Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2012 18:21 - Война срещу християнството! Ситуацията все повече напомня антиутопиите "451 градуса по Фаренхайт" и "1984" - взети заедно. Автор: lyubomir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6927 Коментари: 16 Гласове:
3

Последна промяна: 14.12.2012 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В училищата на САЩ е въведена забрана за споменаване на Бога. Забранени са думите "динозавър", "рожден ден", "Рождество", "танци", "бедност", безработица и т. н. Изземат се и се горят книги на Марк Твен и Уйлям Шекспир. Ситуацията все повече напомня антиутопиите "451є по Фаренхайт" и "1984" - взети заедно. image

САЩ

 

През 2012 г. администрацията в много американски училища забрани да се споменават думите "Всевишния", "Бог" и други религиозни термини. Тяхната употреба е забранена както за ученици, така и за учители. Педагозите са принудени да преразглеждат учебната програма и да задраскват от текстовете на различни художествени произведения откъсите с религиозен характер.
Така например, в Северна Каролина училищен директор накара 6-годишно момиченце да не споменава Бога в поемата, която детето написа и се готвеше да рецитира в Деня на ветераните, и да премахне изречението: "Той се молеше на Бога за мир, молеше Бога да му даде сили". Родители на други ученици, след като узнаха за този текст, веднага настояха пред директора да изхвърли религиозните елементи от програмата, съобщава местното издание "McDowell News".
Администрацията бе принудена да се подчини, иначе я заплашваше съдебен иск. За основание можеше да послужи текстът от Първата поправка към Конституцията на САЩ, където се казва: "Конгресът не може да издава никакъв закон за установяване на религия или за забрана на свободното изповядване на религия". Затова и бе решено, че споменаването на религиозните елементи на християнството може да накърни правата на учениците-атеисти или от други религии.
"Като директор трябва да накърня собствените си религиозни убеждения и да спазвам буквата на закона. Той ни признава правото на свобода на словото и вероизповеданието, но при това, понеже сме държавно училище, не бива да изтъкваме една религия пред друга", - коментира директорката Дезире Къркпатрик.
В същото време обаче други чиновници от образователната система на щата обвиняват самото училище в накърняване на правата на ученичката - като при това се позовават също на Първата поправка.
Това е само един от многото такива случаи.
В американските училища беше забранено да се пее патриотичната песен "Боже, пази Америка!".
"Belfast Telegraph" съобщава за трудностите, с които се сблъскват учителите по литература. Те трябва да премахнат от произведенията думата "Бог", което често усложнява разбирането на текста. Така е "редактирана", например, пиесата на Шеспир "Хенри V".
Но не беше забранено съкратеното изписване като "Б-г", "Г-спод" и т. н.
На Коледа е забранена всякакво споменаване на Рождество Христово, а също и показването на християнски символи. Местните власти в много градове  премахнаха надписа "Честито Рождество Христово!" от уличните украси.
В Денвър премахнаха този надпис от платформите по времето на ежегодното шествие, макар в него безпрепятствено да участваха танцьорки на кючек (на Запад кючекът се нарича "танц на корема"), както и група хомосексуалисти и лесбийки.
Големите търговски вериги в САЩ забраняват на продавачите си да пожелават на своите клиенти "Честита Коледа!".
В щата Ню Хемпшир наказаха ученици, защото се облекли в костюми на дядо Коледа и по този начин "оскърбили религиозните чувства на други деца".
След една забележка от страна на равин подплашеното ръководство на летището в Сиатъл премахна всички коледни елхи.
От 2003 г. насам независимо, че половината американци са "практикуващи християни", а 70% предпочитат традиционното пожелание "Честито Рождество!", американските власти го замениха в името на "толерантността" със "Честити празници!". Причината е, че по същото време евреите честват празника ханука. "Коледната ваканция" беше преименувана на "зимна ваканция", а "коледната елха" - на "празнична елха".
През 2006 г. на официалната президентска поздравителна картичка бяха изобразени кучетата на президента Буш, които си играят пред Белия дом. Тогава бе направено предложение да се установи светски празник, който да обедини юдаистката ханука и християнското Рождество във "Фестивал на покупки и партита", наречен "Христнука" (Christmukkah).
През 2007 г. Върховният съд на САЩ потвърди забраната на властите на града Ню Йорк в държавните училища да се показват сцени от Рождество Христово. Това беше окончателното решение по делото, възбудено от майка на двама ученици, католичката Андреа Скорос през 2002 г. в Бруклинския федерален съд. А. Скорос заяви по този повод, че това е подпомагане на разпространението на юдаизма и исляма, и дискриминация на християнството.
