Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2021 10:56 - Разчовечаване на човечеството. Протопрезвитер Андрей Алёшин
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1058 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Во имя Отца и Сина и Светаго Духа!

Скъпи братя и сестри, днес чухме евангелското повествование, където Господ казва: - "Който не е верен в малкото, как може да го поставим над многото"? И когато чуем тези думи, ние православните християни мислим преди всичко за нашата Църква. Ето вече почти година, цялото човечество е в най-голяма криза, и ние се замисляме, - "а как е нашата Църква", която е част от цялото ни общество, попаднало в тази (ръкотворна) криза. 

И може би точно тези думи Господни, се отнасят за нас, и за нашата Църква, че, - "ако не е верен над малкото, как може на такъв човек да се довери многото"... И наистина виждаме, че кризата постигнала човечеството, засяга и църквата, и че думите Христови се отнасят и за всеки един от нас.

Какво трябва да правим ние, какво иска Господ от нас, когато ни казва, че "трябва да сме верни в малкото"? А малкото, са каноните (правилата) на Светата Православна Църква", които са били установени от самия Бог, и които са записали светите Отци, на седемте Вселенски Събора.

След време, когато се появили разни ереси, и с тях се водела борба, когато Църквата е била в относителен покой и не е имало много големи гонения, но пък се проявило чувство за безопасност и благодушие, поради липса на външни борби. Тогава забравили за вътрешната борба, каквато винаги има, и която е борбата против дявола. И започнали полека да нарушават каноните, като измислили даже специална дума "икономия", т.е. за някаква полза на Църквата, или за временни изгоди, можело малко да се променят и каноните, или да се разшири тълкуването им. И наистина така правели. 

Но какви са били последствията от това? Стигнало се до там, че хората започнали да се отнасят към църквата, както към някаква социална служба или политическа институция. Църквата станала част от държавата, и се изгубила чистотата на Православието. а в личен план, това довело, постепенно, крачка след крачка, незабележимо за отделния човек, до там, че Благодатта Божия започнала да напуска Църквата. 

И ако казваме, че днешната криза в света, по скоро е криза на управлението, когато властелините на света, които, естествено, не са християни, а по скоро са сатанисти, изчадия на дявола, които на "трите кита", трите особени лъжи и измами, за недостатъка на ресурси в света, за глобалното затопляне и за настъпващите в света неизлечими болести. Ето с тези "три кита" на лъжата, прокарват теорията, че е нужно да се намали (драстично) наслението на земята. Че нашата планета вече не можела да понесе такъв товар, какъвто (за тях) е човечеството. Затова трябвало да се намали населението на земята. Ето таква людоедска теория господства сега във върховете на световното управление. И ние виждаме, че точно с това са свързани, и ваксинацията, и чипизацията, и опитите, да се вкара цялото човечество в (електронен) цифров концлагер. И всичко това се прави, за да могат да управляват (да поробят) човечеството.  За съжаление, хуманитарните методи на управление бяха изоставени, и бяха предприети полицейски, силови, сатанински, античковешки методи. 

Що се отнася до Църквата (а ние трябва да мислим именно за нея, за дома Божий, за нашия роден дом), имаме, не криза на управлението, а недостиг на Благодат в хората. Благодатта в Църквата остана, тя винаги е в неизменен вид, още от първите векове на християнството. Но хората не могат да възприемат Божията Благодат. Понеже не са подготвени достатъчно. И затова сега виждаме мълчанието на нашите архипастири, на нашите пастири и на нашия православен народ, когато затварят храмовете, когато провеждат неканонични църковни действия. Когато, даже простите хора виждат, че светът се движи, ке към Христа, а към антихриста, и че се подготвя неговото пришествие (т.е. възцаряване), мнозинството пастири в нашата Църква мълчат. А защо мълчат? Може би ги е страх. Аз мисля, че не е само от страх.

Когато знаем, че най-голям грях е сребролюбието, и като виждаме фарисеите, които стоят и слушат Христа, и му се надсмиват. Има даже теория, че Христа са разпнали, не затова, че се е нарекъл Син Божий. Понятието "Син Божий" и преди го е имало в стария Завет. Но са Го разпънали и убили, защото е разгонил от Храма, продавачите и менячите на пари. Йерусалимският храм тогава е бил цял град, със свои служби, и всеки там изкарвал някакви пари. 

Домът Божий, който трябвало да се нарича "Дом за молитва", превърнали в разбойнически вертеп. Но и днес виждаме че се вършат такива неща. Когато князете църковни, се превръщат в князе световни. И събират около себе си цели съкровища, и забравят, че са монаси, че са слуги Божии, и слуги на народа Божий. 

Разбира се, сребролюбието е най-голям грях, който държи нашите архипастири, пастири и миряни, в съглашателство с този свят, което е мерзост пред Бога. Но мълчанието на православните хора е свързано и с липсата на вяра. А нашата вяра се крепи само на Благодатта на Светия Дух. Затова преподобният и Богоносен Отец наш Серафим Саровски е казвал, че главната наша цел на земата е, да постигнем (благодатта на) Светия Дух. 

