Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2022 08:57 - Продължение 5 на "РПЦ ЦИ е приемница на Московския Патриархат"
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2022 14:51


"Истинската Църква Православна, ще победи предателите на православието. Запомнете това, братя и сестри, и се ободрете".


Колкото и да се стараели мнозинството иконоборци, които сто години гонели иконите, победило малцинството християни, които обичали Бога и почитали светите икони. Те живеели по истината Христова, и Господ чрез малкото Си стадо съхранил Църквата Си, от ерестта на иконоборството.


Така и в нашето време последно, малцинството, което ще е на страната на Православния Цар, въпреки привидната им слабост и незначителност, според пророческите думи на свети Серафим Саровски, ще победи, понеже с тях ще е Господа наш Иисус Христос.


Истинската Църква Православна ще победи предателите на православието. Запомнете това, братя и сестри, и се ободрете.


Лятото на тази година имало явление на Света Богородица, на отрока Павел. Тя му наредила, да предаде на Държавния Патриарх Зосима, да проведат Поместен Събор на РПЦ ЦИ, на Празника "Успение Богородично". 


И по благословението на Света Богородица, Съборът бе проведен. На него присъстваше цялата Съборна пълнота на Църквата: Епископи, свещеници, монаси и миряни, начело с Държавния Патриарх Зосима. 


На събора бяха приети много важни решения. С първото решение бе осъдена ерестта на духа на антихриста, и тя бе предадена на анатема. Какъв е, духът на антихриста и в какво се проявява? 


Ерестта на духа на антихриста е най-разпространената, най-страшната, най-пагубната и най-незабележимата, от всичките ереси, които са възниквали в историята на Християнстяото.


Духът на антихриста, външно има благочестив вид, но вътрешната му същност е - отричане от Бога. 


Духът на антихриста подбужда човека да постъпва нравствено, да е порядъчен и външно благочестив. Да изпълнява църковните и молитвените правила, но всичко това е само за чисто земно благополучие и земна изгода. За да се устрои тук на земята по-добре, и да постигне земни успехи. 


Но Христос ни е дал заповед, нашите сърца и умове да възнесем към духовното и Божественото, към Царството Небесно. 


А духът на антихристи учи, да изучаваме и изпълняваме Христовото учение, само заради земни цели. 


Отиде човек в храма, изповяда се, и уж се причасти, а после си отива вкъщи и живее, като всичките други невярващи хора. Говори, мисли и мечтае само за земни неща, и си мисли, че е православен Християнин. 


Духа Божий в себе си не чувства, за Божието Царство не мисли, а иска за него всичко да е по-добре устроено тук, в земния живот.


Но това е противоположно, на онова, което ни учи Христос. Господ ни учи да намразим този свят, да се отречем от себе си, и да пожелаем да тръгнем по пътя на страданията, заради любовта Божия и заради нашето Небесно Отечество. 


Помните ли епизода от евангелието, когато тълпата искала да грабне Христа и да го постави, да е земен цар. Това станало,след като Спасителят нахранил 5000 души с пет хлеба и две риби.


А Господ им казал: "Истина, истина ви казвам, че вие ме търсите, не защото видяхте чудеса, а защото ядохте хлеб и се наситихте". 


Тези евреи от Евангелието били движени от духа на антихриста. Още тогава, когато Господ токущо бил дошел в света, духът на антихриста започнал да се противи на Господа. И изпълвал сърцата на хората, за да не влезе в тя Духът Христов. 


Човек, който търси Христа, не от любов към него, а само са да му даде Христос, земни удобства и слава човешка, носи в себе си духа на антихриста.


Представката анти, означава - вместо. Това значи, че духът антихристов, винаги се стреми да се посели в душата на човека, вмето Духа Христов.


Служи свещеникът в храма, извършва Богослужение, проповядва и върши други пастирски дела, но прави всичко това, за повече приходи, и за човешки почести... А ако нещо не му е изгодно, роптае и недоволства.


Регентът ръководи църковното пеене, певците пеят в църковния хор, но не за слава Божия, а за похвала и за изява на певчески си способности, или за да удоволетворят човешките си абмиции.


Хората ходят в храма, за да пообщуват помежду си, да научат новините и да покажат себе си, да донесат от храма подаяния или за да не ги упрекват хората, че са някакви грешници.


Всичките тези тънки духовни неща, са много незабележими за хората, и с това хората биват пленявани от този нечист дух.


Вярващите, не изнуряват себе си, с духовен труд, за да получат благодат Божия, да поселят Христа в сърцето си, да претърпят трудности, скърби и лишения, заради Царството Небесно. 


За човек, напоен с духа на антихриста, е съвсем нежелателно, да си пожелае скърби и страдания. Защото това не е изгодно и не е удобно. А и се плаши човекът, да не заговорят околните хора, че е ненормален или в прелест е изпаднал, и т.н. 


Ето този дух на антихриста, днес напълно е поробил хората, в т.ч. и православните.


Човек говори за Христа, но Христа не обича, Христа не чувства, за Христа нищо не претърпява. И духът на антихристя влиза в сърцето му, и там вече няма място на Живия Христос.


И ето това светолюбие на хората, почитащи само външния вид на християнстввото, само обвивката му, е първата проява на духа на антихриста, против когото са писали Светите Апостоли:


Деца на последното време, "не обичайте света и това което е в него. Който люби света, той няма в себе си любовта на Отца. И както сте слушали, че ще дойде антихрист, сега вече се появиха много антихристи." Това са хората, движени от духа на сина на погибелта! Това казва Апостол Йоан Богослов в Първото си послание, гл. 2, стих 15-18. 


И апостол Яков пише: "Дружбата със света е вражда против Бога"! Яков 4.4.


Христос е дошъл да освободи човека от този адски дух на светолюбието. И да въздигне човешкия дух към нашето истинско Небесно Отечество. И ако човек, с молитви и духовен подвиг, не прогонва този дух, той, нататък ще започне да действа с още по-голяма сила. И човекът започва да се противи, и да върви срещу хората, които посещава Духът Свети, в които живее Духът Христов.


Христовите хора мислят и говорят за духовното и небесното, а светолюбецът говори за земното, и се дразни, когато духовен човек не подкрепя, "възвишените му идеи" за благополучие в земния свят.


Такъв светолюбец, не разбира, че е движен от духа на антихриста, когато са му неприятни и противни хората, имащи в себе си Духа Божий. 


И започват осъжданя, озлобление, нападки.


Светолюбецът става гонител на Светия Дух, но си мисли, че върши добри дела. Над яростните светолюбци се изпълняват думите Христови: "Ще дойде време, когато убиващите ви, ще мислят че с това служат на Бога". Йоан 16,2.


Ето с този антихристов дух, който хули Светия Дух, днес са напоени много православни хора, продължаващи да посещават храмовете. Те не са усетили, че са изгонили от храмовете и от душите си, Христовия Дух, и са приели духа антихристов, който в нашето време роди процесите на екуменизма и глобализацията. 


Духа на антихриста обзе целият свят, а после изпълни храмовете и манастирите. Хората са просмукани с това духовно зловоние и вече не го усещат.


В сърцевината на този процес, на екуменизма и глобализацията, лежи борба против Бога, хула срещу Светата Троица и поклонение на сина на погибелта (антихрист).


Превод, Григор Симов, от:


https://www.youtube.com/watch?v=RXd4Ce13H3k&t=1147s  


следва



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28383764
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930