Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2010 22:41 - Документирани цитати за двете уж непримирими системи - капитализъм и комуниъм
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3145 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 16.04.2010 13:59


Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи. Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят. Морис Самуел, - Jon Gentiles, p.155 Harcourt, Brace, 1924

"The American Hebrew". New York, September 10,1920: Болшевишката революция в Русия беше работа на еврейския ум, на еврейското недоволство, на еврейското планиране, чиято цел бе да се създаде „нов ред в света". Това, което се извърши така превъзходно в Русия благодарение на еврейството, трябва чрез същата умствена и физическа сила да стане действителност в целия свят.

"Еврейски банкер" - The Compt de Saint Aulaire in Geneve Conte la Paix Libraire Plan, Paris, 1936: Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас по простата причина, че той е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос.

Болшевизма и интернационализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света - от горе-чрез контрол на богатството, и от долу - чрез революции.

"Jewish Chronicle", London, 1919: Идеалите на болшевизма са в хармония с много от възвишените идеали на юдеизма. Фактите от Болшевишката революция са неоспорими - извънредно много евреи са болшевики.

The pioneers of the Russian Revolution, p.250 Stanley, Paul and C. London, 1918: Евреите в Русия са изцяло виновни за революцията.

Израел Коен. A Racial Program for the Twentieth Century, 1912 Congressional Record, p.8557, New York, 1957: Ако развитието на човешката история не тръгне по посока на комунистическия интернационализъм, еврейският народ е обречен на гибел. Hиe трябва да разберем, че най-мощното оръжие на нашата партия е поддържането на расистко напрежение. Чрез поставяне на расовия проблем в съзнанието на черните народи, че те от столетия са били потискани угнетявани от белите, ние ще можем да ги моделираме и да ги насочим към програмите на комунистическите партии. В Америка ще се стремим към една прикрита победа. Ние не само ще противопоставим черното малцинство на белите, но и ще внушим на белите чувство за вина и отговорност пред черните. Ще помогнем на черните да се издигнат във всички нива на живота - в професията, в спорта, в развлеченията. Получили престиж, черните ще бъдат в състояние да встъпват в брак с бели и ще започне процес, който ще накара Америка да работи за нашата кауза. (а търговците на роби винаги са били евреи. Това особено се отнася за негрите, ловени в Африка и продавани в Америка! Г.С.)

Бернард М. Барух: The Knickerlocker press, Albany, New York, August, 1918: Hue живеем в много добре организирана държава на социализма. Държавата (САЩе всичко: личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. Собствеността на личността е нейна само дотогава, докато държавата не се нуждае от нея. Личността трябва да поддържа своя живот и своите притежания до поискване от държавата.

Наум Голдман, президент на Световния Еврейски Конгрес: Евреите можеха да имат Уганда, Мадагаскар и други места за установяване на еврейско Отечество, но те не искат нищо друго освен Палестина. Не защото водата на Мъртво море, като се изпари, ще произведе пет трилиона долара от металоиди и метали на прах; не защото под земята на Палестина има петрол двадесет пъти повече отколкото резервите на двете Америки заедно, а защото Палестина е кръстопътя между Европа, Азия и Африка. Защото Палестина е истинският център на изградената световна политическа система и стратегически център за световен контрол.

Проф. д-р Оскар Леви, London: Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи.

Морис Самуел - Jon Gentiles, p. 155 Harcourt, Brace, 1924: Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят.

Проф. Ф. А. Осендовски, The Nineteenth Century and After, p.29, London, January, 1926: Често се споменава, че юдеизмът е движещата сила на комунизма. Това не е нищо ново, то се знае и е съвсем естествено... Вродената склонност към интрига, към хитрост, към конспирация, и почти непостижимото търпение, с което очакваме часа на отмъщението, са характерните черти на „избрания народ".

Маркус Ели Раваж, Century magazine February,1928: Вие все още не сте започнали да преценявате дълбочината на нашия грях. Ние сме натрапници. Ние сме разрушители. Ние ви отнехме вашия естествен свят, вашите идеали, вашата съдба, и си играем с вас. Ние сме в дъното не само на последната голяма война, но и на всяка друга по-голяма революция във вашата история. Ние сме носители на раздори и смут във вашия личен и обществен живот. Ние все още продължаваме да правим това. Никой не може да каже кога ще спрем. Кой знае каква велика и славна щеше да бъде вашата съдба, ако ви бяхме оставили сами на спокойствие.

