Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2016 14:14 - Трябва да се подчиняваме повече на Бога, отколкото на човеци (Деян. 5:29), logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1787 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.03.2016 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Като се срещна с еретика, иезуит Франциск, наричайки го «брат», и подписа съвместна декларация с врага Божий, лъжепатриархът Кирил погази Светото Писание.


Монах
Михаил
Скъпи братя и сестри, за яснота, още веднъж ще напишем нашата позиция... (Извадка! Виж края! Г.С.)


 

Защо днес ние обвиняваме «патриарх» Кирил.


Главната причина е подписването от «патриарха» Кирил, на еретическите документи в Шамбези и декларацията от летището на Хавана, в които всеерестта на екуменизма е призната като учение на Православната Църква, след което много архиереи и свещеници престанаха да считат екуменизма за ерес.

Шамбезийските документи бяха утвърдени на Архиерейски съборо (2-3 февруари) и е прието, че с нищо «не нарушават чистотата на Православната Вяра и не отстъпват от каноническото предание на Църквата».

Ние не сме съгласни с това и свидетелстваме, че Архиерейският събор е утвърдил еретически, екуменически документи, и присътстващите на събора архиереи са извършили предателство на Православната Вяра.

Що се отнася за срещата в Куба, ния разобличаваме подписаната там декларация, с която се утвърждават ереси и са записани думи, напълно чужди на Църквата Христова. А именно: еретикът папа е наречен «Светейши Папа Римски», йерархията на еретиците е призната наравно с Православната, като истинна, а папското еретическо сборище е наречено «Католическа Църква» и въпреки 9 член от Символа на Вярата, вече, като в реда на нещата, говорят и пишат за «две Църкви», които прябвало да се стремят към «единство».

Ние нарекохме подписването на тази декларация - уния със сатаната и легализиране религията на антихриста. Причина е там, че п.Кирилл нагло и вероломно, погазвайки Свещенните Догмати и Канони, Светоотеческото наследство и традициите на Руската Църква, утвърждават, не само на думи, но и на дело, че еретици и ереси вече не съществуват, и че еретиците са му «братя», а еретическите сборища са «църкви».

Като се срещна с еретика, иезуит Франциск, наричайки го «брат», като се «смири» пред него и подпиа съвместна декларация с врага Божий, лъжепатриархът Кирил погази словата на Светото Писание: «Не се впрягайте заедно с невернци, защото какво общуване има между правда и беззакони? Какво общото има между светлина и тъмнина? Какое согласие може да има между Христа и Велиара? Или какво общо има верният с неверния?» (2Кор. 6:14-15)

Ние наричаме п.Кирил лъжепатриарх, съгласно 15 правило от Двукратния Константинополски Събор:«Защото отделящиете се от общение с предстоятеля, поради некоя ерес, осъдена от светите Събори и от отците, когато той проповядва ерес всенародно, и открито учи на нея в църквата, такива, ако прекратят общение с този епископ, преди съборно осъждане, не само не подлежат на предвидената в правилата епитимия, но и са достойни за чест, подобаваща на Православни. Защото те не са осъдили епископи, а лъжеепископи и лъжеучители, и не с разкол са нарушили единство на Църквата, но са побързали да опазят Църквата от разколи и разделения».

Ние наричаме лъжепатриарха Кирил, еретик, понеже той открито проповядва всеереста на екуменизма и заразява със зловерито си други членове на Руската Православна Църква.

«Ерес е прикритото отхвърляне на Християнството». Свети Игнатий (Брянчанинов)

Ние наричаме лъжепатриарха Кирил, отстъпник, понеже той погазва и отхвърля Православната Вяру, и изповядва вярата в единния «бог» с юдеите, мюсулманите, будистите, индсите и другите езичници. Лъжепатриархът Кирил готви, заедно с йезуита Франциск, с лъжепатриарха Вартоломей и с другите екуменисти, религията и «църката» на антихриста. Всичките тези трима са слуги на антихриста, а останалите екуменисти са изпълнитеи на сатанинската Ватиканска доктрина.

 


 

(Григор Симов: За да не обърквам читателите, извадих от началото на публикацията следните два абзаца, и ги помествам тук, долу, в края, - за сведение и за яснота на позицията на автора..., защото не споделям напълно, изложеното по-долу отношение към РПЦ – МП, предвид болшевишкия й, Сергиянски генезис, и трите анатеми на които е била подложена МП, от Задграничната Руска Православна Църква!)


 

............

... Руската Църква за нас е Църква-Майка. И разобличавайки ерестта и еретиците в Руската Църква, ние никога не сме твърдяли за безблагодатност на нашата Църква.Членове на Църквата са, патриархът, епископите, свещениците, монасите и миряните. И ако някой от членовете на Църквата пада в ерес, всичките останали не стават автоматично еретици.

Ние никога не сме призовавали към разкол, а винаги сме твърдяли и твърдим, че за чистотата на Православната Вяра трябва да се борим в лоното на Църквата, без да излизаме в разкол.


 


 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_13942/


 

Превод, със съкращения, Григор Симов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28384638
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930