно управление) имат почти идентични ритуали. Те (тайните общества, б.а) образуват верига и се пресъздават едно от друго."

През 1827 г. един бивш американски масон - капитан Уйлям Морган, прави разкрития, които разтърсват цялото общество. Той издава книга: "Примери за масонството от един, от братството, който му посвети 30 години от живота си" Batavia NY, 1827 Г.    Морган описва подробно ритуалите за приемане в масонс­ките ложи, клетвите за смъртно наказание, ако разгласиш масонските тайни, както и основния въпрос - кому се кла­нят масоните. Ето как масонът дава клетва за мълчание според Морган: "На всички, на които аз най-тържествено и искрено обещавам и се заклевам, без най-малкото усукване, мълчалива уговорка или душевно извъртане, обвързан под заплахата от наказание, не по-малко от това да ми бъде прерязано гърлото, езикът ми да бъде изтръгнат из ко­рен ... " По-нататък приеманите за "братя" масони се закле­ват да не причиняват нищо лошо на своите "братя" (за ос­таналата част от човечеството не се казва нищо - б.а.), да се подчиняват безпрекословно на всеки знак и заповед на по-висшестоящ масон (което значи да пренебрегнат (съвестта си) нацио­налния си и патриотичен дълг, ако той противоречи на ви­сочайшата масонска директива - б.а.).

Разкривайки масонските тайни, Морган си подписал смъртната присъда и тя не закъсняла - той бил отвлечен и убит от бившите си "братя". Убийството му раздвижило цяла Америка. Антимасонските настроения за около десе­тина години обхванали страната и били разтурени повече от 2000 ложи. Образува се дори антимасонска партия, коя­то събрала 128 ООО гласа през 1830 г. Един от напусналите тогава масонството - Милард Филмор, се присъединил към тази партия. По-късно той става и 13-ият президент на САЩ. Филмор пише по това време: “Масонското братство погазва нашите права, пречи на правосъдието и се държи предизвикателно към всяко правителство, което не може да контролира."

Скандалът с убийството на Морган предизвикал разс­ледване от страна на щатския сенат в Ню Йорк, който през 1829 г. стигнал до извода, че "масонството се състои от силни и богати хора, със свои членове на почти всеки стратегически пост". Сенатът установил също, че пресата мълчи по въпро­са, защото е ,,изпитала силата на масонското влияние и е била поразена от жезъла на неговата власт".

Тези разкрития нанасят временни щети на масонството, но не за дълго. В Америка и Англия ложите се множат бър­зо през следващите десетилетия, за да достигнат в днешно време численост от около 500 ООО масони в Англия и 5 ми­лионав САЩ.

И така, ,,най-великата демокрация" - САЩ, е създадена от масони, тоест - от антихристияни. Масон е първият аме­рикански президент Вашингтон, масон е авторът на "Дек­ларацията на независимостта" - Томас Джеферсън, масон е първият върховен съдия на САЩ - Джон Маршал, масони са създателите на финансовата система на САЩ - Ро­бърт Морис и Александър Хамилтън. Първият държавен секретар на САЩ - Робърт Левинстоун е Велик майстор на ложата в Ню Йорк. ,,Брат"-масон е и главният архитект на столицата - Джеймс Хобън, който е Велик майстор на първата американска ложа. Той се погрижва град Вашинг­тон да бъде построен по правилата на масонската символи­ка, а президентският дворец - Белият дом, да копира Со­ломоновия храм. На върха на този център на властта Хобън изобразява пет петолъчки - пентаграми (Ако някой смята, че петолъчката е въведена в употреба в държавната симво­пика, от Ленин или Георги Димитров, просто се заблужда­ва). Няма да минат и 140 години и тази петолъчка ще грей­не и над Кремъл, сменяйки Светия кръст.

А запитвали ли сте се защо в "християнска Америка" първото нещо, което ви посреща, не е кръст, а т. нар. Ста­туя на свободата? Тази огромна скулптура на нюйоркското пристанище е подарък от френските масони, извършили

кръвопролитието, наречено Велика френска революция, през 1789 Г., за техните братя отвъд океана. Тя е работа на Фредерик Бартолди, член на масонската ложа на Елзас и Лотарингия. Тази фигура на жена с факел в ръка е била често изобразявана в масонска Франция след Френска ре­волюция. В катедралата “Нотр Дам дьо Пари" дори е орга­низирано поклонение на ,,Богинята на разума", изобразена по същия начин. Край Париж масоните-якобинци разчис­тили терен, на който трябвало да се издигне огромна ста­туя на същата богиня и веднъж завинаги да се отмени пок­лонението на Христос. Но поради някои обезглавителни операции помежду си, революционерите не успели да завър­шат това дело. Но в Америка успели. Освен в Ню Йорк та­кава скулптура била поставена в Капитолия на Вашингтон и в Капитолия на Остин, Тексас.

След Джордж Вашингтон редица американски прези­денти са масони: Джеймс Бюкенън, Уйлям Тафт, Андрю Джаксън, Джеймс Монро, Уорин Хардинг, Теодор Рузвелт, Франклин Рузвелт, Хари Труман



Тагове:   Луцифер,   морал,   масони,   САЩ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28383885
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930