Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2021 18:18 - ЯВЛЕНИЕ НА СПАСИТЕЛЯ, ГОСПОДА НАШ, ИИСУСА ХРИСТА 1926 г. БЛИЗО ДО КИЕВ
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 972 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 04.10.2021 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Седмица преди това, на 24 юли, в нощта срещу неделя, Спасителят се явил на сън, на Емелян и казал:

- Ти ще Ме видиш наяве, с още едно момче. Гледай да не се изплашите! При което, Той го благословил по-архиерейски, с двете ръце, и като се обърнал на изток, станал невидим. Емелян започнал да се моли на сън, но го събудил стопанинът.

Седмица след това, на 30 юли, две пастирчета изкарвали добитъка на паша и там случайно се запознали. Било 8 часът сутринта, и се готвели да закусят, когато изведнъж силно блеснала мълния. Емелян казал:

– Как толкова силно блесна светкавица?

А Николай казал:

– Вероятно ще вали!

- Откъда ще вали, когато на небето няма ни едно облаче, а и вятър няма? Тогава Николай казал:

- Кой знае, какво ще става!

Секунди след думите му, изведнъж от запад небето станало розово и се появил голям, блестящ като слънце Кръст, достигащ с върха си до небето, а долният край достигал на около метър над земята, а под него имало облак, и на него се опирал Кръстът. Кръстът бил с две приковани дъсчици (горна и долна) и бил широк около метър. На горния край на Кръста се виждал човек... Първо Кръстът с човека се показал на около километър, а после се приближил към момчетата. Николай, като видял приближаването на сияещия Кръст, се изплашил и казал на Емелян:

- Да бягаме, това е нечистият!

Но Господ го спрял, с думите:

- Не, Аз съм Чистият!

Тогава децата като че се вдървили и не можели да помърднат, понеже се убедили, че това е Самият Господ Иисус Христос — Спасителят  на света. Той стоел сред удивително сияние и неописуема красота. Божественното Му лице не се виждало, понеже Той сияел по-силно от слънцето и бил по-бял от сняг. Могъществото Му било непостижимо, от Него изхождала благодатна сила и благоухание небесно. Когато Спасителят говорел, от устата Му излизал огнен пламък, а гласът Му се разнасял по цялата вселена. Долното Му облекло било розово, а горното — ярко синьо, преметнато над лявото рамо.

В лявата си ръка, долу държал разтворено Евангелие, а дясната била повдигната за благословение. Над главата Му се виждал триъгълник, като буквата «А». Спасителя обкържавала прекрасна седемцветна дъга, спускаща краищата си, от двете страни на Спасителя, долу, до облаците, поддържащи Кръста. Той стоел в цялото си величие, обкръжен от дъгата. Над него, над триъгълника имало Херувими, от двете Му страни, два Ангела, а наоколо Ангелчета (само главички с крилца).

- Деца, не се плашете от Мене и не си отивайте. Аз съм Иисус Господ Бог ваш, Спасителят на света, Син на живия Бог, живеещ на небесата. Дойдох да ви кажа Моето повеление.

Той започнал да говори на момчетата тихо-тихо, но звучно, като че, на цялата вселена:

- Да погинат всички блудници, пияници, кощунници, лулопушачи, сквернословци, хулители на Бога отхвърлящи Кръста. Грешниците да бягат от лицето Ми, а праведниците да се възвеселят пред Господа!

След тези думи, Ангели запяли Трисвятата песен. Като, «Свети Боже» пеели (които са от) дясната страна, «Свети Крепки» пеели от долу, до горе(?), а «Свети Безсмертни», пеели всички заедно.

Когато Ангелите завършили пеенето, Господ казал:

- Деца, има много хора в света, но не всички са Мои. Много малко са тези, които слушат Мене и Моето учение, - Светото Евангелие, а мнозинството се поддаде на дявола и се подчинява на нечистия му дух, при когото са попаднали доброволно. В Моя Свят Събор започна разкол между свещениците: свещениците превратаджии, украинците, живистите и подобните им свещеници-еретици водят народа в погибел, а праведните свещеници ги водят в Царството Божие. После Спасителя каза:

- Деца, вижте Ме? Огледайте Ме добре, за да помните образа Ми у вас в дома си, и Аз ще помена в Царството Си, вярващия ваш род, до седмо колено. Идете при Моя православен свещеник и му кажете, да отслужи всенощна служба и литургия. Тогава ангелите запяха:

- Величит душа моя Господа и возрадовался дух мой о Бозе, Спасе моем. И "тайно образующие" запяха, и «Тебе поем, Тебе благодарим, Господи» и още много песнопения пяха Ангелите: — «Честнейшую Херувим..., «Яко да Царя всех подимем...», «Иже Херувими...», «Величит душо моя...», до края.