Затова Господ казва: "Не си ли верем над малкото, нама да си верен и над многото". Така и канонита се нарушават, малко, по-малко. Кой брадата си подстригал, кой, мустаците, а после прическа си направил. После нещо друго. А после се разрешават и по-страшни неща. И в резултат, Благодата Христова си отива от човека. 

Другото, което чухме в днешното Евангелие, че "ако не си верен в своето, как ще си верен в чуждото"? Ако у себе си не можем да въведем ред, ако своите църковни канони не можем да спазваме, как можем да научим на това, света, който лежи в зло?

Верността към Господа започва с малки крачки. С верност към Църквата, с верност в Богослуженията, с правилност... Нас ни наричат Православни Християни, защото правилно славим Бога. Затова и най-малкото отстъпление води до това, че сега ние с вас сме в различни разколи и в ереста на екуменизма, когато братски църкви се отделят една от друга, внасят се различни съблазни и раздори, между Вселенскята Патрияршия и Руската Православна Църква, по повод украинския въпрос, и няма никакво обединение, а има само взаимно осъждане и отчуждение. Но това става, не поради страх, не че някой се грижи за съкровощата си, за парите си, за своето положение, за своята власт. А защото Благодатта на Светия Дух напуска хората. Неотдавна блаженият старец архимандрит Елпидий от Гръцката Православна Църква, каза: - "Аз не ви обвинявам вас, политици; не обвинявам и вас архйереи; не обвинявам и вас, наивни лекари; но вие трябва да помислите за безсмъртните си души!" 

И аз искам да добавя, че и всеки от нас трябва внимателно да помисли за своята безсмъртна душа. Господ специално за нас е допуснал тези изкушения, през които преминаваме, та всеки човек да види лъжата, всеки да изтрезнее, да се вразуми и да отиде в църквата. И а там на всяка служба да се изповядва, да се причастява, да приема Светите Таинства. И ето с това малко усилие, идва благодатта на Светия Дух. 

В същото време виждаме, че когато човек престане да ходи на църква, с това радва дявола. Когато човек престане да се моли, да се изповядва, да се причастява, да участва в таинствата Христови, вярата си отива от него, и той губи благодатта на Светия Дух. Затова в тези наши лукави времена, ние с вас трябва да направим неколко неголеми крачки. 

Един светец казвал, че в нашите последни времена, няма да е трудно да се спасиш. Но ще се иска мъдрост, понеже не всички ще разпознаят антихриста, не всички ще разберат, че той е антихрист, и мнозинството хора хора ще приемат антихриста, ще приемат и печата му. И още сега подават дясната си ръка за инжектиране на непонятни "ваксини", за които още Паисий Светогорец казвал, че с тях ще се слага печатът.

После печатът ще е и на челото на човека, който приеме всичко това. А щом е написано в пророчествата, щом е написано от светите Отци, значи така и ще стане. Пророчествата са неунищожими, и ние с вас виждаме, че некои наши пастири, например митрополит Неофитон направо говори за това. Освен него, знаем че и съборът на Молдавските архиереи каза същото, за ваксините, за печата, за технологиите 5G, за цифровия концлагер. И синодът на Грузинската Църква изрази опасения, по отношение тези ваксини.

Духоносните хора, светите хора, ще виждат това, и това ще е главната мъдрост. Но никому нищо няма да можеш докажеш (защото така трябва да стане, за да се разделят овцете от козлите, и да се откроят достойните)... Имам познати, които казват, че ваксините са нужни, иначе човечеството ще измре. Че това е заплаха за човешката популация, и че всички ще измрат, ако не се ваксинират.

Но тези хора не искат да чуят другите аргументи, на други лекари, на други учени, които говорят за опасност и неготовност, и за голяма лъжа. Но те не чуват и не виждат. Те не искат диалог и не уважават чуждите мнения.    

Не трябва да се отпускаме, че ПАСЕ прие резолюция, че ваксинациите са доброволни. Защото, за сега е доброволно, за известно време, ще е доброволно. Тази Парламентарна асамблея нищо не решава, а само дава препоръки на европейските правителства (които не са задължителни). 

  https://www.youtube.com/watch?v=rrO5U4w_F7g&t=1528s
    Превод, Григор Симов



Гласувай:
2



1. truthful - Човек има права и обратна връзка с ...
13.09.2021 12:11
Човек има права и обратна връзка с Бог. Те трябва да са изправни на 100 %. Но за съжаление могат и да бъдат увредени от много причини - обучение, патогени, лекарства и много още др.
В същото време човек трябва да знае, че един ден душата на човека отива на съд пред Бога и бива разобличена във всичките си грехове - лъжа, измама, кражба, безверие в Бог и др. и че няма НАЧИН те да бъдат скрити каквото и да направи човек. На Земята може, но пред Бог - НЕ. Никой не може да го избегне.
Правилно е посочено в материала, че всеки от нас трябва внимателно да помисли за своята безсмъртна душа, но ще се иска мъдрост и знания.
цитирай
2. radostinalassa - Ние имаме души, но много от ...
14.09.2021 18:20
хората са биороботи и не се притесняват за делата си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28296572
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031