вестник Еврейски банкер, The Compt de Saint Aulaire in Geneve Conte la Paix Libraire Plan, Paris, 1936: Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас, понеже е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос.  Болшевизма и интернационализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света - от горе - чрез монопол над богатствата, и от долу - чрез революции.

Р. Вошер, «L Enfer Bolchevik a Petrograd” 1919, “L Illustration”: "Когато живеехме в тесен контакт с чиновниците на болшевишкото правителство, веднага се набиваше в очи, че практически, всичките са евреи. Далече съм от антисемитизма, но съм дължен да потвърдя, че навсякъде: в Петроград, в Москва, в провинцията, във всички комисариати, в районните учереждения, в Смолни, в бившите министерства, в съветите, срещах евреи и само евреи. Колкото повече изучаваш тази революция, толкова повече се убеждаваш, че болшевизмът е еврейско движение".

Харковски вестник "Комунист”, от 12 април 1919 г.: "Без преувеличение може да се каже, че руската революция е извършена от евреите. Можеха ли подтиснатите маси на руския пролетариат сами да извършат тази революция? - Не. Те, евреите поведох руския пролетариат към зората на интернационала, и те са, които ръководят съветите и ги държат в свои ръце. Ние можем спокойно да спим, когато командващ на съветската армия е другаря Троцки. Истина е че евреи няма между редовите войници на червената армия, но комитетите и съветите са еврейски. Евреите храбро водят към победа масите на руския пролетариат. Затова съвсем не е чудно, че на изборите в съветските организации, евреите печелят такива внушителни победи. Символът на еврейството стана символ на руския пролетариат – червената петолъчка, е символ на ционизма и еврейството, затова зад тази емблема и марширува победата..."

Фьодор Бутенко, съветски дипломат, избягал от Букурещ в Италия, пише в италианския вестник “Giornale d Italia”, от 17 февруари (годината не е посочена): Вместо старата буржоазия, в Русия е сформирана нова ръководна класа, 100% съставена от евреи".

Английският Министър-председател, евреин, Дизраели (Лорд Биконсфилд), в своята книга “The life of George Bentick”, - 1852 г., отбелязва:  "Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухваня на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка религия (но не и против еврейската! б.пр.) и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия... Равенство (робство) на всички гои и унищожаване на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всичките. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най-пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”.  "Загадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безпокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи".                                              

Френският евреин Морис Мюрей, в книгата си "Еврейският дух", публикувана в края на 19-ти век, възразявайки на Дизраели, че "марксизмът бил изоставил еврейския идеализъм", казал: "Кръвно и традиционно Карл Маркс принадкежи на тялото и душата на Юдаизма. Карл Маркс и Ротшилд представляват двата полюса на еврейския народ, но това всъщност са противоположности, които се допълват. И Маркс и Ротшилд въплъщават еврейския идеализъм, възвишен до своя апогей. В процеса, с който масите все повече се отвръщат от християнството, те все повече и повече се проникват от еврейския дух. Възраждащият се еврейски идеализъм (сатанизъм) готвиза 20-тия век, може би, грандиозна революция...  Всяка интензивна проява на еврейския дух в Европа, се изявява във въстания, глад, геноцид и разруха..."                                                                            

Английски "Сборник отчети за болшевизма в Русия":  Телеграма от сър М. Финдли, до лорд Балфор (получена на 18 септември 1918 г.) - "Донесение на извънредния нидерландски посланник в Петербург, Аудендайк: – В Москва взех интервю от Чичерин и Карахан. Цялото съветско правителство падна до нивото на престъпна банда. Болшевиките разбраха, че часовете им са преброени и тръгнаха по пътя на престъпното безумие... Опасността е толкова голяма, че считам за свой дълг да привлека вниманието на Английското и другите правителства, че ако сега не сложим край на действията на болшевиките в Русия, цялата световна цивилизация е в опасност... Считам, че потушаването на болшевизма е дело от първостепенна важност, не изключвайки и война, която и без това сега свирепства. Ако сега не изкореним болшевизма в зародиш, то той, като зараза ще се разпространи по цяла Европа и по целия свят, понеже го създават и организират евреите, които нямат никаква родина и единствената им цел е, да разрушат държавите и съществуващя ред на нещата. Единственото нещо, с което все още може да бъдат спрени, са съвместните действия на всички държави".