После като че се отвориха небесата, разделиха се облаците и Спасителят слезе с небесните Си Сили и каза:

- Горко на украинските, живистските и обновленческите митрополити и архиереи, на инициаторите и еретиците, на духовенството няма да има прошка, ни в този, ни в бъдещия век. За малките (за миряните) ще има прошка, ако се покаят. Но все пак ще ги накажа, понеже отстъпиха от православната вяра, и започнаха да раздират ризите божествени, - Моята и на Светата Ми Апостолска Църква! Преди възцаряването на антихриста ще изпратя невидимо Своите Ангели, на помощ на хората, и те ще запишат рабите Мои в Книгата на живота, и които имат на челото си Страх Божий, ще сложа Светия Печат на челата им!

Разгледайте ме по-добре, за да не съгрешите и не се измамите, и не се подписвайте в подчинение на антихриста, понеже той ще дойде облечен в Моите ризи и пред народа ще върши дяволски чудеса, и ще възседне на престола в светия храм, и ще ги накара, да му нарисуват икона, за да вярват на иконата, понеже той ще направи така, че иконата му да може да говори и да се движи по диаволско внушение. Той се бои от Кръста и ще започне срещу него, гонение. Отначало ще е комунистически печат — петолъчка, но не я приемайте — тя ще е началото на мъки. Ще дойде време, когато ще е силно гонение срещу вярващите, които няма да приемат печата на антихриста, на дясната си ръка или на челото, и няма да се поклонят на образа му. Тези хора, няма да могат ни да купуват, ни да продават, без печата, няма да могат да минат от град в град, нито от село в село, на тези хора ще им отнемат водата и храната. Нататък ще искат подпис, и подписалите се, ще си слагат печата на антихриста (подписавшиеся будут прикладывать печать антихриста), и който го приеме, — няма да има прошка, ни в този, ни в бъдещия век.

Преди самото възцаряване на антихриста ще има световна война. В началото на царстването си, антихрист ще вземе в ръцете си вички храмове Божии и Лаври, освен Почаевския манастир. Лаврите и храмовете после ще отвори антихрист, но те няма да са благословени от Мен, и в тях не трябва да се отива, понеже господар ще им е антихрист. Господ казал още:

- Който би желал да живее в манастир, и да монашества, нека потърпи и да не тъгува. Ако на земята не се удостоят да получат подстриг и други повишения, тогава Аз в Царството Си, ще ги облека в неизказани одежди и ще им дам неописуема слава.

След световна война ще се възцари антихрист. - Вие, деца, проповядвайте, което съм ви казал, не се бойте от никого, никога, макар да ви гонят и затварят в тъмници, не се плашете в света да разказвате един на друг. Голяма ще е наградата ви в Царството Мое, ако светът бъде за всичко предупреден, и не се прелъсти от измамника. Аз предварително предупреждавам света, че ще се яви измамник. Той ще върши чудеса с такава хитрост, че от небесата ще сваля огньове и всички ще уплаши, и ще лети през въздуха, като птица. В началото ще се показва миролюбив, ще се застъпва за бедните, ще помага на немощните, ще раздава обилна помощ и с това ще прелъсти вярващите в Бога. Всички ще го заобичат и ще го послушат, и ще му повярват. Но това ще е изпитание, допуснато за кратко време.

Вие убедете света, доколкото е възможно, да не приемат никакви печати, и да не се подписват. С появяването на антихриста ще настъпи тежко време, та хора ще искат да умрат, но смърт няма да има. Поради неурожай, ще настъпи глад. Хлебът и всички продукти ще са в неговите ръце, и без неговия печат, няма да дава нищо. Поради греховете на света заради отстъплението от Мене, ще се затвори небето за три години, няма да дам дъжд на земята и ще е такава жега, че изворите речни ще пресъхнат. Ще се раздвижи народа, ще тичат от Запад на Изток, търсейки нещо поникнало за ядене, но никъде няма да намерят. Навсякъде ще е пек и мор.

Антихрист ще издаде заповед, да не се преминава от град в град и от село в село, кръстове да не се носят, хората да не се прекръстват, слово Божие да не се проповядва. Кръстовете ще свалят от църквите, службите в църквите ще се прекратят, а в тях ще устроят театри и други богомерзки увеселения. Тогава брат няма да обича брата си, и ще се убиват, и между роднините ще има къровопролития.

Но който претърпи заради Мене, ще бъде спасен, а който се отрече от Мене и приеме печата на антихриста, на него няма да простя, ни в този, ни в бъдещия живот.

