Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2021 14:36 - Продължение на публикацията за ваксинацията и религиозното й значение
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 495 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 16.12.2021 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Белег, печат, убождане или ухапване от змия, това са значенията на гръцката дума харагма, споменавана в Откровението! 

Кавказкиете пустинници, йеросхимонах Нектарий и йеромонах Константин 
В светоотеческите писания понятието «печат на антихриста» традиционно се употребява, като синони на «белега» на звяря. И макар думите «печат» и «белег» да не са синоними, в контекста на  традицията от предишните епохи, такава асоциация е по-приемлива за възприемане. ...В оригиналния древногръцки текст на Откровението, за «печата на антихриста» е употребена думата "харагма",... която има следните значения: «начертано», «белег», «УБОЖДАНЕ» и «ухапване от змия».

Благодарение на това уточнение, представата за приемането «белега» на звяра, за койкто се говори в 13-та глава на Откровението, придобива вече доста актуални черти. Така се потвърждава и свидетелството на свети Паисий Светогорец, че антивирусната ваксинация ще е начинът за въвеждане на «печата-белег».

«Магията убождане» или «ухапване от змия»? Так или иначе, «печатът-белег» е свързан с перспективата за гибел и страдания. И ако Светото Писание казва, че всички, които приемат «белега на звяра», обричат душата си на страдания във Вечността, то преподобният Паисий уточнява, че приелите «ваксината-печат», много сериозно ще пострадат още в земния живот. Излиза, че съгласието за ваксиниране ще е крачката към мъченията, и «на замята», и «там».


Това уточнение на стареца ни препраща към 18 глава на Откровението на апостола Йоан, където се споменават страшните злодеяния на Блудницата-Вавилонска, заради които цялата тази система, заедно с нейните адепти, ще бъде напълно унищожена от Бога:

«…защото нейните грехове [на Вавилонската блудница] стигнаха до небето и Бог си спомни неправдите й… защото твоите търговци [на Новия Вавилон] бяха велможи на земята, защото чрез твоите магии се заблудиха всички народи. И в него [в Новия Вавилон] бе намерена кръв на пророци, светии и на всички избити на земята» (ср. Откр 18:5, 23-24).

В контекста на тези стихове от Светото Писание, възниква резонният въпрос за  термина «мигията на Блудницата-Вавилонска», означаващ процеса, който ще е «началната точкй» за кръвта, страданията и убийствата на човечестото. Какво се крие зад смъртоносната «магия»?

Ако щателно изследваме цялата дълбочина на тази дума, трябва да се обърнем към древногръцкия оригинал: «…ἔμποροί σου ἦσαν οἱ μεγιστᾶνες τῆς γῆς ὅτι ἐν τῇ φαρμακείᾳ σου ἐπλανήθησαν πάντα τὰ ἔθνη» (Откр18:23).

Нека разучим преведената, като «магия», дума «φαρμακείᾳ» (фармакеа)... която има следните значения:

1) медикамент, лекарство;

2) отравяне;

3) отрова;

4) магьосничество, вълшебство.


Ако в първи век думата «фармакеа» е била употребявана и в значенията -«медикамент», «лекарство», тогава и преводът на тези стихове от Откровението може да ни открие смисъла на крайно злободневното изречение: «Търговците твои [на Новия Вавилон] бяха велможи на земята, защото чрез твоите магии (медикаменти) се заблудиха всички народи» (Откр 18:23).

Не за ваксината ли – магия (медикамент), за чието инжектиране сега принуждават всеки човек в света, – ни предупреждава Светото Писание?

Разбира се, в съвременното разбиране, значението на думите «ваксина», «медикамент» и «лекарство», не предизвикват беспокойство в човечеството, понеже подсъзнателно се въсприемат като средства, за предпазване или укрепване на имунитета. Но такава ли е тази субстанция, която светият апостол е записал с думата «фармакеа» и защо именно с нея «велможите на Земята» ще могат да въведат в заблуждение всички народи?

