Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2020 10:48 - Чудото на Архистратег Михаил на 19 септември, възвестяваща великата милост, дарувана от Бога на човеците
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Проповед на достойно почитания Тимотей, патриарх Александрийски.

Мир Божий да слезе върху на вас, братя. Ще ви разкажа какво се случи с мен, Тимотей, раб Божий. Веднъж се отправих към Светия Животворящ Кръст и гроба Господен и към всички свети места, по които е ходил Господа наш Иисус Христос. Влязох в дома на св. Прохор, любимия ученик на евангелиста Йоан Богослов. Тук намерих негова книга. В тази чудна книга прочетох следното велико утешение на Йоан Богослов.
«Веднъж вървях заедно с Ангел Божий, който ми откриваше Небесните тайни за хората. И изведнъж чух шум, подобен на шума на вода, падаща от голяма височина. Когато с Ангела дойдохме по-близо то видях огромно езеро и ужасна екзекуция на неразкаяли се грешници. Попитах Ангела и той ми обясни какво е това. Видяхме огромен пламък, излизащ от тази преизподня - с облак огромен дим над нея. Пламъкът съскаше и с шум се издигаше на 300 метра височина. Мерзки червеи, големи колкото змии, пълзяха по телата на грешниците в това езеро-бездна. О, Йоане, друже Божий, мъчението, което видяхме сега е по-страшно от всички екзекуции. Това огнено езеро може да побере целия свят. Дълбочината му е безкрайна, червеите-змии, които гризат телата на грешниците, ги карат да изплуват на повърхността. Йоан заплакал за гибелта на човешките души. «Не плачи, Йоане, друже Божий, не плачи, скоро ти ще видиш велика радост - великото благоволение към Архистратега Божий Михаил у Господа».
В това време аз видях в чудна красота самия Архистратег Михаил, който в прекрасна ладия от Херувими и Серафими в съпровод на множество Ангелои, светии, пророци и мъченици, се приближаваше към огненото езеро. Всички бяха облечени неописуемо красиво. Скоро Ангелите се приближиха към грешниците, готови за екзекуция. Огънят изгасна, бездна престана да дими, мерзките животни изчезнаха. Когато всичко утихна, Архангел Михаил натопи своето белоснежно крило в езерото и изведе множество човешки души и ги пренесе на брега. Потопи отново дясното си крило и изведе още повече души отколкото първия път. Тогава Херувимите и Серафимите започнаха да го молят да потопи крилото си трети път. Архистратегът Михаил устреми своя благ молещ взор към Господа, произнесе горещи сърдечни молитви за спасение на страдащите за своите грехове. Отново потопи белоснежното си крило и изведе безчислено множество нови души. Тогава Ангелите и светиите, с велика радост приеха тези души, умиха ги с Благодатна вода, помазаха ги с благоухания и ги поставиха пред лицето Божие. В този час зад завесата Господня се чу глас:
«Под ръководството на Архангел Михаил и Майка Ми, Пресветата Дева, и всички Мои Ангели и избраници, изпълняващи на земята волята на Моя Отец - въведи тези души в Рая на блаженството, Вечността и покоя. Амин». При това страшно и свято деяние свети Йоан бил поразен от състраданието на Архангел Михаил.
Ангелът казал: «знай Йоане, друже Божий, че чудото, което ти видя, се повтаря ежегодно на 6/19 септември, в чест на празника на вожда на Небесното войнство - за великата победа, която той извоювал над силите на сатаната. Когато юдеите безжалостно приковаха Спасителя към Кръста, Михаил Архангел изпаднал в такава скръб, че небето и земята потънали в мрак, не можейки да я пренесат. Когато Господът наш Иисус Христос възкръснал, именно Михаил Архангел поместил камъка и донесъл благата вест на жените-мироносици. Той затворил сатаната в геената и му отнел всичко, което имал. Бог дарил Архангел Михаил с велика сила и власт да спасява тези, които се мъчат. Господ му е дал власт над небесните безплътни сили и му позволява ежегодно на 6/19 септември и 8/21 ноември заедно с Ангелите и светиите да се приближава до душите, осъдени на мъчения.
Архангел Михаил помага да се спасят на тези, които са давали милостиня в негово име, в името на мъчениците и светиите. Архистратег Михаил ходатайства за тях, понеже светиите са претърпели скръб и страдание в името Господне. Той завинаги освобождава от екзекуция тези, за които се принасят жертви и молитви. Архангел Михаил не престава да твори Божия милост всяка година на 6/19 септември и на своя ден 8/21 ноември, което ще продължава вовеки. През тези знаменателни дни той пада на колене пред Божията завеса и се моли за душите, намиращи се в страшни мъки дотогава, докато Бог не благоволи да помилва тези, за които особено усърдно се молят на земята, подавайки заради тях я за щедра милостиня. Той се моли и за всички, които живеят на земята. На неговите свети празници всички Ангели се събират около Архангел Михаил пред Божията завеса.
