Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2012 10:12 - ДЕМОКРАЦИЯТА УНИЩОЖАВА ЕВРОПА. Глава 13 от романа - есе на lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4224 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...Действително, и античната, и съвременната демокрация се появяват в Европа. Оттук идеите на съвременната демокрацият се прехвърлят в Америка, там бива създадена държавата, която днес се смята за най-демократичната държава в света, за опора и стожер на самата демокрация – САЩ, а в наши дни чрез американските бомбардировачи, самолетоносачи, крилати ракети, командоси, «тюлени», «неправителствени» (финансирани от правителството на САЩ или от негови подставени лица) организации се разпълзява по целия свят.

 

Като пръв демократичен акт в по-новата европейска история се смята приемането на т. нар. «Магна харта либертатум» - «Велика харта на свободите», подписана от английския крал Джон Безземни през 1215 г., с която се ограничава сериозно властта на монархията. По-нататък демокрацията се разбира все по този начин: изземване на пълномощия от монарсите и предаването им на т. нар парламенти («място, където се говори»), където в повечето случаи се смята, че са събрани т. нар. «представители на народа». Естествено, в този процес неизбежно се стига и до логичния край на монархията, обикновено чрез физическото убийство на самия монарх – както става през 1642 г. в Англия, 1793 г. във Франция, през 19-ти век в доста европейски държави, 1917 г. в Русия. Там, където монархиите се запазват до наши дни, обикновено са се превърнали в кукленско-оперетъчни групички от марионетки без реално значение в обществото.

 

И след като Европа е рождената люлка на демокрацията, редно е да се вгледаме какви са резултатите от това.

 

Резултатът е един: Европа умира.

 

Географски си стои на същото място, но европейската цивилизация такава, каквато я познаваме, изчезва. Причината е много проста. Наподобява ситуацията в един популярен компютърен виц.

 

Спорят търсачката Гугъл, мрежата Интернет и компютърът кой е по-важен в сферата на информатиката.

 

Гугъл казва:

- Без мен нищо не можете да намерите в интернет. Аз съм най-важна.

Мрежата:

- А къде изобщо ще търсят, ако не съм аз? Аз съм по-важна.

 

Компютърът:

- И двете не струвате без мен. Аз съм най-важният!

Електричеството ги слушало, пък по едно време се обадило:

- Хм, хм…

 

И наистина – всички елементи на системата са важни, но без фундамента, върху който са основани, очевидно не могат да съществуват. Закъде без ток?

Така е и с всяко едно общество, включително и с европейската цивилизация. Без фундамента си тя не може да съществува. А кой е фундаментът на европейската цивилизация?

Същият, както на всяко друго общество – Хората.

 

Може да смятаме, че признаците на обществото са най-различни: формата на организираност, развитие на производството, начинът на управление на държавата, нивото на културата и философията, и т. н., и т. н. Но някак все се забравя, че без хора няма общество.

 

Първото и главно условие, за да съществуват родът, племето, народът, държавата, обществото, цивилизацията – това е да има хора. Именно тези хора съставят рода, племето, държавата, обществото, цивилизацията. Без хора няма нито род, нито племе, нито държава, нито общество, нито цивилизация.

 

А кога има хора? Много просто – когато се раждат.

 

Ако се раждат – ще има род, племе, държава и пр. Не се ли раждат – няма да има нито род, нито племе, нито народ, нито държава, нито общество, нито цивилизация.

 

Хората са основата на основите на обществото. Нали то затова и така се нарича: «човешко общество». От тази гледна точка нека да видим какво е състоянието на този фундамент на обществото в съвременна Европа.

 

Състоянието на фундамента е не просто тревожно, не дори катастрофално – а гибелно. Защото хората в Европа измират. Европейците намаляват. Но без европейци очевидно не може да има европейска цивилизация.

 

Следователно сме изправени пред феномена на загиването на европейската цивилизация.

