Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 23:33 - ЧУДНИ ЧУЖДЕНЦИ КОЛЯТ И БЕСЯТ В СЪВЕТСКА РУСИЯ!? Татяна МАЧКОВСКА
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4222 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 11.03.2014 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Имигрантският проблем, който ни се стовари от няколко месеца, вълнува не само малки държави като България, но все по-често е във фокуса на вниманието на руската преса. Сега на територията на Руската федерация се подвизават 10 млн. чужденци, от които всеки трети работи нелегално.  Настроенията към тях са различни. Шефът на федералната миграционна служба Константин Ромодановский например смята гастарбайтерите за изключително полезни и оценява приноса им в руската икономика на $50 млрд. Подобен оптимист е и нашата  Кристалина Георгиева, която ни съветва да заселим бежанците в опустелите ни села, където да произвеждат както селскостопанска продукция, така и деца, та да решат и демографския ни проблем. (Ромодановский, и Кристалинка са евреи, и затова, одобряват имиграцията на чужи, по раса, по вяра и по култура, имигранти, с цел – доунищожаване на българите в България! И въобще, на белите хора, и в Русия, и в Европа, и в САЩ! - бел. Г.С.). Кой знае защо обаче никой не третира проблема за пришълците от гледна точка  на националната сигурност - какво ще правят тези хора, ако в страната ни започнат размирици или се окажем на прага на война. Уви, руската история има твърде печални примери и то само отпреди по-малко от век.