В решението на съда обаче се заявява, че когато на еврейските и мюсюлмански празници в училищата се представят еврейски и мюсюлмански религиозни символи, това било само пропаганда на уважението към културните традиции на различните общности в Ню Йорк.
Затова на Рождество Христово се позволява да се показва само Дядо Коледа с елени.
Обаче на ханука е разрешено да се показва еврейският седмосвещник - менора, а на рамадана - мюсюлманският полумесец със звезда.
През 2012 г. ръководството на колеж в Северна Каролина забрани думата "Рождество", когато студентите се готвеха да продават коледни елхи; целта им беше да съберат пари за благотворителната акция "Елхата на Ангела", чрез която децата на затворници да получат коледни подаръци. Ръководството на колежа обаче реши думата "коледни" да се замени с "празнични" с обяснението: "Не можем да ви позволим да продавате вашите дървета, като ги свързвате с християнско събитие".
Но борбата срещу Коледа се води не само по време на празниците. От 2006 г. редица историци от САЩ и Австралия издигат настоявания да се променят традиционните в английския език обозначения за епохите: съкращенията "B. C." и  "A.D", приети в историографията и означаващи "before Christ" ("преди Христос") и "anno Domini" (лат. "годината Господня"), да се заменят с  "B. C. E." ("преди нашата ера") и "C.E." ("от нашата ера") - както помним, такива бяха обозначенията по време на комунизма в страните от комунистическия блок. И по същия начин, както по времето на комунистическите режими на Изток, сега на Запад против християнството се води религиозна война чрез лингвистичен тероризъм.
През 2012 г. департаментът по образованието на Ню Йорк обяви "политкоректна война" на християнството. Неслучайно именно в САЩ през 1970-те години се появи самата странна дума "политкоректност", която напомня комунистическите термини "политпросвета", "политзатворник", "политагитация", "политофицер", "политкомисар" и т. н. Оттогава и започна война с цел унищожение на традициионните морални и религиозни ценности на християнството.
От училищните тестове либералите премахват изрази, които били могли да "засегнат учениците". Департаментът по образованието на Ню Йорк разпрати списък на забранените думи на съставите на тези тестове. След като прочете този списък, нормалният човек си мисли, че това е някаква глупава шега. Уви, не е. Съвсем скоро американските деца просто няма да знаят какво означават думите "Коледа" и "рожден ден".
От февруари 2011 г. в документация на Държавния департамент на САЩ е забранено да се използват думите "майка" и "баща", защото били оскърбявали хомосексуалистите. При подаване на заявление за официални документи в анкетите вече се пише "родител №1" и "родител №2".
След това в училищата забраниха още около 50 думи, сред които "динозавър", "рожден ден", бедност" и "безработица". Думата "динозавър" била намеквала за теорията на Дарвин за еволюцията - което можело да обиди религиозните хора. А "рожден ден" може да обиди "Свидетелите на Йехова", които не празнуват рождени дни.
Училищните тестове не бива да обиждат и деца, чиито родители нямат престижна работа или висока заплата. Затова се забраняват думите "бедност", "безработица", "домашен басейн", както и споменаването на различни предмети за разкош и скъпи подаръци. Забранени са думите "развод" и названията на различни болести - причината е да не се травмира нежната психика на ученика, чиито родители са разведени или пък, не дай Б-же, някой техен роднина да е болен.
Забраняват се думите "танци" и "дискотека", защото са обявени за "прекалено развратни и провокативни". Изключение се прави само за думата "балет", която е разрешена.
В тестовете въобще се забранява да се споменават религиозни празници.
Забранена е думата "робство", която оскърбява чувствата на младите негри, т. е. "афроамериканци".
Както се знае, книгата на Марк Твен "Приключенията на Хъкълбери Фин" е изземана от училищните библиотеки и изгаряна само, защото в нея се използва думата "негри". Въобще, книгите на Марк Твен са на 4 място в списъка на най-забраняваните книги в САЩ. Още през 1957 г. "Хъкълбери Фин" е изключена от уроците по литература в щата Ню Йорк.
А по-нататък се разгръща истинска епидемия по изземане на книги от училища и библиотеки.
В Чикаго ги изгарят.
През февруари 2011 г. в САЩ беше публикувана кастрирана версия на "Хъкълбери Фин", където думата "негър" беше заменена с "роб" - обаче от тази година и тази дума е забранена. В списъка на забранените книги има още много класически произведения, като се акцентира да се увеличат привилегиите на малцинствата и да се разгърне мълчалива дискриминация на белите християни.

