Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2012 12:21 - ЕВРЕЙСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ОФИЦИАЛНАТА НИ ИСТОРИЧЕСКА ШКОЛА В БЪЛГАРИЯ! Автор: bulgarinut57
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8209 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото”Джордж Оруел, „1984” Немско-руският евреин - историк Август Людвиг Шльоцер е титулован за „баща на източноевропеистиката”. На него дължим шизофренната дефиниция за настоящите „псевдобългари” и някогашните „българи”: „Днешните българи СА БЕЗ СЪМНЕНИЕ СЛАВЯНИ, но старите, които дойдоха от Волга (?), без съмнение НЕ СА СЛАВЯНИ, а твърде вероятно турски народ.”
Българското Възраждане е накарало Виенската и Руската исторически школи да създадат мита за тюркския произход на българите. След Освобождението Българската историческа наука и Българската археология се създават и управляват половин столетие от австроунгарци и руснаци. Българите, които са допуснати да се занимават с история са или виенски или руски възпитаници. Митовете, които в последствие се превръщат в наша официална история, водят началото си от Август Людвиг Шльоцер, който в своята история от 1771 г. пише, че българите сме турци, дошли на Балканите от поречието на Волга. Това е един от най-старите известни автори, защитаващи такава теза.

В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (внук на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на Васил Златарски. Чужди учени разработват мита, който с помощта на наши „историци” се налага като история на България. За доказването на тази теория се правят куп фалшификации - както изкривявания на преводи от латински и гръцки исторически извори, така и игнориране на извори, които противоречат на тази теория. От Освобождението до днес официалната българска историография върви по пътя на своя на основател Васил Златарски (1866-1935), наричан "Баща на българската история". Същият от 1897 до смъртта си преподава българска история в Софийския университет. През 1913–1914 и 1924–1925 е ректор на Университета. Председател (1921–1926) на Историко- филологическия клон на БАН. От 1921 до смъртта си е заместник- председател на БАН.

Как се създава еврейската школа

на в.Златарски

Началото на българската историческа школа полагат един унгарски евреин и един чешки евреин. Двама роднини.

Павел Йосиф Шафарик - унгарски евреин, министър на просвещението в Сърбия, дядо на Иречек

Константин Йосиф Иречек - чешки евреин, внук на Шафарик,(син на дъщеря му), министър на просвещението в България

Нещастие за България е, че 25-годишният току-що проходил чешки историк Иречек й написа историята. И то така, че я смаза.

От огромна и величава, я направи незначителна ! А българския народ представи като дребна чергарска орда, дошла през 681 г. по тези земи. За траките - този най-древен народ не само на Балканите, но и в света - нито дума. Иречек се задоволи да препише безкритично византийските хронисти, които не бяха историци, а интенданти на военачалниците, и бяха на другата страна на барикадата в хилядолетния двубой между България и Византия."

Здравко Даскалов

Първият евреин - външен министър на България - не е Соломон Паси, а бай Иречек. Тюрко-славянската версия за българската история е обобщена от чешкия евреин Константин Иречек на 25 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени. Дейността на двамата чужденци е продължена от българския ученик на Иречек - Васил Златарски. Всички действия на школата винаги са се водели - както ясно се вижда от резултатите - от една пътеводна светлина - враждебност към българския народ. Целите й вече над век са едни и същи - да изкара българите колкото може по-диви и презряни. Започва Шафарик:

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик, българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини..." - пише още през 1937 г. д-р Г. Ценов. Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... „самоеди” - каквото и да означава това... Който не вярва да проследи връзката - за самоедите. Шафарик, пише: „НАХЛУВАНИЯТА, които са били ужас за Европа, СА БИЛИ НАХЛУВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, хуните, аварите, хазарите, унгарците и печенегите, които са прииждали на орди от Азия... ТОВА БЯХА НАРОДИ С МОНГОЛСКО-ТЮРКСКО-ФИНСКО ПОТЕКЛО.” „Внукът на Шафарик - Иречек, заемайки поста на министър на българската просвета, въвежда като "научна" догма казаното от дядо му.” Петко Перинов

„ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА

Тя е натрупала доста актив. Ето някои от тях:

- Тя налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя.
Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.

- Тя измисля митичното племе "прабългари" – дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход от кой знае кои диви и миризливи орди с криви крака и дръпнати очи. Така ни сродява с турците и им дава право за претенции към нас. Изключва ни от семеството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.

- Тя налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни.

Но върховото й достижение е РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ !!! Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи. С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство. Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват.

Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци...