Отговорът става очевиден, ако изследваме всичките значения на думата «фармакеа»: - «медикамент», «отрова», «магия», «магьосничество». Излиза, че ако «фармакеа» означава «медикамент», той ще е разрушаващ здравето на човека, а не, лекуващ. За правдивостта на това твърдение говорят следните факти:

• Когато е писал апостол Йоан, Откровението, в древногръцкия език е имало неколко думи, със значение «лекарство» и «лекарственно средство». Най-широко употребявана била думата «βοήθημα» (войтима), и чак после «φαρμακείᾳ» (защото думата "фармакеа" за древниите гърци е имала доста негативно значение).

Според древнегръцко-руския речник на Дворецки, думата «βοήθημα» (войтима») има следните значения:

1) помощ, подкрепа;

2) средство, начин;

3) лечебно средство, лекарство.


Напълно очевидно е, че думата «войтима» говори за благоприятно въздействие «помощ», «подкрепа», «лекарство»), а значи, тази дума е противоположна на думата «фармакеа», - медикамента-магия.

• За това, че замисълът на «Новия Вавилон на велможите Земни» е насочен против човечеството, свидетелства и 18 глава от Откровението: «защото твоите търговци бяха велможи на земята, защото чрез твоите магии (медикаменти) се заблудиха всички народи. И в него [във Вавилон] биде намерена кръв на пророци, светии и на всички избити на земята» (Откр 18:23-24)12.

Апостол Йоан говори за кръв и убийства на земята – вследствие на заблуждението, в което са въведени всички народи, от «велможите на земята»  с помощта на съмнителния препарат. Тук апостолът говори за процеса с който всички хора са подложени на насилствена смърт…

И щом е казано «намерена е кръв» – това значи, че процесът за убиване на «всички хора на земята» е замислен, да е таен, със скришно въздействие (каквато всъщност е «магията-фармакиа», т.е. тайно въздействие с помощта на злите сили).

Не е ли източник на масовото заблуждение, това, че манипулирайки с нашето (наивно) доверие в медикаментите, днес «велможите на земята» принуждават всички народи, да приемат някаква съмнителна субстанция, представена за традиционна ваксина?

Не свидетелстват ли всичките тези съвпадения, на смисловите значения на стиховете от Светото Писание, с актуалните тревоги на днешния ден, за настъпилото време на изкушения, – времето за което говори свети Андрей Кесарийски, в тълкуване Откровението на апостол Йоан Богослов?

Понеже, наистина, за първ път в историята, световният елит лобира и финансира кампания за ваксиниране на цялото човечество, с някаква сложна субстанция, въздействието на която, върху организма, науката свързва по-скоро с генните модификации, отколкото с имунопрофилактиката. Опирайки се на думите на Светото Писание, разбираме, че фармакеа - медикаментът, е толкова съмнителен, че предупреждението за неговото злоумишлено предназначение и за трагичната му роля в съдбата на всички народи, ни е оставил Самият Господ. Затова всичко, казано по-горе, очевидно ни убеждава, че съгласието на человека, да участва в днешния процес за ваксиниране ИМА не само религиозно значение, но и апокалиптични последствия.

Още повече, че в същата 18-та глава на Откровението, Господ ни предупреждава, че «Новият Вавилон» търгува «…с телата и душите човешки» (Откр 18:13). И затова към нас християните, е Гласът от Небето, показващ ни спасителния път: «…излезте от нея [от Вавилонската блудниц (т.е. от света! Г.С.)] люде Мои, за да не участвате в греховете й, и да се не заразите от язвите й» (Откр 18:4).


http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_25468/


Кавказкиете пустинници, йеросхимонах Нектарий и йеромонах Константин 


Превод на поредна част, Григор Симов  



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28390835
Постинги: 4305
Коментари: 7564
Гласове: 8249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930