Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2011 23:12 - Младотурците – евреи! Тайното еврейство, наречено "дьонме"! автор: Натанаел Капнер, американски евреин
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8624 Коментари: 14 Гласове:
3

Последна промяна: 17.02.2011 09:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Евреинът Шабатаи Цви се обявил за еврейски месия 1680 г. в Солун. Той повел хиляди последователи евреи към Палестина. По пътя Цви уж става мюсулманин. Последователите му, също стават (фалшиви) мюсулмани, с цел подмолно да овладеят Турция.

Историческа справка за еврейските младотурци:

1716 г.
в Солун се сформира група, наричана Донме, водена от приемника на Шабатаи Цви, – Баручия Русо.

1900 г. Дьонмех наброява над 100 000 души. Известни като "скрити евреи или крипто евреи", те са се представяли за мюсулмани, но са си били евреи.  
                                                                                   
1891 г. една политическа група от Донмех, формира, т.н. "Комитет за обединение и прогрес", наречен по-късно – Младотурци. Групата се оглавява от масона евреин, Емануел Карузо, подкрепян от Ротшилдови. 
                                                                                                                                           
Конгресът на Младотурците: 1902 и 1907 се провеждат два конгреса на младотурците, в Париж, където заплануват да проникнат в султанската турска войска, което довежда до военния преврат от 1908г.

Детрониране на Султана: 1908 г. Младотурците, с преврат, принуждават султан Абдул Хамид, да се оттегли.

Предизвикване на Първата световна война: 1914 г. еврейските младотурци подпомагат платения убиец Гаврило Принцип, който подпалва Първата световна война. 

1915 г., в планирания и проведен от малдотурците Арменски геноцид, са избити милион и половина арменски християни. 1918 г. евреинът Мустафа Кемал "Ататюрк", взема властта.

Евреите болшевики снадбявали младотурците!
 
1920 г. еврейските болшевики дават на Ататюрк 10 милиона златни рубли, 45 000 пушки и 300 картечници.
 
1921 г. Ататюрк окупира пристанището Баку, отстъпвайки го 5 г. по-късно на еврейските болшевики. И Ротшилдови вече имат "Баку оил къмпани", на болшевишка, еврейска територия.

Кои бяха евреите малдотурци?

Талаат Паша: Вътрешен министър на Турция, по време на Първата световна война. Главен архитект на Арменския геноцид. 

Рефик Бей: Издател на младотурския вестник "Революционна преса". Министър председател на Турция в 1939 г.

Джавид Бей: Финансов министър при Талаат.
Емануел Красов: Еврейски пропагандист на младотурците.
                                                                                                                                 
Владимир Жаботински: Руски болшевик - евреин, преминал в Турция 1908 г. Издател на вестника "Млада Турция".  
                                                             
                                                                               
Александър Хелпханд: Свръзка на Ротшилд. Издател на в. "Турска родина". 
                             
Мустафа Кемал Ататюрк: Евреин от Сефаридско потекло. Ататюрк е учил в еврейското училище, наричано Шемси Ефенди, ръководено от евреина Шимон Цви...

автор: брат Натанаел Капнер, американски евреин, сега - православен монах - проповедник!    

от сайт:  http://www.realjewnews.com/?p=95 
                                            
                                     
превод от английски Г.С.

image
Над тази снимака на "Ататюрк", в еврейски вестник, пише:  Мустафа Кемал:  "АЗ СЪМ ЕВРЕИН"

Който се интересува, нека проследи за кой вестник става въпрос, от коя дата е и какво пише в статията!


И любопитно допълнение, от една наивна публикация: 

"НАШИ ИСТОРИЦИ СПАСЯВАТ ЦЕННИ ОСМАНСКИ РЪКОПИСИ"

(Добавките в червено са от Григор Симов!)