По Божието благословение, Архангел Михаил идва, облечен в одежди на благост и милосърдие и възвестява на всички, че Бог още веднъж се е смилил над света. Ти видя, Йоане, че няма да бъде забравен от Бога, всеки, който извършва дела на милосърдие в името на Архистратег Михаил, или който се потруди да препише тази книга, където се намира това описание и ще я чете на другите. Или който запали свещ или кандило или покади с тамян или направи честно приношение в името на Архангел Михаил.Той няма да забрави благотворившия и ще го награди благочестиво. Ако някой извърши милосърдие над бедните със свои средства, а след смъртта заради греховете си ще отиде в ада, Господ няма да забрави неговото добро и с ходатайството на Архангел Михаил ще го спаси. ако някой пожелае да запише това, то написаното трябва да се съхранява в къщи с благоговение. Ни куршум, нито змия, никаква вража сила няма да може да навреди на този човек или неговия дом. Нито червей, нито змия, нито някаква друга сила няма да може да навреди на градината му. Този списък ще му бъде оръжие и щит за всички беди. Защото силата на тези думи е велика и чудесна. Да ви пази Господ и Архангел Михаил». Ето какво ми разказа светият Ангел Божий.
След това ме отведе на Елеонската планина и ме остави излитайки на Небето. Удивих се и прославих Бога и Архангел Михаил».
Този разказ бе намерен от мен в дома на Прохор, ученик на Йоан Богослов.
Чувайки това откровение на любимия ученик Христов и евангелист Йоан Богослов, ние не трябва да го пренебрегваме, не трябва да преставаме да се молим и да даваме милостиня в името на Христа. Трябва да творим милостиня и в името на Архистратег Михаил – за да избегнат вечни мъки нашите починали. Да получат всичките любящи и почитащи Архангел Михаил велико милосърдие от Бога. Амин.
Молитва към свети Михаил Архангел
Господи Боже Велики Царю, Безначален! Изпрати, Господи, Архангел Твой Михаил на помощ на Твоя раб (името) да ме спаси от враговете мои видими и невидими. О, Господен Михаиле Архангеле! Съкрушител на демоните: забрани на всички врагове да се борят с мен, сътвори ги, като овци и съкруши ги като прах пред лицето на вятъра. О, Господен Велики Архангеле Михаиле! Шестокрили първи княже и воеводо на небесните сили - Херувими и Серафими. О, угодниче Михаиле Архангеле, бъди ми помощник във всички обиди, в скърби, печали; в пустинята, на безпътицата, на реките и на моретата - тихо пристанище. Избави ме, Велики Михаиле Архангеле, от всякакви прелести дяволски, когато ме чуеш мен грешния раб твой (име) молещ се на тебе и призоваващ името ти: побързай ми на помощ и чуй молитвата ми. О, велики Архангеле Михаиле! Победи всички, които ми се противопоставят със силите на Честния и Животворящ Небесен Кръст Господен, по молитвите на Пресвета Богородица и светите апостоли, светия пророк Божий Илия, светителя Николай Чудотворец, светия Андрей юродиви, светите великомъченицив Никита и Евстатий, преподобните отци и светители, мъченици и всички свети Небесни сили. Амин.
О, Велики Михаиле Архангеле, помогни на мене грешния раб твой (името), избави ме от труса, потопа, огъня, меча и врага ласкателяо, от бури, от нашествия и от лукавия. Избави ме, раба твой (името ), велики Архангеле Михаиле, винаги и ныне и присно, и во веки веков. Амин.
Cвети Архангеле Божий Михаиле, ако моите роднини (имената на починалите...) се намират в огненото езеро, то изведи ги от вечния огън със своето благословено крило и ги доведи до Престола Божий и моли Господа нашего Иисуса Христа да им прости греховете.
Също можем да се молим за всички живи близки (деца, мъж, жена, родители) ежедневно, наричайки ги с кръщелните им имена. Желателно е да се прави всяка сутрин.
Който всеки ден чете тази молитва, до него не може да се докосне нито дявола, нито зъл човек, и сърцето му няма да се съблазни с ласкателство и ще се избави от ада и преизподнята.


превод от руски език Ж .Дилкова


http://www.3rm.info/print:page,1,28475-molitva-za-usopshih-…


Копирано от: отhttps://www.facebook.com/1507144722868073/photos/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD-2111%D0%B2/1644198312496046/: 


image    

Копирано о



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15615236
Постинги: 3948
Коментари: 6958
Гласове: 7967
Архив
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031