 

Защото коефициентът на раждаемост на различните страни в нея варира от 1.1 в прибалтийските републики до 1.8 в Испания и Франция (по-високото ниво се дължи на африканските имигранти). Но за просто възпроизводство, тоест за запазване броя на населението, е необходимо този коефициент да е над 2.1 – тоест, трябва една жена във фертилна възраст (възрастта, когато е способна да ражда) да роди повече от 2 деца. Някои демографи определят необходимия минимум на коефициента на 2.11, други – на 2.15. Ала и в двата случая – над 2.1.

 

И след като коефициентът на раждаемост на европейките е под необходимия минимум – значи Европа умира.

 

И то не просто в духовен, философски, културен или друг метафоричен план. Тя умира съвсем истински, в първичния, физически план – като починали хора, които биват карани на гробищата, изгаряни там в крематориуми или погребвани в земята; сетне умират други, те също биват изгаряни или погребвани, и идват следващите…

 

Тук не става дума за високопарни фрази, колкото и верни да са те сами по себе си: духовна смърт, културна гибел, залез на цивилизацията. Става дума за смърт в истинския смисъл на думата: мъртви тела на европейци, катафалки, гробове…

 

Хора са умирали във всички времена и епохи. Според някои изчисления от появата на човешките същества до днес на Земята са живели над 77 милиарда души.

 

Но винаги раждаемостта е била по-висока от коефициента 2.1.

 

Днес Европа е в състояние на демокрация. Някои държави в нея по-отдавна, още от началото и средата на ХIХ в., други – по-отскоро. Но, общо взето, демокрацията е завладяла напълно континента. И след като процесът на измиране на европейците не спира, а точно обратното: ускорява се и се развива все по-гибелно, трябва да си зададем логичния въпрос: а всъщност защо демокрацията не го спира? Защо демокрацията не прекратява процеса на гибел на цивилизацията, в която цивилизация самата тя, демокрацията, съществува?

 

Един от най-честите отговори, които се дават, е, че този процес е обективен и няма как да бъде спрян чрез човешка намеса.

 

Естествено, този отговор не издържа никаква критика.

 

Първо: има обективни процеси в човешкото общество, които може да бъдат спрени. Например, обективен е и процесът на зараждане на престъпност в недрата на обществото, но този процес може да бъде овладян, и е овладян, и непрекъснато контролиран от механизмите на държавата и днес престъпността в европейското общество не надвишава такова ниво, което да я превръща в сериозна опасност за обществото. Или процесите на разпространение на различни болести: съществуват различни технологии, чрез които заболеваемостта се контролира, епидемиите се прекратяват и т н. А дори самият процес на раждаемост е показал, че подлежи на контрол и в едната, и в другата посока – на намаляване и увеличаване. Например, Китай и Иран, поради възникнали проблеми с пренаселеност, успяха да понижат нивото на раждаемост под 2.1. Обратният пример е Русия, която до 2009 г. намаляваше с близо 1 милион души годишно, но чрез различни мерки успя да увеличи раждаемостта населението си и да прекрати, макар и засега твърде скромно, намаляването му.

 

А в същото време в Европа, която е смъртоносно заплашена от ниска раждаемост, не се предприемат никакви мерки, за да започнат европейските жени да раждат повече.

 

Тук се налага да зададем въпроса: а защо всъщност европейските жени не искат да раждат и то до такава степен, че това тяхно нежелание застрашава съществуването на самото общество?

 

Както виждаме, този процес подлежи на контрол чрез различни мерки: финансови, законодателни, създаване и развиване на съответни модели на поведение. И след като подлежи на контрол, също така нормално е да се запитаме: а дали всъщност не е контролиран и в момента? След като европейските жени масово не желаят повече от 1-2 деца, явно това е последица именно от модел на поведение, предизвикан от създаване на съответна система от морално-етични ценности. В която система просто децата като ценност не са на водещо място. Водещо място заемат други ценности: изявата на жената в обществото чрез някакъв вид кариера, стремеж към по-малко натоварване и грижи във всекидневието, нежелание за обвързване с дома чрез необходимостта да се отглеждат деца, желание за повече т. нар. «развлечения», «забавления» и т. н.