Всички (еврейски) революции искат да обърнат нещата с главата надолу и да започнат летоброенето от нулата. Когато в южната ни съседка в началото на ХХ век
побеждава Младотурската революция, водачът й Кемал Ататюрк също иска радикално да скъса със султанското минало (да унищожи всички налични документи) на страната си. В
Турция  възприемат латиницата, арабицата е  забранена ...
Стига се до глупавото (всъщност - коварното) решение да се унищожат и писмените паметници на Османската империя.  Властите искат да се отърват от огромните султански архиви, пазени в подземията на внушителната византийска базилика /ползвана като джамия/ "Света
София" в Истанбул. Кемалистите буквално изриват и изхвърлят в чували архивния фонд на хилядолетната империя.
От ситуацията се възползват практични хора. А султанските архиви са писани не на днешната малотрайна и чуплива хартия, а на материал, направен от памук, кажи-речи с вечен живот. За цариградските  "вторични суровини" чува тогавашният собственик на хартиената фабрика в Костенец, швейцарецът (евреинът) Шнеебергер и съвсем законно купува два вагона от султанските архиви. Ръкописите, събрани в чували, потеглят с влака към Костенец, където щели да ги претопят и от тях да се добие нова хартия.  
По това време /1912-1914 г./ на работа в консулството ни в
Истанбул  е дипломатът Панчо Дорев, един от първите български османисти. Консулът дълго години сам се рови из занданите на "Света София", преписва на ръка някои от арабските плетеници и ги изпраща в Комисията по исторически извори, която работи в БАН. Особено много дипломатът прави за и издирването на турски архиви, свързани в Българското възраждане. Панчо Дорев добре знае цената на султанските архиви, които  тръгнали към фабриката на Шнеебергер и решава да ги спаси за българската история. Обажда се на нашето правителство и подканя властите  в София да изкупят от швейцарския фабрикант османските ръкописи. От днешна гледна точка става почти чудо: правителството се бръкнало и изкупило от Шнеебергер безценните архиви. Сиромашка България дава няколко милиона суха пара, за да притежава реликви, свързани пряко с историята й. Тогавашните български историци са направо на седмото небе от радост. България се сдобива с най-големия в Европа староосмански архив такъв, какъвто няма и в старите европейски библиотеки. Особено голяма роля в това начинание изиграва бащата на известната наша ориенталистка и писателка, акад. Вера Мутафчиева, професор Петър Мутафчиев. Той подчертава нееднократано, че без османска документация не може добре да се осветли българската история.
Междувременно турската държава усеща, че глупаво е продала част от историческите си  архиви. По дипломатически път комшиите ни тръгват да търсят дивото след като са изпуснали питомното.
Турция официално иска да й върнат ръкописните документи, пазени векове наред в "Света София". Макар, че България  вече е съвсем законен собственик на султанските архиви, в  София, за да не развалят отношенията с южната ни съседка, се съгласяват на преговори. В Анкара и Истанбул власатите се ядосват, че архивите им отиват на север не като  вторични суровини за претопяване, а като историески извори(!) В играта се включват тайните служби на двете страни. Детективи, дипломати и висши чиновници от двете съседни страни искат  да сложат ръка на безценните султански фермани.
Турското разузнаване вече знае, че архивът се съхранява в казармите на Школата за запасни офицери в Княжево. Нашите тайни служби усещат, че хора от посолството на южната ни съседка се навъртат из района и усилват охраната на казармите.
Първоначално нашите власти се опитват да  убедят турците, че султанските фермани вече са претопени в Костенец, но шпионите на
Анкара донасят, че архивът не е докоснат. Междувременно натискът от юг към  София расте - през границата хвърчат дипломатически ноти, депеши, шпионски донесения. Европа  е в навечерието  на Световната война, международното положение не е на наша страна. Турция заплашва и с намесата на Англия и  Франция.  Българските власти вземат мъдро решение - няколко специалисти по османска история на смени ден и нощ изчитат и подреждат безбройните ръкописи на арабица. Отделят десетина чувала с ненужни  от историческа гледна точка документи и ги връщат на турците. Казват им, че това е останало, другото е претопено във фабриката в Костенец.
Междувременно започва войната. Старите ръкописи потъват в хранилищата на ориенталския отдел на Народната библиотека, където десетилетия след това  са разчитани от специалистите по османска история...

..............................

Допълнение от Григор Симов:
Но нещо май нямаме много сведения за турската и за нашата история от тези архиви, което значи, че тези документи все пак са били унищожени, понеже и в България са властвали, и властват евреи - сатанисти, които са, и банкери, и дипломати, и "учени - историци" - началници в "нашата" Българска Академия на Науките!
Не се учудвайте за отношението на скритите (крипто) евреи - дьонме, нарекли себе си - Младотурци, към неоценимите архиви от миналото, защото в един от 24-те тайни ционистки протоколи е записано и това:
"Ще заличим всички спомени за миналите векове и ще оставим само тези, които са в наш интерес"!

Освен това,
ВСИЧКИ РЕВОЛЮЦИИ СА ЕВРЕЙСКИ, и всичките им революции целят масово избиване на максимален брой неевреи, и на първо място - най способните, най умните, най добрите!
И всичко това е записано в протоколите им! Потърсете ги в интернет, защото не е добре всеко изречение да се цитира поотделно, извадено от контекста.   

.............................