Изказване на американския майор Шулер (който до революцията, три пъти е бил генерален консул на САЩ в Русия), направено на 11 януари в катедралата Йоан Евангелист, в Ню Йорк, след завръщането му от Сибир, където той, по идея, е трябвало да оказва помощ на армията на Колчак (но на кого всъщност са помагали американците?): "Съветското правителство, практически, цялото е еврейско, и нашата американска армия в Сибир е пълна с болшевики, директно от Москва. Командващият генерал Грейвс има щаб, почти изцяло от евреи... Поради тези еврейски болшевики в нашата армия, цялата информация, предназначена за генерал Колчак, отиваше директно в Москва". И телеграма, изпратена от същия този Шулер, от Омск, на 1 март 1919 г: "Може би не трябва да се казва в САЩ, открито, но болшевишкото движение, от самото начало се контролира от евреи, от най-гнусен тип".  А това е телеграма на Шулер, от Владивосток:  “От 384 комисари, включително, двама негри, 13 са руснаци, 15 китайци, 22 арменци, и повече от 300 евреи. 264 евреи пристигнаха от Америка след падането на царското правителство".                                                              

Документ на Държавния Департамент на САЩ, № 861.00.1757, изпратен на 2 май 1918 г., от Генералния консул на САЩ в Москва, Шумерс:  "Евреите преобладават в Съветското правителство, и антиеврейските настроения растат сред руското население..."

Документ на държавния департамент на САЩ, № 861.00.2205, изпратен от консула Колдуел: "50% от съветското правителство, във всеки град, са евреи от най-лошия тип".                                                      

Брус Локарт, английски шпионин, в своите мемоари "Британски агент", пише, че в 1918 г. той често е посещавал заседанията на ВЦИКА, провеждани в ресторант "Метрополитен", който бе преименуван в "Първи дом на Съветите". Ето какво казва той. за състава на болшевишкото правителство: "Ленин, Чичерин, Криленко и историкът Покровски представляваха единствения чисто руски елемент в този комплот от евреи, грузинци и поляци". (Но сега със сигурност знаем, че те са били грузински, литовски, германски и други евреи, включително и самите: Ленин, Чичерин, Криленко (Абрам) и историкът Покровски. Същото се отнася и за Сталин - Йосиф Висарионович Джугашвили, който уж беше грузинец, но бил осетинец, а всъщност фамилното му име Джугашвили, означава - еврейски син!)

Посланникът на САЩ в Русия, Давид Францис, януари 1918 праща телеграма във Вашингтон: "Болшевишките лидери, мнозинството са евреи, 90% от които са емигранти, завърнали се от САЩ. Тези емигранти по същество са интернационалисти, които малко ги е грижа за Русия, но се стремят да разпрострат влиянието си над целия свят, с помощта на световна комунистическа революция".

Комисията “Оверман”. Сенатът на САЩ, от 11 февруари, до 10 март, 1919 г. под председателството на сенатора Оверман, провежда изслушваня и разпитва свидетели по ситуацията в Русия. Откъс от показанията на Джордж А. Симонс, пастор на методистката църква в Ню Йорк, който от 1907, до 1918 г. се е намирал в Петроград, в качеството на настоятел на методистката църква:  "Декември 1918 г., в т.н. Северна комуна на Петроград, под управлението на Зиновиев, от 338 души в неговото правителство, само 16 бяха руснаци, а останалите евреи, и един негър, наричащ себе си, професор Гордън...

Американски вестник “Jewish Chronicle”, от 4 април 1919 г.:  "Това, че между болшевиките има толкова много евреи, просто отразява факта, че идеите на болшевизма, са и най-добрите идеи на юдаизма".

Вестник, "Американски евреин", - проф. д-р Оскар Леви, London,  от 20 септември 1920 г.:  "Болшевишката революция в Русия бе дело на еврейските мозъци, еврейската неудоволетвореност, еврейското планиране, целта на което е, създаване на световен еврейски ред. Това, което с такива превъзходни способи бе извършено в Русия, скоро ще стане реалност в целия свят".

Морис Самуел, - Jon Gentiles, p.155 Harcourt, Brace, 1924:  Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи. Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят.

Проф. Ф. А. Осендовски - The Nineteenth Century and After, p.29, London, January, 1926:  Често се споменава, че юдеизмът е движещата сила на комунизма. Това не е нищо ново, то се знае и е съвсем естествено... Вродената склонност към интрига, към хитрост, към конспирация, и почти непостижимото търпение, с което очакваме часа на отмъщението, са характерните черти на „избрания народ".