Това е главното престъпление на историческата наука в България към българския народ - че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него. С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете.

http://www.imadrugpat.org/krovatova.pdf

"За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева."

"Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов"

"Масонът Васил Златарски: “заслуга” на мастития професор е, че докато българските войници с жертви и лишения защитаваха целостта на Отечеството през Първата световна война, в удобната си канцелария той изготви една карта на Второто българско царство, от която бяха изключени българските земи в Беломорска Тракия. Възползувайки се от това, около подписването на Ньойския договор гръцкият пълномощен министър Венизелос представи тази карта, за да оправдае териториалните претенции на Гърция към България."

Шегор Расате -„Произходът на българите – схващания, теории и доктрини


ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА Е НА ВЛАСТ И ДНЕС !!!

Тази школа и днес държи научните учреждения у нас. Тези учреждения продължават да провеждат линията й - по същия начин вече цял век. И досега не са се отказали от нейните постулати Заради тази историческа наука, българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери. Учебник след учебник си противоречат.

За безкрайните гаври на които подложиха "пра" българите златарските шамани няма да стигнат томове. Кой знае дали има друга страна, където паметниците на героите да са по-грозни от живите хора. Навсякъде те са величествени и внушават гордост. Само ние като застанем срещу паметника на Крум Страшни, насреща ни гледа един натурален циганин, а от юбилейните марки на Българската държава - такива индивиди, каквито не бяхме видяли и във виетнамските общежития. 
Не са грозни комунистически паметници - това е школата на Златарски и при всички режими резултатите от нея са все такива.

След повече от 100годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и закъде е. Княжеско, царско, комунистическо, демократическо - без значение - тази каста антибългарски шамани е същата. Има една страна, където шльоцерианството е на пиедестала на държавна политика - нашата. И днес историческите факултети у нас продължават да произвеждат шльоцерианци. И днес в осакатена България има улици с името на Ньойския българоубиец.

Павел Серафимов: „Благодарение на туранската теория за произхода ни, ние загубихме Егейска Тракия и Македония – изконни Български земи. Днес замесници на Златарски подготвят ново бедствие за Родината като твърдят, че българите са дошли от Азия памирци. С такива безотговори и необосновани изказвания се отнема наследственото ни право върху страната, в която живеем. За поредната национална катастрофа е достатъчно някой чужд изследовател да представи “доказателства”, че неговите деди са обитавали България преди “идването” на българите. Исторически факти и политика не винаги вървят ръка за ръка. Такива като П. Добрев и поддръжниците му поднасят всичко на тепсия.”

ОЦЕНКАТА НА СЪВРЕМЕННИКА

Георги Стойков Раковски е един от най-големите изследователи на българската история и един от истинските й бащи ! Раковски е жив съвременник и наблюдател на разпространението на новата модерна версия за историята ни. Той посреща и нея и първите й български апостоли с убийствен примех.

„Европейски някои си учени даром мъдруват, че тии българи (дошавши уж чак в 502 год. подир Христа в днешна България) били татаро-унгарскаго племени, но като дошли в България, найшли тамо седем народа славяни, смесили се с тях и се пославянчили до шуш за твърде малко време! Но тии учени не ни показват отде и кога са били дошли тии седем народа славянски в България и някаква си най-мъничка татаро-унгорска остатка в езика ни?! Нам е познат коренно татаро-турский език и със сичките старания, които сме положили няколко години да открийме такова нещо, за святата истина повестности, нищичко не сме найшли. Чудни са европейските някои си учени, които тъй даром се впущат в работи, които не познават !”

БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И. БУКУРЕЩ, 1865 г.

„Колко смешни са историците и любословците, между коим и много славяни зовими, а в очи коим тая реч е била като трън татарщина, и от того заключавали и решили, че дошавший ... от Волжанските страни Кубрат с едно отделение бил татарин... А от мечтаний татарски язик никаква остатка не е останала, но слял се уж и се изгубил в мечтаний от тях славянский. Чудно приключение и хубава легенда.”

Георги Раковски. Съчинения Т.4 – С., 1988, 265 с.

Както старите гърци са ни хвърляли в скитская яма, тии днешни европейски учени ни съпричисляват с фински и черменски и не знам йоще какви племена и качват ни по уралските диви и пусти гори !”

Г. С. Раковски, Ключ българскаго язика, Съчинения, том IV, София, 1988, с.194

И до ден днешен Раковски е омразен за официалната ни историческа школа - тя всячески се стреми да омаловажи трудовете му и изобщо отрича, че той е историк. А неговите исторически трудове са пропускани даже и в "събраните му съчинения" (т.е. буквално цензурирани). Бюрократи в учреждения отричат дейността на изследователя...