Трябва да сте внимателни, много антихристи ще се появят, които ще ви викат, елате, при нас е Христос! Но не отивайте!!! Ще се появят вълци в овчи кожи и всичките овце ще тръгнат в погибел.

Църквите, освен Почаевската, - всичките ще затворят. На желаещите да живеят в православен манастир, няма да разрешават, православните манастири ще разгонят. Затова, такива нека претърпят. Аз ще се застъпя за тях, и за търпението им, ще ги облека в Своите ризоодежди и в цялото могъщество на Своя Йерусали! Когато се появи антихрист, слънцето ще изгасне и луната няма да дава светлина, силите небесни ще се разклатят, но антихристовото царство ще има голямо електрическо сияние, навсякъде, и в храмовете. И нещастните хора ще му се поклонят, като на бог, и ще палят пред иконата му свещи. А които откажат, ще бъдат затваряни в тъмници, ще ги морят с глад, ще ги побиват на колове и ше ги подлагат на други мъчения.

Но мъченията ще са толкова, колкото може да понесе вярващият в Господа, а некои и съвсем няма да чувстват бола, в зависимост от силата на вярата им. Ангел Господен ще ги подкрепя и ще ги причастява със Светите Христови Тайни. По време на царуването на антихриста, безкръвната жертва (причастието) ще се прекрати и вярващите няма да има къде да се причастяват.

Преди самото идване на антихриста, в Лаврата Печорска, в ляво, в Голямата църква, Главния престол и Кръста ще свалят и ще открият градски, светски дом (мерзост на запустението), тогава иконата Успение на Божията Майка ще я вдигнат Ангели на облаците, където е Престолът на Славата. Тогава ще се яви антихрист и хората, забравили истинския Бог, ще му приготвят място и ще го посрещнат.

Господ каза:

- Молете се ежедневно сутрин, и нощем, от 12 часът, до един. Тогава Небесата се разтварят и молитвата на молещите се идва до Моя Престол, и винаги ще я приемам. Често ходете на църква, изповядвайте се и се причастявайте със Светите Христови Тайни!

По времето на антихриста ще има голямо кръвопролитие и вярващите ще страдат много. Царството на антихриста ще продължи 42 месеца. Господ ще се яви да съди света в полунощ, и затова бодърствайте и бъдете мъжествени в тези часове, понеже, кога ще се явя Аз, - и Ангелите не знаят. И кажете на народа още, по-често да се причастяват, понеже безкръвната Жертва ще се прекрати. След като приемат печата на антихриста, хората ще ги сполетят непоносими мъки и ужасни болести, те горко ще плачат и ще искат смърт, но смърт няма да има. Те ще викат: «Планини, паднете върху нас и ни скрийте от лицето Божие!» Господ каза:

- Аз скоро, скоро ще дойда да съдя света. Кажете, да се каят всички блудници и прелюбодейци, и ако се покаят, ще им простя. Еретиците и подстрекателите — няма да простя. Малко остана време, скоро ще дойда, греховете и беззаконията ви стигнаха до небесата.

- Деца, кажете на света, че съм ви се явил, понеже бях дължен да предупредя света, че в последното време ще охладнеят сърцата и ще се вкаменят. Не повярваха в Бога и в Закона Му, както преди потопа. Всички учени викаха: «Няма Бог, има само Природа!» Оставиха Моите свети празници, избраха свои и започнаха да се кланят на истукани. Както на израилския народу дадох свободна воля, да слушат «мъдреците», че Бог няма.

Има Бог, Всемогъщ, Вездесъщ и Непостижим: С една Своя дума сътворил видимия и невидим свят: Защото Аз съм Творецът на цялата Вселена и ще я управлявам во веки веков. Аз съм Алфа и Омега, Началото и Краят, макар че на антихриста ще бъде допуснато да властва над света, заради греховете ви. Той ще предприеме гонения срещу Църквата, и тя, временно, ще се скрие от него — ще отиде в пустинята, но както Аз на третия ден възкръснах, така и Църквата Моя ще възкръсне и ще тържествува во веки веков. Казвам на всички ви:

ПОКАЙТЕ СЕ!!! Аз ще приема покаянието ви, защото остана малко време за земен живот. Но то ще е най трудното: Скоро, скоро ще дойда да съдя света!!! Всички грешници, блудници, прелюбодейци, пияници, хулители, погазвашите Кръста Мой Свят, и който се срамуват да го носят на себе си и не почитат празниците Ми. Постите, установени от Светата Църква, не спазват, като баптистите и сквернословците. Всички грешници ще изгоря в Огъня Геенски.