        "Съветската власт се държи на еврейските мозъци, латвийските щикове и руските лумпени”. Такава поговорка се ражда в окървавената от червените погроми огромна страна. Впрочем сам Ленин признава, че болшевиките не биха удържали властта без „желязната дисциплина и пролетарската съзнателност” на латишките стрелци. („Латишките стрелци“ най-вероятно са специална платена еврейска революционна бригада, каквито откриваме във всичките еврейски революции, вкл, и съвременните, от типа на „арабската пролет“ и „цветните“ революции, като украинската! Г.С.) Тъкмо те неведнъж спасяват режима от неминуема гибел.
     През пролетта на 1917-а сформираните в руската армия латвийски стрелкови батальони за отбрана на Прибалтика от германските войски са вече близо 40 000 и поголовно преминават към болшевиките. Червената агитация за „светлото бъдеще” ги опиянява от раз - почти всички те са прости работници и селски ратаи без нито грош. След  Октомврийския преврат тъкмо латишите, блокирайки жп линиите, попречват за прехвърляне на верните на правителството военни части от фронта. В помощ на Ленин в Петроград пристига техен елитен полк. Пак те охраняват Смолни, а по-късно Кремъл, хладнокръвно покосяват с картечници многохилядната демонстрация в защита на демократично избрания руски парламент и разгонват депутатите през януари 1918-а, с което се слага начало на болшевишката диктатура.
     През юли червените стрелци преобръщат хода на събитията в Москва, където въстават левите есери, в чийто плен без малко да се окаже самият Ленин.  През есента 5 латишки полка под ръководството на Яким Вацетис, по това време главнокомандващ на цялата Червена армия, връщат Казан на съветската власт. Година по-късно Бялата армия на Деникин завоюва целия Юг – падат Орел и Курск, до Москва са само 200 версти. И отново стрелците на Вацетис спасяват положението –  те съставлява 2/3 от ударната група, спряла устремното нападение на
 генерал Кутепов. А когато на северозапад Юденич се готви за превземе Петроград само след няколко дни, фланговият удар на тутакси прехвърления латишки полк осуетява плановете му. Пак Латвийската дивизия през 1920 г. щурмува Перекоп и обезпечава победата над Врангел.
       Тъкмо прибалтийските пролетарии (евреи) стават ядро на наказателните отряди и на репресивния апарат в страната на Съветите. През 1919 г. ѕ от служещите в Московската ЧК повече от 2000 души са латиши. И централното ръководство на ЧК е пълно със „земляци” – редовите чекисти даже се шегуват, че след като полякът Джерджински напусне заседанието му, останалите могат да преминат на родния си латвийски език. Първият заместник на железния Феликс е прославилият се с твърдата си ръка прибалтиец Петерс. „Заявявам, че всеки опит на руската буржоазия още веднъж да вдигне глава ще срещне такъв отпор и такава разправа, пред която ще избледнее всичко, считано досега за червен терор”, заплашва той. Не изостава от своя земляк и шефът на  Всеукраинската ЧК Лацис: „Ние изтребваме буржоазията като класа. Не търсете материали или доказателства, че обвиняемият е действал с думи или дела против Съветската власт. Първият ви въпрос трябва да бъде за неговия произход, възпитание, образование или професия. Тези въпроси именно трябва да определят съдбата на обвиняемия...”
     Навсякъде латишките стрелци демонстрират "класов подход" и "революционна безпощадност“.  След подавянето на казашкото въстание в края на 1917 г. те въвеждат в Ростов на Дон „революционен ред” -  разстрелват всички мъже и даже юноши, заподозрени в съчувстие към „казашките контри”. През януари 1918-а друг латишки полк изтребва без съд и присъда  „враговете на  съветската власт” в Белорусия.  Същата година само в 20-те губернии на Централна Русия избухват 245 крупни бунтове и метежи, усмирени от желязната прибалтийска гвардия.
 Тя се занимава и с „профилактика”-. през 1919-а  между Череповец и Вологда ежедневно пътува наказателен влак с отряд латиши и матроси, който на всяка станция граби, обискира и разстрелва по свое усмотрение или по донос.
    Десетки наказателни отряди са изпратени в Тамбовския край по време на многобройните селски бунтове там..Цели села са почти унищожени от артилерията, на много места палят всеки десети дом.  Хиляди са убитите „врагове на революцията” и близките им от дете до старец, взети за заложници,. При потушаването на Кронщадското въстание общото число на разстреляните е 2 500 души. В опиянението си да изчистят Крим от „всякаква белогвардейска измет”, латишките стрелци разстрелват, давят и хвърлят стотици хора от скалите. Всички  дървета и стълбове за фенери в центъра на Севастопол са „украсени” с обесени тела  на „неблагонадеждни” - инженери, лекари,  гимназисти...Неслучайно Крим ще бъде наречен „всеруското гробище” – там от червените репресии загиват над 100 000 души.  На латвийски разговарят и първите надзиратели и охранители в новосъздадените лагери – тази „уютна” служба им издейства първият началник на съветския ГУЛАГ, бившият латишки стрелец Теодорс Ейхманс. (Всичките „чужденци“ в болшевишката еврейска революция са изключително – евреи, вкл. идеолозите и началниците на „ГУЛАГ“, и чекистите, и „прославилите се“ „латишки стрелци“, чиито батальони са създадени точно с тази цел, а не за “отбрана на Прибалтика от германските войски“! А неизменните бойни и наказателни “успехи“ на евреите - болшевики, се дължат главно на окупиралите почти цяла Русия, Западни държава, които “уж“ помагат на “Бялата армия“, а на практика - оказват всестранна подкрепа на болшевиките, които преди западната интервенция държат само Птетербургските околности, а по време на Западната окупация, „магически“ завладяват цяла Русия!! Г.С“)
     Печално бъдеще очаква „желязната гвардия” – много от редниците и командирите й са разстреляни по време на сталинските репресии. Тези, които през 20-те и 30-те години успяват да се завърнат в Латвия, са съдени и затваряни като престъпници. Но когато прибалтийската държава е присъединена към СССР, отново стават герои. В тяхна чест е издигнат и паметник – той и досега стои в центъра на Рига.
                                                     
                                   „Жълтата” гвардия
     На фотографиите и плакатите от болшевишко време редом с председателя на  Революционния военен съвет Лев Троцки често се виждат доста необичайни на вид червеноармейци - с тесни очи и плитки.  Китайци? Да, точно така - през 1917 г. в Русия има около 350 000 китайци, работещи в заводите, мините и горската промишленост. Октомврийският преврат ги изхвърля извън борда – нищо друго не остава на довчерашните гастарбайтери, освен да станат войници, за да не умрат от глад и студ в чуждата страна. Съветва ги да се присъединят към борбата срещу царизма и световния капитал сам посланикът в Петроград Лю Цзинжен – тъкмо той уговаря Троцки да вземе жълтоликите наемници под свое покровителство. (А от къде мислите е този революционен ентусиазъм у китайския посланик, и у китайците, въобще? – От там, от където най-не очаквате: – от жълтите евреи!! Защото, както пише проф. Столешников, евреите са, не само измежду всички нации, но и измежду всички раси! А и никой друг народ, освен еврейския, не се стреми към всеунищожителни революции! Защо ли?

– Вместо с мои думи, ще ви цитирам английския министър председател – евреин, от средата на 19-ти век, Дизраели:

"Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухвания на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка (освен еврейската) религия и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всички тях. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”...