ЕВРОПА

В Европа толерантността доведе дотам, че тази година в Дания беше забранено да се купи традиционната елха в квартала на малък град. Просто мнозинството членове на местния квартален съвет там са мюсюлмани. След като случаят стана известен в медиите, все пак беше купена елха - но се проведе ново квартално събрание и сред членовете на съвета мюсюлманите от 5 станаха 6.
Особени успехи толерантността постигна във Великобритания. Там около 20 хиляди ученици са записани в специални "черни списъци" за извършители на т. нар. "престъпления от омраза" и са нарочени за "расисти" и "хомофоби" - причината са изразите, които си подхвърлят по време на кавги, напр. думата "педерас".
Като "престъпник" беше регистрирано дори 3-годишно момченце от детската градина, което казало на другарчето си, че главата му прилича на "броколи". Това изказване беше официално регистрирано като "расистко".
Английските училища пазят в специални файлове списъците на "престъпниците от омраза" и ги предоставят при поискване в университета или местоработата, когато техен ученик реши да кандидатства за студент или служител.
Така например, в британското графство Кент избухна шумен скандал заради "расисткото" изказване на 6-годишното момиченце Шарон Хауър. Докато ядяло шоколад, две 11-годишни момиченца започнали да я дразнят. Едно от тях, чернокожа, казала на Шарон, че има по лицето си шоколад, на което тя отговорила: "И ти имаш!". Негърката отначало опитала да избърше лицето си, а после решила, че Шарон се шегува заради цвета на кожата си, и се оплакала на учителката.
Родителите на Шарон били официално уведомени, че жалбата е регистрирана официално. На свой ред те смятат, че такива обвинения представляват "политкоректност", доведена до налудничавост; башата на Шарон твърди, че дъщеря му дори не знае какво означава "расизъм".
Ръководителите на 3/4 от британските фирми забраниха коледните украси в служебните помещения. Кралската поща замени изображенията на Рождество Христово с такива на Санта Клаус. А още през 1998 г. общинският съвет на Бирмингам се опита да преименува Коледа в "уинтървал" ("зимен интервал").
Обаче в Австрия и част от германсике провинции отидоха още по-далеч - там изобщо забраниха дори и Санта Клаус, дядо Коледа.
Не са отминати и коледните поздравления, като в изстъпленията си либералите всякак се опитват да "освежат" и "осъвременят" християнския празник.
По една английска телевизия преди 2 години коледното поздравление беше поднесено от мюсюлманка, стегната в забрадка.
В италианския град Болоня градският съвет нареди в скулптурната сцена на Рождество Христово да се включи статуя на голата порноактриса Моана Поци, а статуята на Богородица да бъде в мини-жуп и върху обувки с високи токчета.
Интересно, кой ли стои зад всичко това?Гласувай:
3
01. grigorsimov - Копирано от Автор: lyubomircholakov
14.12.2012 18:25
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/12/14/kolednoto-unishtojenie-na-hristiianstvoto.1031108
цитирай
2. olivie - ???
14.12.2012 18:57
Ба си мамата, а аз мислех, че ние ги копираме, пък то било обратното. Дали ще успеят да построят комунизъм-а, а? По- вероятно е да станат континент-лудница.
цитирай
3. grigorsimov - Ще го построят, къде ще идат. Лагерите за милиони американци отдавна са построени и чакат...
14.12.2012 19:42
Ще оберат оръжията от хората, ще плъзнат "политкомисарите" - евреи, които там изглежда ще се наричат - "специално упълномощени лица" (така са запиани в зконите, които също отдавна са приети от президента!), ще арестуват наред, всички предварително набелязани, и всички, които по един или друг начин оказват и най-малката съпротива или се опитват да изказват собствено мнение, – и в лагерите, кдето, пак по списъци, голяма част веднага ще въдат избити. Останалите неарестувани, ще бъдат така шокирани, та като сомнамбули ще изпълняват всички нареждания на новата "народна" власт, "до окончателното построяване на комунизма" - т.е. до пълното унищожение и на спомена за свободи и човешки права, и до картинка, много по-отчайваща от нашата, по времето на комунизма и сега.

Всичко това е планирано от евреите, а е и предсказано от православни монаси. Един Руски монах, в първата година на болшевишката еврейска революция в Русия, след преживяните ужаси, зверства и изтребления, казал следното" (по памет) – "...Сега това с случва с Русия, а накрая ще е Америка"!