 

И след като европейското общество като цяло не полага грижи да бъдат изградени такива модели на поведение на съвременната европейка, в които модели децата да заемат водещо място – и чрез които модели посредством увеличаване на раждаемостта да бъде прекратена демографската катастрофа на Европа, би трябвало да си зададем въпроса: а защо не се изграждат такива модели? Опасността от ликвидирането на европейската цивилизация чрез физическото обезлюдяване на Европа откъм коренни европейци е прекалено явна, за да допуснем, че тази опасност остава незабелязана. То е и доста елементарно: ако се раждат европейци – Европа ще остане европейска. Ако обаче в нея се раждат повече африканци и азиатци – ще стане афро-азиатска. И какво става тогава с т. нар. «европейски ценности»? Ще бъдат възприети от афро-азиатците? Досега не е забелязан такъв процес, точно обратното: на които територии се заселят в Европа, афро-азиатците налагат своите ценности, които са твърде различни от «европейските», и най-вече от ценността за равенството между хората в частния случай на равенството между мъжа и жената. Но дори да приемем, че стане някакво чудо и всичко афро-азиатци решат в един миг да приемат всички европейски ценности, каквото и всъщност да означава този израз – това означава ли, че европейците задължително трябва да измрат в името на възприемането на европейските ценности от страна на афро-азиатците? И какво общо има едното с другото?

 

Въобще, защо се поддържа моделът на ниската раждаемост на европейските жени? Защо медии, политици, общественици, институции, неправителствени организации не бият тревога, че Европа измира, че се превръща в Африка и Азия?

 

Очевидно е, че някой сдържа подобна реакция на тревога и загриженост на медиите, политиците, обществениците, институциите, неправителствените организации и т. н. – защото иначе би трябвало да приемем хипотезата, че всички те просто са скръстили ръце, примирили са се с неизбежната гибел на Европа и не знаят какво да правят.

 

Подобна хипотеза обаче е доста неубедителна. Всички изброени слоеве от обществото, и най-вече медиите, проявяват твърде будна съвест при други процеси, което те смятат за важни и тревожни: например, по време на войната в Югославия действията на въпросните обществени групи бяха твърде координирани, настойчиви и агресивни в името на това да бъдат прекратени трагичните събития там. По време на кризата в Северна Африка и убийството на Кадафи целият Запад застана като един. Пак като един застава Западът и пред лицето на такива явления, които биват обозначавани с термините «расизъм», «дискриминация», каквото и да означават те и независимо от цялата им размитост; и доскоро беше твърде единен в защита на т. нар. «мултикултурализъм», пак независимо какво означаваше – е, сега вече почти го отхвърли като неуспешен експеримент върху милиони хора, но важното е, че винаги се държеше на единни позиции.

 

И изведнъж установяваме, че пред лицето на най-голямата опасност въобще за европейската цивилизация от времето на нахлуването на персите и картагенците в Древна Гърция и Рим европейските ключови фигури в политиката и обществото, както и всевъзможните иначе твърде гласовити организации, мълчат като риби. Какво е това? Стремеж към колективно самоубийство? Може някои сред тях да са завладени от подобен психически комплекс, но би трябвало също така значителна част, дори по-голямата част да предприема някакви, поне някакви мерки за излизане от това положение.

 

Но не, напротив! Виждаме, че се полагат сериозни усилия точно в обратната насока: доразрушава се онова, което е останало от традиционния семеен модел, пропагандира се свободния начин на връзки между мъжете и жените, рекламират се нетрадиционните сексуални отношения, нещата стигат до узаконяване на педофилията под маската на осиновяване на деца от т. нар. «еднополови семейства», тоест от лесбийки и педераси (всъщност в Канада вече се правят парламентарни стъпки за узаконяване на самата педофилия като явление без никаква маскировка) – тоест прави се всичко онова, което трябва да се прави, ако целта на политическите, финансовите и информационните сили с влияние в Европа, както и в американския филиал на европейската цивилизация (според израза на Ориана Фалачи), е да се намали раждаемостта.