Бернард М. Барух - The Knickerlocker press - Albany, New York, August, 1918:  Hue живеем в много добре организирана държава на социализма. Държавата (САЩ) е всичко: личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. Собствеността на личността е нейна само дотогава, докато държавата не се нуждае от нея. Личността трябва да поддържа своя живот и своите притежания до поискване от държавата.

Конгресменът Лари Макдонълд, през 70-те и 80-те години на миналия век, тръгва по дирите на “опасна международна конспирация”, стремяща се да установи Нов световен ред. Разкритията си публикува в Бюлетина на Конгреса на САЩ, ноември 1975 г. и в книгата си - Делото Рокфелер, 1976 г.  В увода, пише следното: „Делото Рокфелер е будещото тревога настъпление на Рокфелерови и техните съюзници, за създаване на единно световно управление, което ще събере суперкапитализма и комунизма под тяхната власт. Да, убеден съм, че съществува такъв заговор в световен мащаб” (Гари Ка, с.16).

Усилията на конгресмена Макдонълд за разкриване деянията на международната конспирация са прекъснати на 31 август 1983 г., когато пътува в самолета на корейските авиолинии, който “случайно” се отклонява над териториия на СССР, а съветските военни, “объркали” пътническия самолет, с военен, и го свалиха, при което загинаха всичките 273 пътници...!


 

Делото на Макдонълд е продължено от сенатор Джеси Хелмс.  На 15 декември 1987 г. в реч пред Сената той заявява: „Кампанията срещу американския народ, срещу традиционната култура и ценности, представлява систематична война. Тя се подпомага от редица кръгове... радикалната левица, министерствата на търговията и образованието, главните банки и международните корпорации, средствата за масова информация, развлекателната индустрия и много от фондациите, освободени от данъци. Господин президент, това, което става зад сцената разкрива, че всички тези кръгове действат съвместно с господарите на Кремъл, за да създадат онова, което наричат Нов световен ред. Частни организации, като ”Съветът за чуждестранни връзки, Кралският институт за международни отношения, Тристранната комисия, Дартмътската конференция, Институтът за хуманитарни изследвания “Аспен”, Атлантическият институт, и групата “Билдерберг” служат за разпространяване и координиране на плановете за Новия световен ред, сред влиятелните търговски, финансови, академични и правителствени кръгове. Психологическата кампания, която описвам, е дело на група, чиято сила е във властта ъ над нашата финансова система и над голяма част от индустрията ни... Не може да не се забележи влиянието, което Уолстрийт упражнява върху Държавния департамент и ЦРУ. Влиянието на тази върхушка от "посветени", върху нашата външна политика и върху живота ни, е факт. Целта на тази върхушка се нарича глобализъм... Г-н президент, според мнението на глобалистите, държавите и националните граници нямат никакво значение. Свободата и тиранията не се разглеждат като добро и зло, и не са задължителна част от политиката. Дейността на международните финансови и индустриални сили се насочва към осъществяване на проекта за единен свят – с конвергенцията на американската и съветската системи, като главни части на единния свят. Единственото, което има значение за този клуб, е увеличаването на печалбите им, до максимум, чрез финансов капитализъм - системата на дълговете и на монопола. А това води към икономически монопол и политическо заробване.


 
Гласувай:
11. grigorsimov - За повече яснота по тези въпроси, прочетете и:
16.04.2010 14:10
Нека не си затваряме очите: http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/02/16/neka-ne-si-zatvariame-ochite-zashtoto-istinata-shte-ni-sydi.494808
Тайните протоколи, http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/12/05/protokoli-na-cionskite-mydreci-ot-svetovniia-cionistki-kongr.449274
Срещу течението - Спомени от затворите и Независимото дружество за защита правата на човека - http://dox.bg/files/dw?a=516ccb9e59
цитирай
2. анонимен - g-n grigorsimov,
16.04.2010 17:03
След като в Русия практически евреите са били постигнали своите най-висши цели,
защо,пак те самите, според това,което пишете самия Вие,те разрушиха своята
собствена висша цел????
цитирай
3. анонимен - до N2
13.05.2010 20:40
Прочети книгата на Йожи Ландовски - Симфония в червено (или нещо подобно).Има я по книжарниците(ако не е свършила де). Там добре обяснява защо го свалят Сталин в Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15662220
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930