Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2021 15:46 - Микрочипът - паспорт за COVID-19 е готов. В Швеция започнаха чипирането
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това, което преди една година се смяташе за луда теория на конспирацията, сега се превръща в реалност.
Шведска компания Epicenter представи нова технология, с подкожен имплант, който да е сертификат за ваксинация срещу COVID-19. Това дава възможност на хората да носят своите сертификати за ваксинация под кожата си, в микрочип.
Как работи имплантираният чип-паспорт за COVID? Този имплант съдържа "Near Field Communications" (NFC) имплант, чиито данни могат да бъдат извлечени с NFC-съвместим смартфон или друг подобен четец.
Хората могат не само да съхраняват своите COVID паспорти на тези чипове, но и всички документи за самоличност, автобусни карти или дори членството си във фитнес залата. Всички данни (на първите кандидати) вече са вкарани в телата им.
Ханес Сьоблад, който е главен директор за прекъсване на Epicenter, коментира: „Имплантите са много гъвкава технология, която може да се използва за много различни неща и точно сега е много удобно да имате винаги достъпен COVID паспорт, във вашия имплант.

Ханес добави: „В случай, че батерията на телефона ви се изтощи, той винаги е достъпен за вас. Така използваме тази технология днес, следващата година ще я използваме за нещо друго.”
Швеция, подобно на други държави, предприема внимателни стъпки, за да спре заплахата от нова вълна от коронавирус, особено варианта на Omicron.
Шведското правителство обяви, че паспортите на COVID ще са нужни, за присъстване на всякакви събития, където има повече от 100 души.
Според проучване на Моа Петерсен, приблизително 6000 души в страната вече имат чип, поставен в ръцете им.
Тези хора може още да не са заредили своите COVID паспорти в него, но са заредили нещо другото в чипа.
Чипът се имплантира в ръката или между палеца и показалеца. Според Сьоблад този процес е напълно обратим.
В момента тези импланти не се предлагат за продажба, но Epicenter е домакин на „събития за имплантиране“ за хората, които се интересуват от тази технология.
Може ли тази технология да бъде приложена другаде по света? Стивън Нортъм вярва, че подобно нещо може да бъде повторено и в Обединеното кралство. Стивън е директор на BioTeq, който е водещият специалист по човешки импланти в Обединеното кралство. Той вярва, че микрочипирането на "човешки същества" може да стане често срещано явление през следващите 10 до 15 години.
  Epicenter, бащата на тази технология, е иновативен център, който обединява нови технологии, които включват импланти с микрочип. Epicenter направи заглавия по-рано тази година, когато стотици членове и служители имплантираха чипаси в ръцете си, който им служи вместо ключ.
Източник: Теория на истината   https://zahariada.blog.bg/technology/2021/12/21/mikrochipyt-za-pasport-na-covid-19-e-tuk.1794851



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28384365
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930