 

Ние не знаем дали наистина това е целта. Въобще не знаем дали има такава цел, защото естествено е, че дори да е формулирана с достатъчна яснота, то едва ли е станало публично.

 

Затова можем да се приближаваме към проясняване на истината за тази цел чрез размишления и анализ, стъпка по стъпка. И понеже не знаем каква е целта, но виждаме какъв е резултатът – нека, за да си изясним целта, да тръгнем именно от резултата като изходна точка за размисъл.

 

И така – имаме практическо унищожаване на европейската цивилизация чрез демографско манипулиране на обществото, като общо взето, съответните прогнози сочат периода между 2080 – 2100 г. за момента, когато пришълците в от Африка и Азия ще станат повече от коренното европейско население, тоест европейците ще станат малцинство в Европа.

 

Процесите, които се формираха в Косово и в момента в самата България, където прогнозите сочат 2045 г. като условна дата за превръщане на българите в малцинство, а циганите – в мнозинство, ни улесняват в анализа на общоевропейската ситуация.

 

Въпросът, който би трябвало да вълнува всеки европеец в тази ситуация е: дали съществува контролиране на този процес, тоест дали има някой, група хора с необходимото влияние, които да целят унищожаването на европейската цивилизация? Въпросът е съвсем резонен, след като виждаме как нещата в демографски план се контролират и насочват именно в тази насока – но проблемът е дали това контролиране и насочване става на по-ниско ниво, просто от идеологически обработени, манипулирани от собствената си утопична пропаганда политически групи, които искрено вярват в идеологията на «политкоректността» и «толерантността», която идеология именно прокарва тенденцията на свиване на коренното европейско население и разрастването на анклавите на пришълците; или пък се извършва хладнокръвно, цинично и съзнателно, с пределно ясна сметка до какво водят тези процеси.

 

Неслучайно в началото уточнихме, че именно наличието на хора е първата и основна предпоставка за наличието на общество, на една цивилизация – колкото и елементарно да звучи, тази простичка истина често се забравя или умишлено се води до нейното забравяне.

 

Ето защо, ако някой иска да унищожи една цивилизация, общество или поне държава, естествено, че първата му грижа ще е да унищожи хората в тази цивилизация. Естествено, физическото убийство на толкова хора невинаги е оправдано от чисто егоистичните интереси на завоевателя – новозавладените територии трябва да се култивират и, ако самият завоевател не разполага с достатъчно хора, по-добре е завладените народи да се използват за тази цел. Така и са постъпвали във всички времена: превръщали са ги в роби, илоти, васали, подчинени. Но това все още не е унищожение, защото робите, илотите, васалите и подчинените винаги може да вдигнат бунт, въстание, метеж – както и се е случвало. Затова другата технология също нерядко е била използвана в човешката история: подчинените се приобщават доброволно или насила към обществото на подчинилия ги, като биват принудени да приемат неговите морално-етични ценности, религия и да се влеят в обществената му структура. Това е много по-ефикасно от чисто физическото подчинение, защото с времето завладените народи губят окончателно своята идентичност, стават част от завоевателите и увеличават тяхната мощ.

 

Тук обаче има един проблем и той е, че процесът на приобщаването става много бавно – обикновено трае векове. Ако пък се използват брутални методи, както например потурчването и ислямизирането на християнски общности на Балканите, нерядко отново се стига до открита съпротива, налага се да се опустошават територии, да се убиват много хора от бунтуващите се и всичко това причинява нови сътресения в обществения механизъм – а резултатът се вижда след стотици години. По-точно, не се и вижда – а го виждат потомците, което означава, че за извършващите тези процеси липсва моралното удовлетворение.

 

Ето защо най-ефикасният метод за окончателното завоюване на дадена територия е унищожаването на хората, които я населяват – но в същото време заселването й с хора от народа на завоевателя. Тук необходимото, задължително условия е завоевателят да притежава необходимите човешки ресурси, за да може да засели територията, освободена от унищожените.

 

Основно препяствие пред този процес е съпротивата на народите, които биват завоювани. Тази съпротива е най-ефикасно да бъде преодоляна, както вече посочихме, чрез тяхното унищожение – но как да бъде извършено то?