Господ завърши Своето Повеление и даде Светото Евангелие на два Ангела, благослови и каза:

- На това място, в памет на Моето Явление да се постави Кръст, и Икона, във вида, в който ви се явих на вас, та светът да се покланя. Обърна се на изток и започна да се скрива зад облаците. Тогава се скриха и всичките Ангели, но пеенето ангелско се чуваше още дълго време. Отначало силно, а после все по-тихо и по-тихо. Чак тогава Емелян и Николай забелязаха, че Ангелчетата, които бяха главички, вече им се показаха, като голички дечица, на около две годинки, със сини лентички през рамо, и на тях като че висяха мънички музикални духови тръби.

Децата - пастири съобщили в (селото) Демидовка, на православния свещеник за явлението и му казали за заповедтта на Спасителя. Той отслужил всенощна и Божествена Литургия. Веста за явяването на Спасителя, на пастирчетата, и за всичко казано, бързо се разпространила между вярващите. Бил направен Кръст и тайно от местните власти, осветен в храма. Тогава било казано на православните хора, когаще се изнася Кръстът от храма, на мястото на явлението на Спасителя. Изнасянето било насрочено за полунощ, в 12 часът. В момента на изнасянето на кръста се събрали 200 души. Дошли от съседни села още два свещеника за подкрепа на местния свещеник. Народът и свещениците се бояли от местната власт. Вярващите украсили Кръста с цветя и венци. Те се събрали да се молят в нощната тишина, на Светия Господ, и излезли от храма без светлини и песнопения. Но още щом излезли от храма, свещениците и народът чули звън на камбани и ангелско пеене във въздуха: «Кресту Твоему поклоняемся, Владико...» Дошлите свещеници занегодували срещу местния свещеник, заради биенето на камбаните. Проверили, и се оказало, че камбанарията е затворена и в нея няма никой, никой от хората не бил звънял, а всичко това се чувало във въздуха от Ангелите. Събрал се народ със страх и трепет, и с голяма радост в сърцата. Съпровождали Кръста, пеели тихо, ходейки през полето, и хвърляли цветя в подножието на Кръста.

Щом излязли от селото, запалили свещи, а некои носели фенери. Вървяли през полето и пеели. Когато шествието тръгнало, пред тях се появил стълб светлина (слизащ) от облак. Светлината вървяла пред народа и им показвала пътя. И когато стълбът - светлина стигнал до мястото, тогава се вдигнал към облака, а мястото станало алено. И пак започнали да звънят камбани от Небесата, а когато установили Кръста и Иконата, Ангели запяли: «Кресту Твоему поклоняемся, Владико, и Святое Воскресение Твое поем и славим». Хората съпровождащи кръста мислели, че никой освен тях, нищо не вижда и чува, но шествието и биенето на камбаните, и ангелското пеене мнозина слушали, които са били в полето тази нощ, и много от тях, от страх избягали в селото. Кръстът бил тържествено поставен на мястото, на което се явил Спасителя на пастирчетата. След установяването на Кръста, към мястото на явлението на Спасителя започнало поклонничество на вярващи. Всяка събота идвали монаси от Киево-Печерската Лавра и Флоровския манастир, да отслужат молебен. Пред въздигнатия Кръст се събирали да правят панихиди. Децата, живеещи недалече, чакали съботите, за да събират след молебена оставените от поклонниците монети, ябълки и бонбони. Известният художник Красицкий — внук на Шевченко — нарисувал картината «Пастирче». Той идвал в Демидов и на живо рисувал момчето-пастирче.

Кръстът на мястото на явяването на Спасителя никой не смеел да пипне четири години. Но 30-та година на събрание на комсомолската група решили да го унищожат. В началото никой не смеел да го направи със собствените си ръце, но после един се наел, вързал го, подгонил конете и го изкъртил. Казват, че после го постигнало нещастие.

Въпреки безумието вършено на земята, благодатта Божия посетила тези места още веднъж. Не всички демидовци повярвали тогава на явлението на Спасителя. И скоро, за укрепване и подкрепа на вярващите, тук се случило и явление на Божията Майка, за което в наше време разказваха местни жители, живи свидетели на явлението на Пречистата Богородица.

В един от запазените ръкописи — свидетелство за явлението на Спасителя се разказва, че Господ наредил да се постави кръст и край вдовишкия кладенец, който бил изкопан в село Демидов, в след-революционното време, с ръцете на вдовиците, по време на силна суша. Тогава в целия окръг никъде нямало ни капка вода, и всички отивали на Вдовишкия кладенец, понеже само там, по Божия милост останала вода. 

