Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2023 10:33 - Пророчество на свети Исакий, монах-отшелник, който живеел в пустинята, в Сирия.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 488 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 17.01.2023 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По това време Римският Император Валент гонел християните и подкрепял ерестта на Арианите. Арианите считали че Божият Син Христос не е единосъщен с Отца, и не е равен на Бога Отца и на Светия Дух, в Светата Троица, а бил някак си, подчинен. И арианите гонели всички, които не се съгласявали с техното тълкуване на Християнската Вяра. По това време затваряли и разрушавали православните храмове. 


Исакий, като разбрал какво се върши в империята, оставил пустинята и отишъл в Константинопол. А точно по това време императорът Валент се готвел за поход срещу варварите готи идващи от към Дунав. 


(Григор Симов: Т.н. готи, не са никакво германско племе, както се внушава днес, а са известното тракийско племе гети. А траките, по език и по раса, са балкански славяни, или българи, живели по тези земи, от край време, до днес!)


Исакий срещнал дружината на императора пред самите врати на Константинопол, и силно извикал: 

- Императореее, отвори православните храмове, и тогава Господ ще ти помогне! Но императорът не обърнал внимание на думите на стареца. 


Следващия ден блаженият старец отново застанал пред него, но Валент пак не послушал думите му. Но и на третия ден, монахът пак отишъл при управника. И като хванал юздите на коня му, още по усърдно започнал да убеждава и да моли тирана, да отвори храмовете. 


По това време свитата на императора минавала покрай дълбока пропаст обраснала с търни, и ядосаният император наредил на стражите си, да хвърлят там светеца. Но по Божия милост, Исакий паднал в търните, като на дюшек. 


Тогава му се явили двама светли мъже, в бели сияещи одежди, извадили го от пропастта, здрав и невредим, и моментално го занесли в Константинопол. Оставили го сред Агората, където току що пристигал императорът.  


Императорът, крайно изумен, попитал, - "този ли е, когото наредих да хвърлят в пропастта"? А светецът му казал:  - Отвори храмовете и тогава ще се възрадваш. А не ме ли послушаш. знай, че макар и да спасиш живота си с бегство, съдено ти е да приемеш смърта от враговете си, върху купчина слама. 


А императорът, макар и потресен от това предсказание, пак не му повярвал и наредил да затворят Исакий в тъмница, докато се завърне от войната. 

Сражението станало около Адрианопол, на 9 август 378 година, завършило с поражение за императора. Валент успял да се измъкне от полесражението, и се скрил със съветниците си, в купчина слама, в една плевня. Варварите, се спуснали да го гонят, намерили го, и запалили убежището му. 

Ето така безславно си отишъл тиранът. И така се сбъднало пророчеството на свети Исакий.


Но некои оцелели след битката, воини, като се завърнали в Константинопол, поискали да изпитат Исакий, и му казали: 

- Готов ли си да отговаряш за думите си, защото императорът се връща? На което, светецът спокойно отговорил:

- Още преди седем дни, до мен стигна миризмата от неговото горене.


Явно, светецът предварително е знаел всичко. Но невероятната сила за прозорливост, му е била дадена от Господа, не случайно... а за поука и вразумление, - и за нас, днес!

 

https://www.youtube.com/watch?v=GIBHzO27SpY

  Превод, Григор Симов



Гласувай:
1



1. radostinalassa - Сигурно е той...
19.01.2023 18:24
доколкото мие краката на мигрантите, прикрива педофилите,носи ЛГБТ кръст, нарича Бог Сатана и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28383160
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930