 

В нашия модел очевидно унищожението на Европа се направлява и контролира от сравнително неголяма група хора – достатъчно малка като количество, за да не бъде непрекъснато в центъра на общественото внимание, но и достатъчно влиятелна като сила, за да владее управлението на процеса.

 

И така, чисто хипотетично, без връзка с Европа и актуалното й състояние, за да не се влияем от злободневието, нека да си представим неголяма група хора, които искат да завоюват дадена територия. Територията се владее от много народи, които са много по-многобройни от групата на завоевателите. При това са доказали способността си да се защитават срещу открита външна агресия, побеждавали са в много битки и войни, така, че не може да се очаква някакъв успех в нова война срещу тях. На всичко отгоре са на високо културно ниво, ето защо и не са склонни да възприемат друга култура, смятайки я за по-висша от своята – пък и просто не съществува такава култура.

 

Какво трябва да направи малката група на завоевателите, за да преодолее съпротивата им и да завладее територията?

 

Първо: трябва да намери друг народ (или народи), достатъчно многобройни, за да атакуват народите, предназначени за завоюване, както и да използват територията след нейното прочистване от коренното население.

 

Второ: трябва да бъде преодоляна съпротивата на коренното население.

 

Първото условие е сравнително лесно: планетата е голяма, винаги има племена и народи, изпълнени с желание за завоевания. А и нормалният стремеж на всяко едно общество е да се развива, включително и като се разширява териториално. Териториалното разширение рядко е ставало по мирен път, така че моделът му е разработван и познат неведнъж – и този модел задължително включва преодоляването на съпротивата на коренното население.

 

Но ако това население, освен, че е способно да се защити военно, е и толкова многобройно, че не само не мисли да отстъпва територията си, но също се стреми към разширяване? И тук, завръщайки се към Европа, е достатъчно да си спомним европейската експанзия по света, за да разберем, че оставени на себе си, в своя естествен път на развитие, европейските народи трудно биха били принудени да отстъпят своя територия на чужденци.

 

Тогава?

 

Отговорът се натрапва от само себе си: броят на европейците трябва да бъде намален. Разбира се, класическият начин за това е чрез войни. Историята на Европа, особено през 20-ти век, е достатъчно поучителна в това отношение, но също така тя показа, че и този класически начин не е нито удобен, нито ефективен, защото предизвиква прекалено много разрушения и загуби за евентуалния завоевател.

 

Напомняме, че досега разсъждаваме само хипотетично. Опитваме да си представим теоретичен модел на евентуалните действия на нашественик, който би искал да завладее Европа, при това в най-неблагоприятни за него условия: малочислен е, не разполага с военна сила, има насреща си народите от цял един континент с висока култура във всяко отношение, включително и военно. Но явно разполага със сериозно влияние върху политиците на Европа. Как да постъпи този хипотетичен завоевател, за да постигне целта си?

 

Войните са ефикасни, но само донякъде. Тогава? Как да бъде така намален съпротивителния ресурс на европейците, че да бъдат принудени да отстъпят територията си?

 

По пътя към тази цел има един задължителен елемент: намаляването на населението. Ако населението на предназначената за завоюване територия се увеличава, естествено, ще растат и неговите съпротивителни сили. И ако това намаляване не може да бъде постигнато достатъчно ефикасно по пътя на войните (макар и те да не се изключват), тогава какво да се направи, за да се намали броят му, след като постоянно се раждат и раждат нови хора на нацелената територия?

 

Изводът е повече от ясен: трябва да се направи така, че да не се раждат. Тоест, раждаемостта да бъде сведена до минимум

 

Да видим днес коефициентът на раждаемост на европейките – той се колебае между минимум 1.1 и максимум 1.8 в различните държави. Под фаталното 2.1. Тоест: европейците измират. Без войни, без неприятни затруднения като съпротива от тяхна страна.

 

Тоест, първото условие на хипотетичния завоевател е постигнато.