цитирай
4. nikikm - Защото,
14.12.2012 20:15
хората не внимават,оставят се да бъдат замайвани и упойвани с глупотевини!Гледат тв,вярват и накрая,падат в капаната!Не знам,те ли са толкова добри,ние ли сме толкова тъпи,защото тенденцията на повечето неща се долавя от далеч,може и да се прогнозира,да се осъществи защита....Нещо не е наред!Ей сега,дечицата ни искат да ги правят зомбита!Вместо да стане целият народ и да изкрещи:"Не посягайте на децата ни!",поне това,някаква съпротива от по-будни граждани и...това.С ваксините е същото и с колко още неща!
цитирай
5. socialismus - reductio ad absurdum
14.12.2012 20:45
Бива да орязваш права, но чак толкова... Аз желая детето ми да познава Буда, Исус, Йехова, Мохамед. Искам да е естествено хетеросексуално и да има самочувствие че е българин, а с изброеното да не оскърбява никого.
цитирай
6. raders - Ти си цар на оксимороните. Това, ...
15.12.2012 13:14
Ти си цар на оксимороните. Това, което се опитваш да докажеш, противоречи на предишните ти становища. Оказва се, че демокрацията в Америка е своеобразна "тоталитарна демокрация", което си е ачик дивотия на куб. Разбира се, навсякъде има изключения от правилата и всичко може да се случи на тоя свят /и добро, и лошо/ , но това не означава, че трябва да представяме изключенията като правило.
цитирай
7. samvoin - Това с показните "привиле...
15.12.2012 13:35
Това с показните "привилегии" за мюсюлманите, е разбира се, само и единствено един "блъф" - за отклонение на вниманието, от тия дето искат да ни насочат срещу тях и да създадат "християнски фанатизъм" - отговор на въображаемата "ислямска заплаха".
Не е случаен и блъфа, че Обама - с майка - еврейка и отгледан от хомосексуалист, бил "мюсюлманин", както и да се заблуждаваме по черната му боя, че бил "негър", "кениец" и не знам си какъв още, макар да не е стъпвал в Кения и ясно да показва, че се срамува от тази част от произхода си и отдавна е "скъсал" с нея...
Нека си спомним, че и комунизма "привилегироваше" турчеещите се пред нас, при това бая години, ама какво се случи с тях - втората половина на 80-е (Макар да е цинично днес, в днешния контекст и то такива като Бойко Борисов и Доган - преки участници в онези събития, от страна на режима, да ни изтъкват това, като "единствено и най - голямо престъпление на комунизма"!) години на миналия век?
Някой нима пипна някога, "богоизбраните" имена или "религия" у нас?
А техните имоти?
Как си заминаха за Израел - съвсем свободно пуснати и какво отнесоха със себе си, че днес и имоти искат и на угнетени се правят и от изцяло техния комунизъм?
Нима не ограбваха българи след 9 септември 1944-а и не изнесоха ограбеното от тях и пенсионния фонд?
Кои бяха съветниците на Живков, когато взема решение за нескопосан "възродителен процес" и какво се крие зад истинската цел на тоя "процес", която не се състоя до край?
Какво се целя и с разпалените войни в бивша Югославия, между Православие и Ислям и кой спечели от това там?
Кой въоръжаваше фанатизма и шовинизма и от двете страни и изстъпленията на верска основа и коя общност, единствена не пострада, от верско - етническите великосръбски гонения и зверства или радикалните изстъпления на муджахедините - интербригадисти?
Знаете ли?
А чии доброволчески корпуси, насърчават сърбите край Книн, в 1991-а?...
Има една статия, казва се "Непознатият Милошевич и войната"...
Ето защо и как, ни насочват
цитирай
8. samvoin - удобно за тях вниманието, към &q...
15.12.2012 13:36
удобно за тях вниманието, към "зловещия Ислям" и "ислямистката заплаха"...
Не забравяйте и кой стоеше именно, зад най - големите османски зверства над българи и кой ни предаде в техни ръце (Истинското име на "Сюлейман Паша"...)!
От там можем да си отговорим, доколко е вярно и изчерпателно до край, понятието "Турско робство"...
цитирай
9. samvoin - Ти си цар на оксимороните. Това, ...
