Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2021 10:08 - Как да противостоим срещу блицкрига (светкавичната война) на ваксинаторите срещу народа ни?
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1815 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 22.10.2021 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Професор Владислав Анатолиевич Шафалинов, доктор на медицинските науки, хирург висша квалификационна степен, член-корреспондент на Академията на военните науки.   

Как да организираме диалог на властите и представителите на научното и медицинското общество? Как да стигнем до истината в дискусиите между привържениците и противниците на ваксинациите, за да предотвратим социалния взрив? Какво да правят лекарите, вирусолозите, имунолозите и другите специалисти в сферата на здравеопазването, които са обезпокоени от случващото се? На тези на други наши въпроси отговаря професор Шафалинов. 

Обществената дискусия около коронавируса и ваксинациите става все по-остра и, както предупреждават аналитиците и експертите, може да бъде използвана за дестабилизиране на ситуацията в Русия.   Риториката на противниците и привържениците на ваксинациите се радикализира. Стигна се до там, да наказват и да принуждават хората да им се инжектират препарати, които мнозинството лекари, вирусолози и други специалисти, не считат за ваксини.  

Обаче властите и централните Медии, не считат за нужно да убеждава и да обясняват, научно и експериментално да доказват позитивната роля на ваксините срещу коронавируса. Налице е натрапване на ваксинациите. Действията на властите и информационният натиск за принуждаване на гражданите на Русия към ваксиниране стават все по-твърди и безапелационни.  

Нарушават се фундаменталните понятия за свободата и правата на човека и, както казват некои специалисти, даже и нормите на Нюрнбергския кодекс. Мнозинството руски граждани разбират, че им се оказва безпрецедентен натиск, и са объркани. Те търсят отговори на своите въпроси, усещат че става нещо не добро и се съпротивяват на диктата на ваксинаторите.   Те не виждат желание от страна на официозите, да се даде думата на професионалистите, критикуващи ваксинациите. И това социално напрежение може да бъде използвано за сблъскване на различни групи от обществото, едни срещу други, и да се атакува самата руска държавност.

  http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_25144/  


Следва превод на част от видеото, качено на същия адрес: 

  ..."Ние много обсъждаме в соц.мрежите и помежду си, проблемите свързани с ковид19 и с "ковидобесието", в резултат на внедрените в съзнанието ни, паника, страх и много недоумения, относно нуждата от ваксинации. Но това не доведе до някакви организирани форми на съпротива, като на Запад. 

  През август бях в Европа, в Будапеща, на конференция на "Лекари за истината", а после бях в Берлин. Но навсякъде има някаква общност от лекари, които не само се обединяват, но и противодействат. 

  А как може да се противодейства ли? На първо място, е информирането на колегите, за това, което всъщност става, какво е коронавирусът, от епидемиологична гледна точка, каква е заразността му, как правилно да се диагностицира и лекува, и най-главното за което и говорим е, как правилно да се отнасяме към т.н. ваксинации. Защото това не са никакви ваксинации, а е прилагане (т.е. инжектиране) на генно-инжинерен продукт, в експериментален режим, в целия свят. 

  Днес нашата общност (в Русия), според подписката ни, на закрития ни канал, е около двеста души. А това е достатъчно да се проведе конференция. И такава конференция ще се проведе в Петербург, в най-близко време, на 20-21 октомври. А такива конференции ще провеждаме и нататък, но не с платени от Биг-Фарма, лекари, предварително известни ни с рекламираните от тях, едни или други фарм. препарати. 

А лекарите които действително имат опит и са готови да споделят опита си по диагностика и лечение, трябва да могат да споделят и негативния си опит. Понеже в науката е прието да се защитават кандидатски и докторски дисертации, само на позитивна основа, като е задължително да се доказва ползата от нещо, каквото и да е то. А докторска дисертация, напълно би могло да се защити и на основата на негативния опит, за вредата от нещо или за безполезността на нещо. Но за съжаление, това никъде не се прави, а би било много, много полезно. Защото и това е труд, и то доста сериозен...     

(Преведени са 3,50 минути, от общо 35,45 минути), от: 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_25144/  

Превод,Григор Симов  



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28391204
Постинги: 4305
Коментари: 7564
Гласове: 8249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930