 

Второто условие: да бъде намерена друга група народи, които да са способни да заселят територията след нейното «прочистване» от коренното население, също е изпълнено. В момента само в Европейския съюз има около 30 милиона пришълци от Азия и Африка, чийто коефициент на раждаемост се колебае между 3 (туркините) и 7 (пакистанките).

 

Тоест, с контролирано насочвания процес по изпълнението на тези две условия: намаляване на коренното население и увеличаване на пришълците, имаме достатъчно основания да смятаме хипотезата за целенасочено завоюване на Европа от определена група хора за напълно вероятна.

 

Разбира се, тя все още си остава хипотеза. Може да е вярна, може и да не е вярна. Трябват ни още аргументи и доказателства «за» или «против», за да определим мнението си относно нейната истинност.

 

Главният аргумент относно тази истинност е естествеността или изкуствеността на процеса на намаляване броя на коренните европейци и увеличаване броя на афро-азиатските пришълци. Ако това е естествен процес – може да сметнем хипотезата за целенасоченото разрушаване на европейската цивилизация чрез въпросната демографска война просто за предположение без логични основания.

 

Пред теорията за «естествения процес» на демографската гибел на Европа обаче има един проблем: простичкото обстоятелство, че в човешкото общество не съществуват «естествени» процеси. Всички процеси в това общество са контролирани и насочвани – от държавни власти, от религиозна вяра, от идеологически постановки, от действията на отделни хора до цели народи, от финансово-парични съображения… Субектите на тези влияния като групи също са ясни: правителства и парламенти, политически сили, църкви, идеолози и идеологически кръгове, финансови групировки.

 

И след като виждаме как процесът на демографското унищожение и на Европа и заселването й с пришълци от други континенти се контролира и направлява целенасочено в широк спектър от политически и социално-обществени дейност: от военна сила срещу несъгласните – както срещу сърбите в бивша Югославия, през гигантски кампании по внушаване на стремежи към «равенство» на жената (по-просто казано, за извеждането й от семейството и принуждаването й да работи) до изграждане на нови, аморални и перверзни модели на взаимоотношения между половете, можем с голяма доза вероятност да твърдим, че процесът на унищожаване на Европа, на който сме свидетели, се предизвиква, насочва и контролира изкуствено.

 

Но какво означава да бъде унищожена Европа, европейската цивилизация? Кой ще спечели от това?

 

За да се отговорим на тези въпроси, трябва да се вгледаме в кръговете, които организират и ръководят това унищожение. Как да ги открием? Не е твърде сложно: необходимо е да видим кои институции, а и конкретни хора, стоят зад една или друга инициатива, която улеснява демографското унищожение на европейската цивилизация и нашествието на афро-азиатските пришълци. Тоест, инициатива, спазването на чиято идеология по един или друг начин води до намалена раждаемост на европейските жени и до разтваряне на вратите за афро-азиатска имиграция.

 

Тук сме доста улеснени от високата активност на тези кръгове. Защото пропагандирането на «толерантността», «политкоректността» и «мултикултурализма», които понятия означават просто да се позволява на все по-голям брой афроазиатци да се заселват в Европа и да изтласкват коренното й население, се извършва на най-високо политическо ниво – зад него стоят двете най-влиятелни политически сили на Запада: американското правителство и ръководството на Европейския съюз. Съвсем наскоро пък държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че основна цел на американската външна политика е защитата на хомосексуалистите по света – а американският посланик в България Уорлик дори заяви, че ще участва в шествие на педераси, лесбийки и травестити (не се разбра дали той самият е такъв). В Западна Европа са известни случаи на отнемане на деца от семействата им, защото родителите ги възпитавали в традиционни ценности и в неприемане на пропагандата на хомосексуализма.

 

Сръбският публицист Марко Маркович в интервю още през 1994 г. цитира книга на съпругата на бивш шеф от френските тайни служби, участвал през 1973 г. в преговори между Испания и Мароко за изграждане на тунел под Гибралтар. Цел: улесняване на имиграцията на африканци в Европа. Е, оказа се, че това може да стане и без тунел…

 

Именно НАТО, естествено, под ръководството на САЩ, беше главната ударна сила срещу Сърбия във войната в Югославия през 90-те години – която война изгради Босна и Косово като предни антихристиянски форпостове в Европа.