Явлението на Божията Майка станало, когато служили, както заповядал Спасителя, молебен. Тя се появила на изток в осем часът сутринта. Тя била облечена в синьо, а пред нея имало блестящо блюдо, и всички, които били там, я видели, но никой не видял, какво има на блюдото. 

Ръцете на Божията Майка били отпуснати. Хората се уплашили, падали на земята и се молели на Владичицата. След това всички които видели Богородица, се променили към по-добро, но властите строго забранили да се разказва каквото и да е, за случая. 

Но словото Божие е неудържимо: светът ще млъкне, но камъните ще завикат. Колкото и опасно да е било, православните записали и запазили скъпоценните свидетелства. А когато вече в наши дни вярващите се заели да търсят мястото на явлението на Спасителя, неколко местни селяни, независимо един от друг, показали едно и също място. На полето където било явлението на Спасителя, след време била създадена колхозна (овощна) градина, която растяла красива и обработена. 

И само на едно място, дърветата, кой знае защо, не растели добре и съхнели. На това място, примерно 5 на 10 метра, растяла само трева и полски цветя, а в центъра, в радиус, метър на два, растяла само невисока ярко зелена, коприновидна, недокосната трева.

Живи местни жители, до сега помнещи подробности от събитията в онова време, и близки роднини на Емелян и Николай, разказаха за тяхната по-нататъшна съдба.

Осемдесет и две годишната баба Даря разказа за необичайната съдба на своя дядо Емелян. Той рано останал сирак. Но, въпреки жизнените незгоди и немощи, израснал много добро момче. И Господ не го забравил – хранел го и му давал работа. В училище Емелян не ходил до 14 годишен, и не умеел, нито да чете, нито да пише. Изкарвал си хляба, като се наемал да пасе нечий  добитък. И винаги пазел в сърцето си казаните от Господа думи: «Не се отричайте от Мене», — и наистина носел името Христово, през целия си нелек живот. 

Болшевиките се стараели да го сплашат, за да го принудят да се отрече, и да подпише лъжовно свидетелство, отричащо явлението на Спасителя. Но Емелян отказал юдиния път, и го осъдили на десет години. Докато бил в затвора в Киев, му носели по малко храна, но после за него нямало никаква вест. Знаели само, че е някъде далеко зад Урал. А 1936 година го осъдили на още 10 години затвор. И по чудо преживял всичките трудности на лагерния живот, след много години Емелян се върнал в родното село. И се върнал, не като прост светски човек, а като свещеник. В това мрачно време по затворите лежали немалко архипастири, и Емелян бил ръкоположен там, в затвора. 

Но «няма пророк в своето Отечество»… — гласи истината. Съселяните не приели Емелян като свещенослужител, и той, тъгувал... 

Известно е, че Емелян преживял живота си, без семейство, понеже така и не се оженил. Служил той, после, в Белорусия, където мечтаел да построи нов храм, но, пренасяйки парите с влака, 1983 година бил ограбен и убит.

Съдбата на Николай, втория свидетел на явлението на Спасителя, била друга. Той бил от богато семейство. Съвсем неотдавна внуците му си върнали родовата къща, която била отнета от властите по време на всеобщото разкулачване. Известно е, че Николай не можал да изпълни повелението на Господа. В това жестоко време той бил само на 11 години, и родителите му, страхувайки се от властите, заплашили сина си, и го принудили да не разказва нищо. И момчето никога после не говорело за явлението на Спасителя. Много хора продължавали да го разпитват, а той все мълчал. Николай впоследствие се оженил и имал деца, но 1941 г. загинал на фронта.


Карта на местността, където било Явлението на Господа (на долния адрес):


https://3rm.info/publications/33681-yavlenie-spasitelya-gospoda-nashego-iisusa-hrista-v-1926-g-vblizi-kieva.html


Превод, Григор Симов



Гласувай:
1



1. dobrodan - Емелянчо убит, Исусчо пак блял нанякъде......
04.10.2021 18:21
Даже и за малки деца не става.
цитирай
2. radostinalassa - Горкият, той е карал Ковид...
06.10.2021 16:18
и вече има усложнения.
цитирай
3. hristiqnskaprosveta - ужас
13.10.2021 11:59
Войната между силите на злото и силите на доброто е в една от най - големите си фази. Пределно ясно е, че сатанистите, които контролират човечеството, се опитват да ни поробят и манипулират в тяхна полза и засъжаление отрока Вячеслав е бил прав, когато е предрекъл, тези световни събития. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28391920
Постинги: 4305
Коментари: 7564
Гласове: 8249
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930