15.12.2012 13:43
raders написа:
Ти си цар на оксимороните. Това, което се опитваш да докажеш, противоречи на предишните ти становища. Оказва се, че демокрацията в Америка е своеобразна "тоталитарна демокрация", което си е ачик дивотия на куб. Разбира се, навсякъде има изключения от правилата и всичко може да се случи на тоя свят /и добро, и лошо/ , но това не означава, че трябва да представяме изключенията като правило.
Това което всички нормални и мислещи хора в българското интернет пространство, знаем и се опитваме "да докажем", е факта, че цялата западна "демокрация", си е едно чисто лицемерие, утопия, измама и игра на думи, абревиатури и "фокуси чрез заклинания"!
Че демокрацията там, е едно илюзорно понятие - ама точно такова, каквото беше и "народната демокрация" у нас и в СССР, преди 1989-а година...
Каква "демокрация", когато някой подменя твоя вот, воля и желание и е ненаказан според законите и конституцията ти, макар за цели четири или повече години?
Каква демокрация е, когато ти "спускат отгоре" - само две или повече партии и когато медиите ти сочат предварително, една единствена - между всички "новоизлюпени" нови партии - както у нас, вече за "предрешен победител" и на каква база?
Каква демокрация е, когато ти налагат депозити и има медийни монополи и цензура и постоянно менат ограниченията, за нови партии?
Ако специално говорим за САЩ, там си е чист ДВУПАРТИЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ и то отдавна, ако не знаете...
Да си спомняте да е имало трети кандидат или партия, за едни президентски или други избори?
Бих казал и еднопартиен - на партията FED И Родшилд, но се придържам към "формалното"...
А какво да говорим, за все новите и нови цензури, репресивни закони и Гуантанамо?
За концлагерите, които Симов спомена - предишни и сегашни?
А за смъртното наказание и инквизиторския начин на екзекуция, чрез електрически стол - втория най - жесток начин за който се сещам, след кладите и при това пред очите на население - публично?
Как се "връзва" всичко това, с лелеяната "демокрация"
цитирай
10. grigorsimov - На raders:
15.12.2012 13:47
... който разбрал, разбрал. А който не е, значи, или не иска, или е от лукавия. И на такъв няма смисъл да му се привеждат никакви аргументи, особено пък - нравствени!
цитирай
11. samvoin - и "зачитане на човешките п...
15.12.2012 13:51
и "зачитане на човешките права", от разни сини и други либерастки лумпеняци, които реваха по площадите за тези неща някога и ни сочеха за пример "свещения Запад"?
Които виждаме сега и по площадите на Русия и Беларус...
А верските репресии и натиск - горепосочените и тези от Франция и Италия?
А лежащите в затвори в "Германия" и другаде, само за изразено мнение, за изразени съмнения - относно исторически факти и за желание за тяхното изследване, на авторитетни учени или юристи, подобни на Хорст Малер и прочие, на осъдения в страната си Юрген Граф?
Това ли е "демокрацията" и кое точно е различието, от онова в което обвиняваха Живков и "аргументите" с които го свалиха и му искаха съд, разните "перестройчици" и пишман - демократи, довчерашни негови ортаци и съпартийци?
Не "мирише" ли някак, тоя цинизъм и двоен стандарт и дали беше в това причината, да искат съд за него и да го свалят?
Дали за това обесиха Саддам?
Дали за това мразят и Лукашенко, днес?
Ето защо, без да съм "адвокат" на гореизброените, се питам...
Не се връзва, да се бориш с "диктатори" - къде верни, къде измислени, къде сложени от теб, а да установяваш нови и още по - коварни диктатури, расизми, етнически, верски, класови и други разделения и гнет.
Не се връзва, да свалиш Живков, за да сложиш бившия му бодигард, който да дообезкостява България или да сваляш Виденов, за да се радваш на "Гоце", СерГЕЙ Станишев, комсомолската секретарка Елена Костова или в Германия, да ненавиждаш Хитлер и да сваляш и затваряш Хонекер, за да поставиш на негово място - "другаря" от ЩАЗИ Меркел и неговия "син коминтерн", дето с още по - пълна сила, да затваря за мнения и да репресира, ама да имат наглостта и да ми сочат това у нас, като "висша форма на свобода и демокрация" и на "човешки права"...
Тая "борба за демокрация" на глобалистите и либерастите, някак "мирише"...
Що за "демокрация", някъде където няма и един референдум, поне "за очи" и където ни натрапват някакъв си ЕС, за който ни казват, че като от Бог трябвало да поемаме директивите и заповедите му, да ни подслушват телефоните и следат кореспонденцията в интернет, да мачкат религии и национални идентичности и прочие?...