 

След нашумелия случай с Андерс Брейвик, който уби 77 души в Норвегия през юни 2011 г., норвежкият министър-председател заяви, че в отговор на това страната му ще разтвори още повече вратите си за афро-азиатски имигранти. Малко преди това там нашумяха три случая на жени, изнасилени от африканци: една ученичка, жертва на групово изнасилване, се самоуби; жена беше изнасилена на стъпалата пред норвежкия парламент посред бял ден от 15-годишен африканец пред безучастните погледи на охраната (норвежкият министър на вътрешните работи заяви в парламента по тоя въпрос, че не било работа на охраната да спасява жени от изнасилване); една активистка на «правозащитна» организация беше изнасилена и убита от африканец през нощта при завръщане от мероприятие срещу «расизма и дискриминацията».

 

С примера на норвежкия премиер виждаме нагледно нивото, от което се направлява процеса на унищожаване на европейската цивилизация.

 

Добре, нека приемем, че норвежкият премиер е просто изманипулиран до слабоумие от собствената си вяра в съвременните идеологически постановки на демократичната пропаганда. Също нека да приемем (само хипотетично) и, че действията на САЩ са в известен смисъл разбираеми: те искат да поддържат максимално дълго Европа в състояние на несигурност, расови, етнически и религиозни сблъсъци – и така да не й позволят да се превърне в техен сериозен конкурент. Може би е така, поне на повърхността…

 

Но действията на целия Европейски съюз?

 

Пак не става ясно защо, вместо да се разширяват дупките в европейската ограда, през които нахлува имиграционното нашествие, не се припомни на европейците, че семейството е ценност именно, защото в него се раждат, отглеждат и възпитават децата. Не се искат нито кой знае колко усилия за подаване на сигнал до медиите да действат в тази посока (както действаха и действат в защита на «мулти-култи» и други подобни дивотии), нито много пари за една кампания за насърчаване, на първо време поне като идея, на раждаемостта – както се похарчиха милиарди и милиарди за кампании от рода на «глобалното затопляне», «озоновата дупка», «правата на инвалидите», «рака на гърдата», «разделното събиране на боклука» (цяла Европа е осеяна с идиотски разноцветни пластмасови кофи и, естествено, никой не спазва съответната боя) и се стигне до откровените брюкселски идиотизми като «кривите краставици», «мощните прахосмукачки» и «щастливите кокошки». Не можеше ли поне с 10 процента от всички тези пари да се насърчи раждаемостта на европейките – било чрез директни плащания на млади семейства, било чрез улесняване за ново жилище, облекчени кредити и каквото друго измислят финансистите…

 

Не. За заплати на идиотизирани чиновници, измерващи кривината на краставиците – пари има (някъде се мярна информация, че чиновническия апарат на Европейската комисия бил 50 хиляди души; не зная дали е вярно, но дисидентът Александър Зиновиев сочи, че съвременната бюрокрация в Европейския съюз е 16 пъти повече на глава от населението, отколкото беше някога толкова осмиваната и подигравана «номенклатура» в Съветския съюз).

 

Няма лошо. Нека има чиновници, сигурно пък може и да са необходими. Но щом се намират пари за тях – защо няма пари да се накарат европейките да раждат?

 

Изводът е само един. Управляващите демокрацията в Европа нямат желание да я спасяват. А правят точно обратното.

Демокрацията унищожава Европа.
......................