чешките евреи - Братя Шкорпил

Според едни - основатели на българската археология, според други - основатели на организираното криминално иманярство в България и австро-унгарски агенти.

Паметникът на Аспарух във Варна - и всички познати ни рисунки, правени по негово подобие - е по "отломка от статуетка, която бил намерил Карел Шкорпил":

"През май 1935 г. на въпроса на в. "Варненска поща" бр. 5364 - дали каменният образ, намерен от г-н Шкорпил и използван за прототип за бюста на хан Аспарух е автентичен, г-н Карел Шкорпил, който по това време бил директор на Археологическия музей и чехословашки почетен консул във Варна, отговорил:

"Образът, според който е направен бюстът на цар Аспаруха върху Аспаруховия вал край Варна, е намерен на в. "Джанавар тепе" и е даден на г. Георгиев като образ на Аспаруха. От кого е той и кого точно изобразява, не можем да потвърдим с положителност." На същия този връх в тази местност Джанавара, където ровел Шкорпил, има "манастирски комплекс" датиран в 4-6 век (всички антични християнски сгради у нас археолозите имат обичай да датират винаги в 4-6 в.). ОБРАЗЪТ НА АСПАРУХ - MADE IN ШКОРПИЛ.

Унгарският евреин Геза Фехер
е нанесъл непоправими щети на българската историография

Известни са две основни негови престъпления:
1. Унищова и фалшифицира надписите около Мадарския конник.
2. Унищожава каменна плоча с надпис, открита при разкопки , които той ръководи на така наречената Омуртакова могила до Исперих.

ДРУГИ ЩУРОТИИ

Рьослер „доказва”, че българите сме самоеди (людоеди) от Сибир. Краковският проф. Коперницки обявява за български един череп, намерен в Букурещ (на някой си Никола Насиу). След различни проучвания на черепа екипът от антрополози на Вирхов стигнал до извода, че българите сме сродни с австралийските аборигени. Още по-интересни са заключенията на професор Obedenare - от формата на черепа заключил, че българите сме говорили едно наречие близко до това на самоедите и тунгузите.

Днешните шльоцерианци:

Институт по история при БАН - тюрко-славяни, идват от Северното причерноморие, от Кавказ и от Фанагория

П. Добрев - иранец, идва от Памир и от Хиндукуш

"Само лъжи за древните българи" - идват от Балхара (Афганистан)

http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria
/zlatarska_6kola.htm
Гласувай:
91. kostas - Малко по-малко, се оформя физиономията на тези МОШЕНИЦИ !!!
11.03.2012 12:50
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И ГИ ИЗГОНИМ ОТ РОДИНАТА НИ!!!
цитирай
2. borjanmljakov - Само започнах да чета постинга и се натъкнах на няколко груби грешки:
11.03.2012 13:59
Шльоцер не е евреин, а немец и син на протестантски пастор.
Шльоцер далеч не е първият, а бих казал поредният, който казва, че българите са пришълци от басейна на Волга. Само в скромната си библиотека имам доказателства, че преди него така са мислели и писали, посовавайки се на достигналите до нас извори Орбини, Дюканж, Асемани, Раич, Клайнер, както и именития съвменник на Шльоцер - Едуард Гибън. С една дума, който се занимава сериозно с история мисли така.
Шафарик също не е евреин, а словак, също син на евангелистки пастор, така, че пропада и тезата, че Иречек е евреин. Братя Шкорпил са чехи.
Блогерът булгаринут53 ми се струва невеж, освен това глупак. Кроманьонският му антисемитизъм е ярко доказателство, че става дума за много примитивен и полуграмотен индивид. Съветвам блогера григорсимов да чете сериозни текстове по исторически въпроси.
цитирай
3. borjanmljakov - Струва ми се, че анонимният 3. е глупак.
11.03.2012 14:34
.
цитирай
4. watchtowerman - Чини ми се дека авторо
12.03.2012 10:38
е пропущил да рекне що а "Историа славянобългарска" и отдека отец атонски Пайсий е черпувавал сите свои сведения. Оти е писувал тази "история" барем сто годин прежде ингилизките и немачките и разними ти други звани и незвани тук, от авторо назовани као лъжливи измекяри. Оти ми се чини, че измекярин ще да е бил и отец атонски Пайсий, дето само авторо го е пропущил да то рекне. Ама що ли го е не рекнал?! Пропущил го е оти го е страх, нема дупе, дека ще рипнат сите бугари да го поплюват щот по голям измекярин от авторо нема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 26253579
Постинги: 4183
Коментари: 7433
Гласове: 8162
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930