цитирай
12. olivie - ОК
15.12.2012 18:38
"Думата "динозавър" била намеквала за теорията на Дарвин за еволюцията - което можело да обиди религиозните хора." По - вероятно е да обиди маскирана рептилия, защото не виждам връзка с Дарвин. Явно съществуването им се отчита като факт, а?
цитирай
13. tetovae - Абсолютно фалшива статия. !00% измислици. Съжалявам тези дето я четат
20.12.2012 05:28
Няма по-демократична образователна система от тази на САЩ. Родителите може да избират едно от десетина вида училища: държавни,които се делат на обикновенни,спортни и даровити: религиозни, частни, чартърни, лични, виртуални и т.н. Религиозните училища са много повече от държавните. Само християнските религий са около 160 вида. И в най-малко населеното място има по десетина църкви Всяка църква си има училище - от 5 годишни до 12 ти клас. Броя на учениците варира от 20 до 2 000. Не е дискриминация, ако си избрал мюсюлманско училище и те не ти разрешават да се кръстиш там. Ако избереш държавно училище, колко просто е да разбереш, че там Господ нама права. Ако не ти изнася премести си детето в училището на твоятя църква. Държавата дори е съгласна да ти плаща таксите там. Всичко това не съм го преписал от руски блогъри, изучих двама сина там. Магазините там са частни. Не правителството а търговците решават с какъв поздрав да посрещат клиентите - казват това дето продава повече. Каквото и да говорите срещу Обама, всяка година поставя огромна Коледна елха в Белия дом. За динозаврите също е измислица. Аз самия се ядосах, че синовете ми учат само за динозаври,. Можеха да изброят 20 вида от тях, но не можеха да назоват 3 вида кучета. grigorsimov, заради тази статия отнемам жълтата фланилка по преписване на измислици от заХАХОрида и ти я връчвам официално.
цитирай
14. lyubomircholakov - Когато някой се наема да коментира ...
20.12.2012 12:49
Когато някой се наема да коментира нещо, първо трябва да го прочете. В конкретния случай щеше да разбере, че никъде в постинга не става дума за целите САЩ, а за съвсем конкретни случаи, които обаче, за съжаление, очертават една все по-засилваща се тенденция. Интересно, защо коментаторът не каже нещо за изнесените конкретни случаи? Най-лесно е да се плямпа на едро с кухите щампи на "демократичната" пропаганда и агитация.
Самият факт, че в САЩ християнските религиИ (впрочем, който се наема да коментира, трябва да научи и правописа!) били 160 "вида", показва, че там се осъществява целенасочено разцепване, раздробяване и разкъсване на християнството (което е само една религия) под целенасоченото подстрекателство на държавата.
Ако коментиращият си направи труда да си напъне сивото веществото, лесно ще се досети, че щом Господ "няма права" в държавното училище, това показва, че държавата в лицето на своите институции осъществява антихристиянска политика - което именно и се посочва в постинга. И както, впрочем, беше и по времето на комунизма, което също е подчертано в постинга и лесно можеше да се прочете.
Обстоятелството, че магазините в САЩ били частни, няма отношение към темата. Само човек с комунистическа нагласа може да се впечатлява от наличието на "частни магазини".
Човек, който се осланя само на собствения си опит и частното си мнение, лесно може да напише глупав коментар - както е и станало в случая. Затова трябва да чете повече и да търси повече информация от най-различни, включително и руски, ако те предлагат такава информация. С тъпа ксенофобия, в този случай под формата на русофобия, човек само доброволно се оставя да бъде манипулиран поради отказа си от усвояване и анализиране на информация за света, който се простира много по-далече от собствения му нос.
цитирай
15. eltimir - Копирах ги
20.12.2012 13:11
Тъй като по еврейска нареждане моя първи сайт на ucoz.ru бе унищожен, започнах да копирам част от материалите тук:
http://tangra.ucoz.ru/
Все някой ще ги прочете. А че сайтът ми бе премахнат именно по еврейско, а не по нечие друго нареждане, се наемам да го докажа по достатъчно категоричен и убедитеилен начин. И достатъчно доказателства.
цитирай
16. tetovae - По пътя на логиката
20.12.2012 18:03
grigorsimov, този блогър е свидетел на Йехова. Пише едни и същи "религиозни" неща под различни партизански / или ДС ..../ имена. Така е заел половината от категория "Политика". Ако се съди по това, че владее руски - значи бивш агент на ДС
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 14949211
Постинги: 3858
Коментари: 6840
Гласове: 7747
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930