Григор Симов:
"При добра управа народът се увеличава"
– цитат от древноиндийския епос "Махабхарата"

Изводите оставям на вас !
Гласувай:
51. allvin - Поздрави за постинга и за 2
02.06.2012 10:55
Смразяващо,но истинско ... и тъжно ...
цитирай
2. apostapostoloff - Няма страшно-
02.06.2012 15:48
социализъма ще завладее света и ще оправи нещата.
цитирай
3. burda - Блестящ анализ!
02.06.2012 17:17
Авторът ме накара да прочета и други глави от тази книга, ако са публикувани в нета.
Моите реплики по написаното тук:
1. Освен раждаемостта е важно колко преживяват, както е научния термин, до фертилната възраст, за да се възпроизведе потомство. Така, ако на 10 родени деца умрат 7 преди да са станали родители, то значи, оцеляли ще са 3, но грижите по отглеждането ще са тегоба и огромна борба, която ще спира прогресът извън семейството.
2. Наистина ценностите ценностите са съществени за раждаемостта. Ако работата/стажът за >>>

пенсия/кариерата/известността/(...) са съществени, то те са значимо оправдание за поведението

на жените - да раждат или не.
3. В един по-широк пра-исторически и исторически план, всички европейци са били някога

африканци, при това от сравнително скоро са заселили Европа. Праисторически човек е имало и

преди стотици хиляди години, но това е неандерталецът, който е оставил много малко гени в

крьоманьонеца-европеец, дошъл от Африка (през Азия).
4. Моделът на европейското демографско поведение се предава по културен път (медиите най-

често) във всички части на света, където е стъпил европейски крак. Така че независимо от етноса

и расата, както е тръгнало, почти всички в рамките на това поколение ще имат европейско

демографско поведение. Циганите не се изключват от сметката (интересното при тях е, че

независимо от високата раждаемост, те имат много ниска преживяемост, както и малцинство от

тях достига до средната продължителност на живота).
5. Един проект за завоюване на големи територии, както и на цялата пранета не може да бъде

създаден с лична егоистична цел. Той трябва да въвлече някаква прослойка, която е запозната със

софтуера на управлението и трябва да разполага с прогностичен хоризонт не по-малъкот 50-100

години. Тази прослойка би трябвало да държи знанието за това да не изтича навън (ХХ век обаче

осигури знания от този тип да станат широко обществено достояние, и макар да не са модни, те

се изучават в универс
цитирай
4. burda - >>>
02.06.2012 17:19
итетите и се прилагат с най-различни цели).
(край на коментара)
цитирай
5. eltimir - Възражение
02.06.2012 21:30
"3. В един по-широк пра-исторически и исторически план, всички европейци са били някога

африканци, при това от сравнително скоро са заселили Европа. Праисторически човек е имало и

преди стотици хиляди години, но това е неандерталецът, който е оставил много малко гени в

крьоманьонеца-европеец, дошъл от Африка (през Азия)."
Това изобщо не е вярно. Така наречените неандерталци са генетично несъвместими с нас. Те са тукашна, коренна раса, ние не сме. И това за Африка изобщо не е вярно. Ние тръгваме от Север, не от Юг. Сегашните действия за унищожението на Бялата Раса са опит да се прекъсне пъпната връв с нашата истинска Прародина. Тая няма да стане. Ако пък стане все пак, просто планетата ще бъде унищожена.
Не предполагам, не градя хипотези, а знам.
цитирай
6. raders - Това, че европеецът в сегашния му ...
02.06.2012 21:57
Това, че европеецът в сегашния му вид може да се промени, не означава, че европейската цивилизация ще изчезне. Разбира се, всички цивилизации в миналото са загивали и идват варварите /това си е нормално/, но самите "варвари" впоследствие се принуждават да правят "нова" цивилизация - досущ предишната. Дори да са съвсем цигани, ще бъдат принудени да се цивилизоват, защото няма как от коня да се качиш на магарето или от компютъра да преминеш на сметало с топки. Съвременните европейки не раждат, защото всички са хукнали да правят кариера и бизнес и това е неприятно, но тези етноси, които са по-жизнени в това отношение ще компенсират /за съжаление е така/. Но каквото и да се случи, е невъзможно да изчезне европейската цивилизация, защото тя е в основата на цялата планетарна наука и изкуство; дори китайците на своите промишлени стоки пишат на латиница; да не говорим за интернет, телевизия, кино и пр, и пр...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15667367
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031