"В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара. Имам предвид тайните общества... Безсмислено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Италия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на църковните учереждения. А някои може да стигнат и по-далече!"...

"Загадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безпокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи". бел. Г.С“)

      С организирането на отрядите се заема комисар Шен Ченхо. На него е поверено и да подбере 70 най-предани и владеещи бойни изкуства свои съотечественици за охраната на Ленин и Троцки. Бойното кръщение на «жълтата гвардия» става на Урал, където тя, вляла се в армията на Блюхер и дивизията на Чапаев, громи белите казаци. Безпощадността на гастарбайтерите към местното население и „изтънчените” им методи за разпит на пленниците силно впечатляват червените командири. На китайците принадлежи „патентът” да се приковават  пагоните на белогвардейските офицери към раменете им с гвоздеи. По-късно Блюхер изпросва от Троцки още два китайски полка под свое распореждане. С тях той довършва армията на адмирал Колчак и громи Врангел в Крим.
     В Украйна особено се прославя със своята жестокост специалният отряд китайци-чекисти, съставен от доскорошни черноработници от Одеското пристанище.  При потушаването на Куреневското въстание в  Киев командирът им Лю Сюлян се забавлява с кървава коситба - закопава до шия пленените и реже главите им с коса. Неговите съотечественици се проявяват и на други фронтове – те дежурят денонощно край поставения под домашен арест руски патриарх Тихон, като постоянно го тормозят и оскърбяват, хазяйничат безогледно в Патриаршията, като у дома си.


                   Татяна МАЧКОВСКА

Оригиналното заглавие от Татяна Мачковска е:
"ЧУЖДЕНЦИ КОЛЯТ И БЕСЯТ В СЪВЕТСКА РУСИЯ". Добавката е от мен, Г.С“!




Гласувай:
8



1. kostadin - Преврат или революция се прави с ...
11.03.2014 00:31
Преврат или революция се прави с много ,ама много пари .Нито Керенски ,нито Ленин ,нито Свердлов или Троцки са ги имали в наличност.
цитирай
2. grigorsimov - Революции и преврати се правят от еврейството, в лицето на банкерите
11.03.2014 14:09
А те имат неограничени ресурси, защото сами ги печатат, според собствените си интереси, за всеки един момент. И точно те са финансирали Троцки и Ленин, и са ги упълномощили да овладеят и поробят Русия, както никоя страна до тогава не е била поробвана от тях, и да я предадат на Евреите - Банкери, както и са направили. А всъщност, само Троцки (Бронщайн) е имал пълномощно да тегли от милионите долари. А когато свършили заделените милиони долари, Ленин се обърнал към американския президент, за още пари.
А всичко ограбено в Русия, вкл. композиция товарни вагони със златния резерв на Русия, блокирана на Транссибирската магистрала, са закарвали на Запад, на банкерите -еври, – подготвили, финансирали и ръководили комунизма, от съдаването му, та и до днес, в Китай!!
Затова и Съветският комунизъм рухна, само с едно щракване пръстите, на истинските му задокеански, и по-точно, световни господари.
Още преди преврата или революцията в Русия,отговорен представител на банкерите за Русия е бил - Армънд Хамър, който впрочеем надживял всичките съветски лидери, от Ленин, до Брежнев. И само него са го посрещали в СССР, със всичките почести и церемонии, както се посрещат императори. А името му - "Хамър", означава - "чук", и съвсем случайно е еднакво с псевдонима на съветския външен министър Молотов, което на български означава -"Чуков".
Евреите, висши революционни и комунистически ръководители, винаги си избират имена, които означават - сила, насилие, зверство, смърт, - като - Молотов, Сталин (стоманен), Вълков, Червенков, Вълчо, Марат (мор - смърт), Чортов (дяволски) и др.
цитирай
3. born - А какво означава Путин и как да го ...
11.03.2014 23:06
А какво означава Путин и как да го тълкуваме - в превод от руски или български ?
цитирай
4. grigorsimov - Путь - значи - път, а Путин, вероятно - Пътев
12.03.2014 00:09
Така се казва и на западно-българския диалект, и в Сърбия, и в Хърватско. А на - пътека или пътечка, казваме - путе, с ударение на "е"-то. По путЕто, значи - по пътеката.
А в Македония се казва - пат.
А пък Разпутин, явно е - разпътен, а може би - живеещ на разклон или кръстовище?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28297217
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031