Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2015 21:43 - Преподобни Лаврентий Черниговский (1868-1950), за нашето време и идващия антихрист
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1808 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руснаците ще се каят за смъртните грехове, че са допуснали юдейското нечестие в Русия, че не са защитили помазаника Божий – Царя, и Православната църква, и манастирите, и множеството мъченици, и изповедниците свети, и всичко свято, руско. Че са презрели благочестието, а са възлюбили бесовското нечестие.»

 

image
 

Постигнал обилно Светия Дух Божий, дядо Лаврентий често разговаряше с духовните си чада за последните времена, предупреждаше, че трябва да сме бдителни и да внимаваме, защото антихрист е близо.

Отеца казваше: «Ето сега ще гласуваме, ще пуснеш с левата ръка – и нищо, защото не се гласува за един човек, в целия свят. А когато се гласува за един – това ще е самият той (антихрист), и тогава не трябва да се гласува».

Казваше Преподобният, че ще има такава световна война, че никой никъде няма да остане, а само някъде в клисурите.

И ще се бият, и ще останат само две или три държави, и ще кажат: «Хайде да изберем един цар над целия свят». И ще изберат.

И в последните времена истинските християни ще ги изселват, а старите и немощните нека се хващат и за колелетата на вагоните, и да тичат след тях.

За идващия антихрист просветленият от Светия Дух Старец казваше така: «Ще дойде време да ходят по къщите да събират подписи за един цар на земята. И строго ще записват всички хора. Влизат в нечей дом, а там – мъж, жена и деца. И жената ще започне да уговаря съпруга си:

«Хайде да се подпишем, имаме деца, иначе нищо няма да можем да купим за тях». А мъжът ще каже: «Ти прави както искаш, а аз съм готов да умра, но за антихриста няма да се подписвам». Такава ще е трогателната картина в бъдеще.

«Ще дойде време, - казваше пореподобният Лаврентий, когато и затворените, и не действащи храмове, ще възстановяват, ще ги обзавеждат, и не само външно, но и от вътре. Куполите ще позлатяват, както на храмовете, така и на камбанариите. А когато ремонтирта всичко, ще настъпи времето, да се възцари антихрист. Молете се, Господ да удължи още времето за духовно укрепване, защото страшно време ни очаква.

И вжте, колко коварно се подготвя всичко? Всичките храмове ще са величествено благолепни, както никога, - но не трябва да се ходи в тях.

Антихрист ще бъде коронясан за световен цар в (нов) йерусалимски великолепен храм.

Влизането и излизането от Йерусалим ще е свободно за всеки човек. Но тогава гледайте да не пътувате, защото всичко това ще се прави, за да ви подмамят.

Антихрист ще произхожда от блудна девица – еврейка, дванадесето поколение на блудници. Още малък, той ще е много способен и умен, и особено, след като стане на 12 години и в него се всели сатаната. И от това момче ще съзрее антихрист, в човешки образ.

Ще слязат от небето (древните пророци) Енох и Илия, които на всички ще казват, че се е възцарил антихрист: «Това е антихрист, не му вярвайте».

И антихрист ще умъртви пророците, но те ще възкръснат и ще се възнесат на Небето.

Антихрист ще бъде обучен във всичките антихристови хитрости и ще върши лъжовни знамения. Него ще го чува и вижда целия свят - едновременно. Светият Угодник Божий казваше: «Блажен и трижди блажен ще е човек, който не пожелае и не види богомерзкото лице на антихриста. Който го види и слуша богохулната му реч, с обещания за всичките земни блага, този ще се подлъже и ще отиде да му се поклони. И заедно с него ще погине, и ще гори във вечния огън».

И попитаха Стареца: «Как ще стане всичко това?» А Светият Старец отговори през сълзи: «На светото място ще стои мерзостта на запустението
(телевизора) и ще показва скверните измамници на света, и те ще мамят хората, отстъпили от Бога, и ще вършат лъжливи чудеса. И след тях ще се яви антихрист (който, според друго съвременно откровение, преди това, ще бъде избран за ръководител на ЕС!) и целият свят ще го види едновременно».

 

А отците попитаха Светията:

«Къде на святото място? В църката ли?» И преподобният отговори: «Не в църквата, а във всеки дом. В ъгъла, където сега стоят и висят свтите икони, ще стоят мамещи устройства за залъгване на хората. И мнозина ще казват: «Ние трябва да гледаме и да слушаме новините». И точно в новините ще се покаже антихристът».

«Той ще подпечатва своите хора с печати и ще ненавижда християните. И ще започнат последните гонения за християнските души, които откажат печата на сатаната... Нищо няма да може да се купи, нито да се продаде от християните. Но не се отчайвайте: Господ няма да остави своите чада... Не трябва да се плашите!

Черкви ще има, но православните християни не трябва да ходят там, понеже там няма да се принася Безкръвната Жертва на Иисуса Христа, а там ще е истинско сатанинско сборище...

Още веднъж повтарям, че не трябва да се ходи в тези храмове, защото в тях благодат няма да има.

Христианите ще бъдат умъртвявани или изселвани в пустинни места. Но Господ ще им помага и ще храни Своите последователи.

Евреите също ще ги съберат на едно място. Некои евреи, които истински са живели по Закона на Мойсей, няма да приемат печата на антихриста. Те ще изчакват и ще наблюдават делата му. Те знаят, че предците им не са признали Христа за Месия. И тогава Бог ще даде, да се отворят очите им, и те няма да приемат печата на сатаната, а ще признаят Христа и ще царуват с Христа.

А целият слаб народ ще тръгне след сатаната, и когато земята не даде урожай, хората ще отидат при антихриста, с молба да им даде хляб, а той ще им отговори: «Земята не роди пшеница. Аз нищо не мога да направя».

Вода също няма да има, и всички реки и езера ще пресъхнат. Това бедствие ще продължи три и половина години, но заради избраните Свои, Господ ще съкрати онези дни. В онези дни все още ще има силни борци, стълбове на Православието, които ще са под силното въздействие на сърдечната Иисусова молитва. И Господ ще ги покрива със Всемогъщата си Благодат, и те няма да видят лъжливите знамения, които ще бъдат приготвени за всички хора.

От вас, чада мои, мнозина ще доживеят до онова страшно време».

 

Една сестра, слушайки разговора, попита: «Как ще стане? Не бих искала да доживея до това време!»

«Ти си млада, може и да го доживееш», – каза Старецът.

«Колко ще е страшно!»

– «А ти избирай - едно от двете: или земното, или небесното».

«Ще има война, – продължиОтеца, – и където мине, там хора няма да има. А преди това, Господ ще прати на слабите хора леки болести, и те ще умрат. А при антихриста смърт няма да има.

А третата Световна война вече няма да е за покаяние, а за изтребление».

«Ремонтите на храмовете ще продължават до самото пришествие
(на власт) на антихриста, и навсякъде ще е небивало благолепие, – казваше Старецът. А вие бъдете умерени в ремонтите на външния вид, на нашите черкви. И повече се молете, ходете в църквите, докато има възможност, особено на Литургия, на която се принася Безкръвната Жертва, за греховете на целия свят. По-често се изповядвайте и причастявайте с Телото и Кръвта Христови, и Господ ще ви укрепи.»

На един дякон, който е още жив, но вече е стар, Отеца направо му каза: «Ти ще доживееш до времето на антихриста, но не се бой, а говори на всички, че това е «той», и не се плаши!»

logoslovo.ru/forum/all/topic_5065/

 

Превод, Григор Симов

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28384468
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930