копирано от Автор:
dalida

източник:http://www.teenproblem.net/school/s/15858.html

публикувано от Албена, на 07.10.2010 г.
Гласувай:
31. eltimir - Това трябва да се знае
16.02.2011 13:24
Това трябва да се знае от колкото може повече хора. Копирах го и го пуснах тук:
http://erigkan.ucoz.ru/
с кратко въведение и една интересна снимка за илюстрация.
цитирай
2. grigorsimov - Търси снимката от еврейския вестник!
16.02.2011 17:10
където, на първата страница, над голямата снимка на "Ататюрк", пишеше: Аз съм евреин (I am a Jew)!
Не че ми трябва на мен, но този вестник и тази снимка са важни за измамените и заблудени хора, и на първо място, на турците - в Турция и в България! Но и за всички хора по света, понеже световното еврейство действа из целия сбят, по същия, но и по множество други начини.
Не случайно в евангелието е цитиран случая с хванатия от бяс, който, след заповедтта на Христос: – "Ижлез от него душе нечисти"! - Нечистият дух отговаря: – "Ние сме много и името ни е легион".
Ето защо евреите са наложили в целия свят, към монарсите (скрити евреи) поданиците да се обръщат с "Вие", а те да отговарят или да пишат "Ние", вместо "Ти" и "Аз"! Защото те - евреите не са свободни хора и са доведени до състояние да нямат съзнание за личности, а да са само пружинки, под безпрекословната и свърх-жестока световна власт на Синедриона!
цитирай
3. eltimir - Добевих я
16.02.2011 17:19
Готово, редактирах текста като добавихи снимката с признанието на Ататюрк, че е евреин, а не турчин.
цитирай
4. grigorsimov - Къде си я добавил?
16.02.2011 19:26
Дай адреса!
цитирай
5. eltimir - Тук
16.02.2011 19:38
http://erigkan.ucoz.ru/news/turci_li_sa_turcite/2011-02-16-874
Добавих и твоя коментар, тъй като съдържа интересни факти, които и аз не ги знаех.
цитирай
6. eltimir - Има и още
16.02.2011 19:41
Дали днешната оставка на Цветлин Йовчев не е свързана с прикриването на някои агенти на ГРУ, по-точно на хазарското лоби в ГРУ, осъществявано от НСС, а сега от ДАНС? Тук:
http://eltimir.ucoz.ru/news/shhe_zakrivat_li_dans/2011-02-16-1784
И тук:
http://eltimir.blog.bg/politika/2011/02/16/shte-zakrivat-li-dans.687725
Излагам една своя версия, която е достатъчно сериозна. Зад всяка моя дума стоят реални имена и твърдо установени факти.
цитирай
7. grigorsimov - Снимката от твоя сайт не може да се копира
16.02.2011 21:13
Исках да я добавя към тази публикация, за "младотурците - евреи".
А за обръщението "Вие", написаното е само мое предположение.
цитирай
8. eltimir - Снимката
16.02.2011 21:16
Мажеш ли да я копираш от сайта или да ти я пратя в писмо?
цитирай
9. grigorsimov - Снимката от твоя сайт не може да се копира
16.02.2011 21:43
Публикувай я в блога си. Предполагам от там ще я копирам по-лесно.
цитирай
10. eltimir - Пуснах я
16.02.2011 22:29
В темата "Писмо от еврейски вампир". В блога избягвам препечатване от други блогове. Стремя се да пускам предимно мои авторски материали.
цитирай
11. анонимен - Л.Г.
17.02.2011 19:40
Мисля, че не всички революции са организирани от евреите. Българската революция не е организирана от евреите, вероятно и заради това не успява. Принудени сме да бъдем "освободени" от руснаците, всъщност повторно поробени от тях!
цитирай
12. grigorsimov - Българската "революция" е протекла и завършила така, както е било планирано.
17.02.2011 22:30
Било е нужно само да се вдигне малко пушилка, за да има основание Русия (командвана от евреи) да направи това, което и стана - с Турция и с орязаната от всякъде, новоосвободена България. (А ако имате предвид 1944 г., то е пак планирано и проведено от вън, почти по същата схема, но с много по-лоши резултати, за България и българския народ.
Но за разлика от възрожденците ни, комунистичесните водачи в България са били криптоевреи.)
А иначе, и т.н. възраждане в българските земи, и "ренесансът", векове преди това - на, запад, са дело на същата злонамерена и злодейска сила, защото освен самите скрити и явни евреи, почти всичките български (а и гръцки, и сръбски) национал-революционери са били (юдо)масони. Което не значи, че непременно трябва да ги осъждаме и анатемосваме, а да ги разбираме, и да съдим по делата им, но и по резултатите от делата им.
цитирай
13. анонимен - Л.Г.
22.02.2011 16:40
Да, в крайна сметка е нужно да се гледат резултатите, но първоначалният замисъл е бил България сама да се освободи(1876), неслучайно В.Левски изгражда революционна мрежа в цялата страна, а рев.планът се обърква, когато Димитър Общи обира турската хазна и разкрива на турците целия план и се разбира за тайната рев.мрежа...чак тогава вече целта е "политическата сетнина на въстанието" по думите на Левски, т.е. намесата на Русия. "Който ни освободи, той ще ни пороби" са точно негови думи.
А що се отнася до Българското Възраждане, то е започнало от Паисий Хилендарски и неговата "История славянобългарска", наистина ли и това е работа на евреите?
цитирай
14. lambo - Много благодаря за това сведение
09.03.2011 16:14
Това обяснява със задна дата и други неща.
Например, защо по времето на Иван Костов, бяха пуснати турски историци, сума ти време да се ровят в нашите архиви
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15661246
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930